coping with homesickness.

Så jag har spenderat dom senaste timmarna med att skriva med Jacobs söta systrar, både hans storasyster och hans lillasyster. Dom är så himla söta och det gjorde verkligen min dag bättre. Dessutom kan jag ju inte prata med honom förens mitt i natten då han kommit hem från jobbet.

Ingenting särskilt har hänt sen jag kom hem. Jag har mest been moping around the house och suttit på mitt rum och kollat på that '70s show för mig själv. Imorgon flyttar min mammas man ut så jag ska passa hundarna medan moster och co. kommer och hjälper till. Förövrigt måste jag packa upp och kommer igång med grejer och ordna lite planer så att jag får igång livet här igen. Det är lite svårt då jag fortfarande är homesick (vilket är det bästa sättet att beskriva det på) for Rexburg, men jag planerar att dra till Stockholm och träffa Jojo igen och stanna över några dagar.

Så fort jag börjar få lite ordning på saker och ting ska jag ladda upp lite mer bilder, - från min sista kväll i Idaho och på min underbara familj och söta killar.


i miss you so bad my inside's twisting.


this is where the story ends, - or have we just begun?

Det är den konstigaste känslan.. den påminner mig om hur jag kände då jag först kom till USA. Fast mindre förrvirrande, den här gången är allt bekant. Allt är så normalt. Det känns inte ens konstigt. Vilket gör att det känns väldigt konstigt.
My whole exchange year feels so far away already. Which is horrible cuz it really was the best year of my life. It scares me. Jag saknar det så mycket redan. Min familj, mina bästa kompisar. Och Jacob.

Hela min insida is twisting. I feel like I want to cry but I can't. I feel like I'm not where I'm supposed to be, like I'm in the wrong place. I feel homesick.


i'm going home.

Eller egentligen känns det som att jag lämnar mitt hem. Det här är antagligen det svåraste jag någonsin gjort. Om ungefär 40 minuter ska vi åka till Idaho Falls. Jacob åker med oss.
Jag kommer garanterat gråta, hur ska jag kunna lämna honom och min familj som jag älskar så mycket?
Igår hade jag världens mysigaste kväll då jag lagade middag, köttbullar, till min familj och alla killarna. Sen åkte vi och hade frozen custard innan vi hängde hos Jordan ett tag. Där fick jag säga hejdå till honom och Brayden och Nate. Sen åkte vi förbi Jacob en liten stund. Jag älskar verkligen dom söta killarna, jag kommer sakna dom så mycket. Precis som jag kommer sakna allt här och alla jag lärt känna. Lilla Rexburg kommer alltid att vara hem för mig.

Road trip to Logan!

Så igår kväll, eller snarare tidigt imorse, vid 1:20 kom vi hem till the burg från Logan. Vi började köra därifån vid 9:30 då AC:en inte fungerade i Jordans bil så by then hade det blivit lite svalare. På vägen ner höll vi bara på att dö lite. Snacka om svettigt, det har varit så sjukt varmt dom senaste dagarna. I genomsnitt typ 30, och Utah är snäppet varmare än Idaho. Anyways.
 
Vi åkte fredagkväll och stannade hos Jacobs supersöta mormor, och morfar. På vägen dit stannade vi i Pocatello och åt på subway. Då vi kommer ut till bilen igen inser Jordan att bilnycklarna var inlåsta i bilen. Vi fick ringa någon expert och betala 55 dollar. Haha! Väl i Logan spelade vi, kollade på film, och andra shower typ hela natten. Iallafall jag och Jacob som gick och la oss klockan 6. Jordan made it till 4 och Nate somnade vid 12 haha. Lördagen spenderade vi i downtown Logan i gallerian. Sen åkte vi och köpte glass, åt en massa glass, kollade på tv, spelade, åt lite mer glass och spelade, innan vi åkte hem. Haha vi åkte ända ner till Logan i fyra timmar för att göra det vi gör här hemma konstaterade vi. Nej det var så mysigt iallafall, hade det så kul! Kan ju inte bli annat än kul med dom sötaste bästa kompisarna.
På vägen hem, i jakt på mat, fastnade vi i Pocatello igen för evigt på grund av att det enda man kan göra där är att svänga vänster. Så we kept circling everything till vi tillslut hittade McDonalds.
Jacob: Jack In The Box! (matställe)
Jag och Nate: No! ..McDonalds.
Vi slog ner ungefär alla förslag utom McDonalds och reserven Taco Bell då det kom till alternativa matställen att hitta 11 på natten. Men det var stängt. Så vi sökte oss till Taco Bell. yummy (!) is all I can say.
 

vi väntade på en buss som inte kom så vi gav upp och tog bilen in till stan.


arcade games, wohoo
 
Jordans mat som vi alla ended up eating from. Jag och Nate fick ta hand om svampen.

killarna blev rätt så excited då dom hittade en stor version av deras favoritspel..


sen försökte vi rymmas in a photo booth. vilket gick sådär. men det var överraskande roligt!

i'm back, back again!

