trött.

Skön dag med tre lektioner på morgonen och fick sluta efter lunch eftersom lärarna skulle på nån föreläsningsliknande sak så tyskan 15:15 slapp jag! Cyklade hem efter lunchen och pysslade på och ringde några (faktiskt) viktiga samtal. Och betalade till och med räkningar och grejer. Drog sen tillbaka till skolan vid fyra eftersom Johannes ville dra och äta, så han, Alexander, och jag, (som typ dom enda kvarvarande på skolan som vi var) traskade in till Okey i vinterkylan och käkade pizza. Sen hem till mig och såg Stargate i väntan på badmintonträningen.
Vi kom dock lite sent och var så trött så det gav inte mycket idag, kände mig mest som en zombie. Imorse övervägde jag nästan helt seriöst att bara sova över hela första lektionen och vara där till andra. There's a first for everything. Slutade dock inte så då, men klev däremot upp (bara) en halvtimma innan jag började. Hur som helst, behöver gå i ide lite ett tag just nu känner jag!

Men imorgon tar jag iallafall helg!


flyt.

Gick och la mig vid 12 igårkväll. Såg då smset som Johannes skickat oss andra om info om långfärdsskridskoråkning skulle komma upp på itslearning efter kl 21. , insåg ju jag att jag missat då dom andra fick veta att vi skulle ha det på idrotten på morgonen idag. Liten överraskning där, men det gick ju superbra och flöt på hur bra som helst imorse då Alexander time:ade in och var söt och körde förbi och hämtade mig innan vi åkte. Lite skönt att börja 10:15 också. 
Så iallafall åkte vi (jag, Matilda, Alexander, och Poe) långfärdsskridskor på sjön i Lillkorsträsk och var ute i ungefär 2 timmar. Mysigt med fika, och lite ny snö och stora snöflingor som singlade ner över allt då vi var ute och åkte. Lite julkänsla där! Första gången jag testat långfärds också, mycket roligare än vanliga skridskor! 
Sen blev jag så snällt avsläppt på vägen hem också, bytte om, och fick ännu mer lyxskjuts då jag lyckades time:a in att vara klar då dom andra skulle gå och äta. Så som sagt, flöt allt på super. Mest tack vare en glad Alexander med bil. Haha. Hur som helst, känslan av att vara så där kall, fast varm, som man känner då man kommit in i värmen efter att ha varit ute i minusgrader ett längre tag.. så härligt och mysigt! Som då man var liten och kom in i värmen efter att ha varit ute och lekt i snöhögarna i flera timmar.
 
Jag och Matilda fick iallafall missa spanskan och efter lunchen hade vi studentmösseprovning!
Sen traskade jag med snabba steg hem och körde sen till posten och hämtade mitt körkort som kommit! Kvällen spenderades sen med bilkurragömma med Axel, Johannes, Emmy, och den andra Johannes. Skojigt! Speciellt då Axel lät mig köra hans bil nästan hela tiden. Haha.
Tur man har snälla kompisar känner jag idag! (Och alltid annars också för den delen!) :)
 

damn true.


every day i'm.. (nån mer som sjöng det där i skallen?)

Igår skulle jag till tandregleringen i Luleå, påväg ut från skolan för att stessa till bussen går jag förbi Axel, vilket slutar med att vi tar Axels bil till Luleå istället. Och passar på att hälsa på Ida och Kalle. Supertrevligt!
(Dessutom fick jag köra hem!! iiihh, första gången i Luleå.. storstan... haha. Dock så fick Axel vara helljuskontrollant, som han så fint sa det, så att jag skulle komma ihåg att inte blända någon alltså, och tvärt om).
Dagen har bjudit på två inställda lektioner, två lektioner med bara några av oss faktiskt kvar på skolan, och sist idrott. Klockan fem hade jag möte (tyvärr utan Anna) gällade vårat projektarbete med två trevliga äldre snubbar från dansdraget. Känner mig riktigt business woman-aktig. Haha nej, men, det är iallafall roligt, och väldigt givande.
Kom just hem från badmintonträningen för ett tag sen. Sjukt härligt och kul idag, jag bara älskar träningen det ger. Och att känna att man faktiskt blir bättre, och faktiskt blivit bättre.

skyltsöndag.

Fredagskvällen spenderades med tjejerna och Alexander hos Jobi med x-factor, maffiaspelande, kortspel, och bilkurragömma på byn. Igårkväll end up:ade vi där igen, fast jag, Axel, Alexander, Malin, Oskar, och Frans (och Cristina såklart då hon bor där haha) med maffia- och cirkusspelande och mys. Tillslut var det jag och Oskar kvar där vi satt och spelade cirkus med Jobi och Cristina till 5 på morgonen. 
Idag traskade jag upp på byn och hängde med Oskar och co. på skyltsöndag och skulle kolla på både Jobi och Cristina som var med i luciauppträdandet, men såklart kommer jag fem minuter sent, precis då dom är klara. Vi gick runt och fördrev tid i ca två timmar, till kl 18:00, för att se fyrverkerierna. Det var så synd att det inte är någon snö i år! Skyltsöndagen kändes plötlsigt inte alls det minsta julig. Dock så hade det tydligen inte varit någon snö förra året heller, men då var jag ju inte här.
Det var hur som helst mysigt med fyrverkerier (älskar fyrverkerier!), och vi har dessutom satt upp adventsljusstakarna idag, och jag min adventsstjärna i mitt rum. Så fint!

cuz i'd been by your side.

Why are you striving these days?
Why are you trying to earn grace?
Why are you crying?
Let me lift up your face, just don't turn away

Why are you looking for love?
Why are you still searching as if I'm not enough?
To where will you go?
Tell me where will you run, to where will you run?

'Cause I'll be by your side wherever you fall
In the dead of night whenever you call
And please don't fight these hands that are holding you
My hands are holding you

'Cause I, I love you, I want you to know
That I, yeah I love you, I'll never let you go
 


i'm living on the surface of what's really deep down there, hidden, in my past.


welcome to the new age.

 

to laugh or to cry, or maybe both?

Vet ni vad jag gjorde nyss? Jag var på badmintonträningen, och jag körde dit! Känslan är ju obeskrivlig! tihi, måste få kaxa lite (som jag gör enligt Jocke, som för övrigt fick in en fullträff till smash mitt i min panna ikväll).
Gjorde även min första u-sväng i slutet av storgatan nere vid tågstationen där den berömda raggen slutar och alla gör sin lilla u-sväng. (Synd bara att jag inte hade något vittne där!). Men nu vet ni.

teehee.
 
Och gårdagen bjöd på detta.
 
Men okej, nu ska jag släppa det lite, för eran skull. Och gå och ta en dusch istället.
 
 

i made it!

Åh! Gissa vad jag gjorde idag?! 
Jag klarade körkortet!!!
 
Pluggade teori till efter midnatt, klev upp vid sex, åkte till Luleå, dödstrött. Var helt out zone:ad och torr i ögonen, vilket var positivt med tankte på att jag för för trött för att vara nervös då jag satt där på trafikverket och väntade på att göra teoriprovet. Blev dock nervös undertiden då jag blev osäker och jag tror mitt hjärta stannade lite då jag klickade "rätta" i sista sekunden innan tiden tog slut. Med endast mig och en till kvar i till i rummet viskade jag nästan "yes!!" för mig själv och drog en suck av lättnad. 
 
Hem till byn och vänta på "lilla uppkörningen" med Marita för att sen direkt göra uppkörningen med någon främmande person. Han hade mustasch, så det gick bra. Haha nej.. men det gick ju bra!
"Då får du köra bilen tillbaks till trafikskolan!" "Jag har ingenting att anmärka på, det gick jättebra, fortsätt köra så!". Min reaktion: "Va! Nej menar du det?! Jaaa vad glad jag blir!!!" 
Hahaha....
Känslan att sedan få köra iväg själv. (Om än bara några hundra meter, förbi en rondell och till höger). Blev så glad då jag ensam fick köra iväg att jag till och med utbrast för mig själv "Iiiiih Jag klaaarade deeet!".
Och eftersom Axel lyckades spionera på både starten av uppkörningen och då vi kom tillbaka, kom han plöstligt gående. 
Fick även hans bilnyckel och körde helt hyper som jag var hem till mig! Efter lite körande runt och fram och tillbaka körde (!) jag och hade idrott, på gymmet.
Sen körde jag även till Konsum med Alexander och köpte daimtårta. Sen åkte vi till badmintonträningen där min fortfarande rätt taggade energinivå verkligen gav mig en extra boost! Och nu är jag sjukt trött. Men så härligt det är.

öppet hus & boda borg.