Vi kom tillbaka efter en massa äventyr runt sådär 1:20, nu är klockan 3 så jag ska sova. Uppdaterar förhoppningsvis imorgon, så fort jag får tid. Det kommer bli så fullt upp imorgon (och på måndag) med kyrka och packning och städning och grejer. Men jag har en massa bilder att visa får våran lilla trip så håll ut!
Vi hade det hur som helst hur bra som helst! Haha anyways it was so great.

green canyon and breakfast.

Igår åkte jag och killarna till Green Canyon och badade. Jag och Jacob skulle sitta i polen med det iskalla vattnet och mitt mål var att slå min förra tid, men den här gången tyckte badvakten att vi bara fick vara i 15 minuter för risk för permanenta skador. Rekordet var tydligen en timma och 45 minuter, men han som klarade det fick åka till sjukhuset med frostbites etc. Vi lyckades iallafall vara i för minst 20 minuter innan killen sa åt oss att kliva upp. Haha. Anyways, vi spelade även basket i vattnet. Det enda jag kunde göra mot två långa killar som Jordan och Nate som motståndare där i vattnet var ungefär att hoppa på dom och klänga mig fast vid bollen medan dom förflyttade sig och försöka få dom att tappa taget. Hahaha.
 
Imorse lämnade Stephanie, jag, och Becca, Cami på hennes förskola och sen åkte vi och hade frukost på Bob's café. Jag hade pannkakor, med sirap såklart. Det var så mysigt där, som ett så super typiskt amerikanskt lite gammaldags diner ställe. Och på andra sidan vägen kunde man se igenom glasfönsterna till ett karate ställe (Karate Kid 2 varning! haha).
Ikväll drar vi på en roadtrip! Jag, Jacob, Nate, och Jordan åker till Logan (Utah) och stannar hos Jacobs mormor till imorgon.
 

tuesday & wednesday

Så i tisdags, då jag trodde det var onsdag och blev överlycklig då jag fick veta att det bara var tisdag (one more day! in my mind) tog jag en liten promenad över till G's och träffade dom här mexikanarna! Adriana och co. (hennes småsyskon). Dom är så roliga, och världens sötaste småkillar. 


Tog en promenad hem och upptäckte att dom bodde precis bredvid min kyrka.

Var med Jacob på kvällen. Han tog mig till affären så jag kunde köpa en blomma till min värdfamilj från mamma och mig. Sen gjorde vi vänskapsarmband!
 
Igår åkte hela gänget, inklusive två tvillingtjejer som Jordan och Brayden känner, och bowlade. Jag sög inte, jag vann över alla på våran bana - Jordan, Jacob och Brayden. haha. Sen var jag och Jacob och Nate lite sneaky och stannade förbi hos Jacob för att äta utan att dom andra visste (skulle blivit för många) eftersom han mamma lagat middag, och vi alla vet att hon är den bästa kocken på långa vägar. Sen hängde vi med dom andra hos Jordan och spelade och kollade på film.
Jag kommer sakna allihopa så mycket. Det är nästan så jag inte kan sluta tänka på det nu. Jag åker om fem dagar. Fem dagar. Vad hände med all tid? 
 
 

it's 12:30 in the morning.

Jag kom hem för en halvtimma sedan. Jag är hungrig (?). Ska äta toast.
... haha uppdaterar imorgon om gårdagen och idag, har liksom inte haft så mycket tid för bloggning även om jag inte gjort nånting speciellt, har bara tagit vara på tiden med kompisar. Lovar lite bilder också.
Godnatt!

pizza is delicious.

Hahaha this has seriously been me the last couple of months in school when the rest of my lovely female exchange student company have been planning out their future diets and workouts after spending 10 month in the company of american food..
(and that was probably the longest sentence I've created in a while).

sunday entertainment.

Så igår åkte jag till kyrkan med Jacob, Brayden, och Jordan, till deras singles ward. Det var annorlunda - under sacrament meeting då det inte fanns en miljon ljudliga ungar och bebisar i rummet var det så tyst så man knappt vågade andas. Eller hosta för den delen. Det ekade. Haha just kidding det var väldigt tyst men det gjorde inte så mycket. Dessutom finns det ju inget roligare att hänga med dom bästa kompisarna, även om det är i kyrkan. Sunday school var också nice eftersom ungefär alla var där inne och det var mer som ett stort klassrum, så kunde man bara sitta där och inte bry sig om vad dom pratade om. Jag tror ingen av oss direkt brydde sig. Istället hade jag och Jacob egen underhållning under tiden. haha..
Efter kyrkan hängde vi hos Jordan, spelade nåt läskigt spel på datorn, som jag faktiskt tyckte var kul som omväxling, åt hos Jacob, kollade på tv och slöade mest hela dagen. Finns inte så mycket man kan (eller borde) göra på söndagar då det är "fast sunday". Men det var rätt så skönt att mest drälla runt och inte göra nånting speciellt.

hanging with the guys.