Öppet hus igår! Jag och Nina hade vårat superfina intressanta bort med mina färgglada röd-vita usa-grejer på halva bordet och hennes svartvita Auschwitzgrejer på andra. Skulle själv varit mycket intresserad. Dock så är öppet hus tydligen inte obligatoriskt för niorna längre, så såklart kom inte många. Men det var en kul dag iallafall, med lite försök av oss tjejer i klassen att spela maffia över borden dä vi stod och gjorde våra jobb i korridoren.
Cyklade (cyklade) sen hem och pluggade körkort, och fick den sista fasen godkänd. Åkte sen till Jobi på kvällen eftersom hon saknade att plugga körkort (haha?!) så hon hjälpte mig med lite frågor! 
 
Idag följde jag Jobi ( + några av hennes kompisar), Kajsa, Rebecca, Madde, och Christina, till Boda Borg (i Skellefteå)! Fångarna på fortet-style, det var superroligt! Jag hade aldrig varit där tidigare, hört talas om det en massa, och alltid velat åka dit någon gång förr eller senare. Så det var jättekul!
 
Imorgon är vi komplediga. Skönt! Måste dock vakna vid 7 iallafall. Har två körlektioner imorgon, och den första är vid 8. Imorgon måste bli en produktiv dag. Wish me luck!
 

the weekend.

Dagen slutade med en monopolkväll hos Frans med han, Malin, Axel, och jag (såklart). Spelade även mitt första riktiga spel av schack, mot Malin. Gick rätt bra i början (med lite tur, och hjälp från Frans) men det slutade med att jag förlorade stort. Kom trea i monopol, även fast det verkligen gick bra från början där också. Haha, jag och spel - och vinna - funkar liksom inte ihop. Oftast inte.
Började dagen med att plugga in spanskaglosorna till idag, (nästan) tidigt på morgonen (typ 8), cyklade till skolan, skrev spanskaglosorna etc och det gick sjukt trögt (det funkar verkligen inte att göra glosorna på på morgonen samma dag, man måste som sova på dom), slutade efter lunchen, cyklade hem och pluggade körkort, gjorde lite framsteg, övningskörde till affären, och åkte sedan hem och åt våra munkar med pappa innan jag körde till Frans.

Imorgon är det öppet hus på skolan. Jag ska prata om (mer, finnas till, skulle jag tro) mitt usa-år för dom nior som är intresserade. Mest troligt inte så många, dom (inklusive oss då vi gick nian) brukar ofta vara rätt blyga eller obrydda på öppet hus dagarna. Såklart inte alla! Men vi får väl se hur morgondagen slutar!


Friendship isn't a big thing - it's a million little things.

 
Titta så sött! Jag blev så glad då den här lilla hälsningen från Jordan plötsligt dök upp på min facebook för ett par dagar sedan.

.


Halkbana.

Idag har jag varit på halkbana för körkortet. Vi åkte i morse vid 7 (vilket innebar att jag fick stiga upp innan min livslust kommit igång för dagen, vilket dock gick förvånansvärt bra!) från byn till Piteå, och vi fick turas om att köra dit och hem. Jag, Agnes, Jocke, och Torben. Vi fick vara två och två på varje bil (med en Walkietalkie i varje bil så vi kunde kommunicera med, och få intruktioner av, Marita under tiden) och åka runt och prova bromsa, och svänga, osv, på både torrt och isigt underlag. Det första jag gör, då vi ska göra en undanmanöver i 40 km/h, är att sladda runt nästan ett helt varv. När vi sedan är klara med momentet och kliver ur bilarna hade till och med Jocke och Agnes från den andra bilen sett min lilla incident, och verkade hemskt imponerade. Haha, nej, skämt åsido, men dom skrattade åt det.
Kan ju tillägga att jag klarade det sen. Men alltihop är ju som upplagt för att misslyckas. Mer eller minde. Tycker vi alla var duktiga iallafall, haha, men det var sjukt kul! 
 
Hann tillbaka till skolan lagom till lunchen, svenskan, engelskan, och idrotten. Fick för första gången på länge traska hem med en gång och kunde i lugn och ro äta och vänta på badmintonträningen. (Dock började jag prata med mamma i telefon vid 6:50 och kom minst 45 minuter sent). Blev rätt glad då jag, med livet som insats, kunde cykla till träningen! Sjukt isigt på våran gata och vissa andra ställen, men eftersom det mesta smält och regnat bort var det ganska fritt fram i övrigt.
Imorgon ska vi treor som anmält oss åka till LTU. Taggad! Kommer nog bli kul. 

fars dag ♥

Började denna söndag med att städa mitt rum, och resten av huset. Som en liten farsdagspresent till pappa. Tog sen en dusch och tog det lugnt innan vi åkte och åt varsin kebabtallrik för att fira världens bästa pappa lite. 
Kom sedan hem och satsade på körkortsplugg. Och så har min dag sett ut.
Rätt så lugnt och skön. Ska nu sova eftersom klockan är efter mitt i natten. Har iallafall sovmorgon till 10:20 imorgon.  Härligt värre.

spontaneity and kladdkaka.

Har chillat så mycket det bara gått hela dagen. Hade ju egentligen behövt göra annat (plugga) men bestämde mig tillslut, efter middagen nångång, att det är ingen idé. Jag tar en riktigt ledig dag. Och eftersom jag dittills bara hängt i sängen med datorn klädd i joggingbyxor (sånna tajta förvånansvärt superbekväma idrottsbyxor inte mjukisbyxor ... varför det nu var så viktigt..?) och t-shirt, så hade jag planerat att bara fortsätta med det i väntan på filmen dom skulle visa på tv4 halv tio (pensionärsvarning). Men någon gång vid 9 dyker Frans plötsligt upp på facebook, vilket slutar med att jag får 3 minuter på mig att bli klar innan Jocke kommer så jag slipper gå, så vi åkte och hängde med Frans och Malin och bakade kladdkaka! Supermysigt och kul! Bäst slut på dagen. Speciellt då kladdkakan blev klar vid ett, jag kom hem vid 1:40, och är rätt så mätt. 
..Men vilken spontan helg! Haha. Det gillar jag.

just on a whim.

Så helt plötsligt vändes den upp och ner vända dagen upp och ner, då jag blev utsedd till "lekledare" av Axel som hade tråkigt. Snäll som man är tar man tag i uppdraget att få med dom andra två som bor påväg ner till byn från tjotahejti (där Axel bor). Slutade med Axel, mig, Alexander, Johannes, och den andra Johannes, runtkörandes relativt mållöst på byn utan en aning om vad i hela världen (byn) vi skulle ta för oss att göra halv tio på kvällen. Efter ännu mer mållöst körande våldgästade vi slutligen stackars Jocke som då var i duschen och sen så uppenbarligen var överlycklig över vårat lilla besök. Efter detta, i brist på annat, och i brist på ställen att vara, klampade vi slutligen in hos mig i vårat lilla hus där pappa satt i soffan och kollade på tv. Med Johannes:arna (frivilligt) på golvet rymdes vi i mitt lilla rum och jag tror aldrig jag skrattat så mycket (om ens skrattat alls) åt Halloween 4 som jag gjorde nu. Och som alla vi gjorde, haha. Förutom Alexander, stackarn, blev (nästan) lite för mycket för honom. ;) Fick agera nallebjörn/synförsämrare genom nästan hela filmen.
Killarna fick även in ett par snygga facerapes på mig, som vanligt..

At Jocke's

Nu ska jag gå och äta. 01:17 på kvällen. Yesbox.

uppochner.

Dagen idag började som en bra, rätt produktiv dag med spanska, tyska (tyskaprov) och franska, sedan lunch. Efter det blev det ungefär den mest patetiska eftermiddagen jag haft på ett tag. Satt i ungefär fyra timmar i soffan, under tiden dom andra kom och gick, satt där ett tag, hade lektion, och tillslut slutade för dagen, för att jag försökte jobba på mitt religionhemprov. Gjorde lite nytta där iallafall och är nöjd över det. Men, fyra timmar. Effektiv skrivtid, en timma, kanske. Men vad gör man, jag är bara lika långsam som jag alltid brukar vara, och mest trolig kommer vara. 
Kom hem närmare fem, och försökte iallafall få mig själv på lite bättre humör med pepparkakor och julmust! Premiär åt och drack det igår, så gott och juligt. Och dessutom ett avsnitt av stargate SG1 som den nörd jag är. Och min skönaste, mjukaste, mysigaste säng. 

pain.

En helt vanlig toppendag idag. Förutom lite (läs: SJUKT mycket) träningsvärk i (hela) benen vill säga. Och en anings problem med trappor. Tror seriöst att jag aldrig haft såhär mycket träningsverk i benen någonsin. Vet inte hur många gånger jag börjat skratta åt mig själv i stunder där min totala invaliditet har fått mig att knappt kunna ställa mig upp, ens stå upp, eller knappt kunna hålla balansen. Lyckades trots detta vara med på dom två timmarna badmintonträningen varade ikväll. Kan ju inte säga att springa efter bollen var min starka sida. Dock var det ingen större förändring. Haha, nej men, spela gjorde jag ju. Det var en kul badmintonkväll!
 
Har även haft körlektion på en timma idag, och är jätteglad för att det inte gick åt h***vete. Fick också det hypotetiska jobbet efter "arbetsintervjun" på våran svenska C idag. Det fick dom flesta andra också, men var faktiskt kul att få lite konstruktiv kritik (vilket förövrigt bara var att komma ihåg att spotta ut tuggummit innan), och övning så man känner sig säker om det behövs i framtiden. Är sjukt taggad på att skaffa jobb så snabbt som möjligt. Iallafall till sommaren då, efter studenten.
 
Ska nu göra ett tappert försök att resa på mig från sängen - svårare än alla stolar, och alla trappor - och hoppas på att lyckas. Wish me luck. 
Taggar (diskutabelt) också inför mitt andra (!) prov på hela terminen hittills som jag har imorgon. Tyskaprov!

wednesday in the middle of the week.

Börjar med att be om ursäkt för min frånvaro! Illa! Men jag kände att då jag kom ner till mamma och var där på lovet gav det inte så mycket att blogga. Det var skönt att ta det lite lugnt och ha en mysig vecka iallafall! Och lite (annars så sällsynt) quality time med mamma. Missade ungefär tre danser som var här upp då jag var borta (vilket jag poängterade för mamma), så mamma var söt och tyckte vi kunde åka och dansa där nere, så det gjorde vi. Saknade dock alla duktigt pojkar (haha) jag brukar dansa med här uppe! Men det var ändå kul, och det är alltid roligt att bli en erfarenhet rikare. No matter what it is. Vi gick även och såg den nya James Bond (trots att jag aldrig sett någon av dom gamla), och jag måste säga att jag tyckte den var riktigt bra! Efter bion åt vi till och med på Kinarestaurang för att göra det där lilla extra, och gott var det! 
I övrigt tog jag tillfället i akt och gick och klippte mig på drop-in i stan (välbehövligt! Ingen större märkbar skillnad för andra, men nöjd blev jag iallafall! Speciellt då hon hade bäst förståelse och inte klippte av mig allt hår). Sen tog jag även en lite shoppingtur i samband med det. Det var en sån där toppendag i min smak. Haha. 
I övrigt var jag och mamma equally nördiga och hade våra slumpmässiga mer eller mindre långa Stargate SG1 maraton vid flera tillfällen. 
Sedan snodde jag även hem ungefär sju av hennes tio dvd-fodral (?), med ca sex skivor i varje, med ungefär fyra avsnitt på (!), så så fort jag får en stund över..!
 
(Fina hösten, i Sala)


 
Apropå stund över, så har jag inte haft så många av dom! Och kommer väl som vanligt inte att ha det heller. Men jag älskar det. Ärligt talat. Kom hem med tåget igårmorse 6:30 ungefär. Hem - Duscha - Skola. Sista lektionen idrott, kettlebells-styrkepass på ungefär hela timman (träningsvärken i benen nu alltså...), rusa iväg till körkortsteorin (fem minuter tidig! - knappt någon där - konstig känsla.. haha), hem och äta, badminton, hem och duscha (och dryga) och sova. Som dom flesta av mina senaste tisdagar har sett ut alltså! Det var dock sista teorilektionen igår. Idag var som vanligt första lektionen idrott. Bara jag och Matilda där! Killar... Vi körde speedminton vilken var sjukt kul! Lite som en blandning mellan badminton och tennis, fast konstigare, och med mycket coolare racket och bollar. Ungefär. För er som inte vet (som jag innan idag). Efter resten av dagens lektioner drog vi till idrottshallen och spelade innebandy. Vem som helst fick komma men det slutade med bara vi treor, 6 pers. Snacka om att man får jobba då, men det är också så grymt kul! Älskar verkligen bandy. Extra kul då jag typ inte spelat det på två år. Traskade sedan hem och snabbduschade innan min efterlängtade chebab-dejt på h2h med Minna! Och även Emma! Vi insåg bland annat att vi saknar scouterna. Den gamla goda tiden.. NAW, blir nästan sentimental! Speciellt då våran gamla scoutledare dog får ett par år sedan nu. Sötaste farbror Enar från Gotland. 
Ja, bara lite fyi sådär om ni ville veta. 
 
Och nu använder jag den värdefulla lilla tid jag har över till att blogga, inte till att faktiskt göra alla dessa hemprov och uppgifter som ligger och väntar på mig, - nej, till att blogga. Man får ju prioritera. Haha, nej men bloggen och ni söta förtjänar ett inlägg efter detta lilla uppehåll. (Även om det kanske blev en aning långt och oväsentligt).