Åh ännu en dag då jag önskar att jag inte hade glömt kameran hemma! Men killarna var nog glada att slippa fastna på kort hela tiden.
Iallafall så hängde Jacob at my house i ett par timmar och vi kollade på that 70s show och en triller som min värdmamma hyrde igår (superbra!). Igår kväll var det meningen att vi skulle åka och campa igen men det slutade med att alla kunde inte komma så istället gjorde jag och Jacob ett väldigt fancy blanket fort (eller det var mer som att han gjorde..) och kollade på film hos honom. Då jag kom hem så satt Stephanie och kollade på filmen hon hade hyrt så jag joinade henne men missade såklart början, så vi såg hela filmen idag. Om jag hade kommit ihåg vad den hette hade jag starkt rekomenderat den..
Hur som helst, vid 6 tiden åkte vi och spelade tennis med Brayden, Jordan, Nate, och Zack. Först spelade vi tre mot tre men det slutade med att vi spred ut oss på alla tre planerna bredvid varandra och körde turnering med en mot en. Vi spelade ett bra tag, sen slutade det med att jag och Jordan gick till the drinking fountains och då vi kom tillbaka var dom andra mitt uppe i att spela doubles så we just ended up goofing around på sidan om planen.
Sen tog vi Nates truck (älskar att åka bak på flaket! förutom då vi åkte in på walmarts parkering och vi blev besprutade av vattenspridaren utan förvarning haha) och åkte och köpte Gelatis. Soo yummy.
Efter det hängde vi hos Jordan och spelade just dance the Michael Jackson version (där jag fick höra att jag inte riktigt gav 100 procent) innan vi spelade monopol the scooby doo version och kollade på king kong haha.
Vi tillverkade även små väldigt flygbara paper planes. Lite så där randomly ja.
Sen så kom vi på att jag kan åka med dom till kyrkan imorgon och gå till deras single ward då Brayden helt spontant sa "Lina, are you coming to church with us tomorrow?". Excited för att se nåt nytt, och hänga med gänget. Alla utom Nate går till den ward:en för han är ett år yngre än oss andra (...och det var dagens skämt. haha...).
Excited!
Har förövrig äntligen hämtat upp mina graduation pictures så dom kommer jag nog visa snart om jag lyckas. Och yellowstone bilder och från våran stuga har jag också tänk att ladda upp så fort jag får tid. Så det kommer snart.

boating & the drive in.

Hade världens roligaste dag då jag och Jacob och Nate åkte och åkte båt innan vi senare åkte till the drive in (där Megan och hennes dejt redan befann sig) med Nates coola truck inklusive även Brayden och Jordan, och såg Snow White and the huntsman och sen visade dom den senaste Men in Black filmen.

åh, i forgot.


Då Jacob kom hem från Kalifornien hade han en så söt present till mig,
armbandet längst ner - gjort i läder eller något, flätat i kanterna, med en cool knapp,
och mitt namn inskrivet.
sen överraskningen med Bill Cosby showen at BYU. Åh vad han var rolig!
Är så excited över att jag fått se honom i verkligheten.

it's on my mind, but I'm not going to think about it.

Så mamma åkte hem, det var inte så tufft eftersom jag vet att jag ser henne om två veckor igen. Det som var svårt var att åka till flygplatsen och inse att jag kommer vara där om två veckor, och det kommer vara min tur. Min tur att sätta mig på planet. Detfick mig nästan att vilja gråta. Det kändes så fel. Cami å andra sidan började storgråta då hon såg mamma försvinna, sen fortsatte hon i säkert 40 minuter mer eller mindre. Jag köpte henne några svampbob böcker at the store. Hon älskar svampbob så nu har jag fått läsa för henne både igår och idag.
Hur som helst, känner jag nu som att det finns ingen mer tid att slösa. Inte längre. Så jag vaknade upp glad och productive idag. Hoppas jag kan keep it up.
Don't get me wrong though, jag älskar allt jag har hemma i Sverige. Min pappa, min familj, och mina bästa vänner.
Men mitt liv är ju här nu. Mitt hem är ju här nu. Jag kände i flera år innan jag åkte hit att jag hörde hemma någon annan stans. Någonting drog mig till att åka hit. Jag gjorde det, åkte hit, följde mitt hjärta och mina drömmar, - nu är jag tvingad till att lämna allt jag hittat bakom mig och åka härifrån.
Vet inte om jag är den mest melodramatic utbytesstudent det någonsin funnits, men jag hittade min plats här.
Jag ska åka hem och ha det underbart i Sverige också med min familj, finish school, och sen vill jag åka tillbaka till mitt hem. Och till min andra familj. Se mina bästa vänner igen.
Jag har två hem nu.
 
Imorgon ska vi nog go boating, och sen åka till the drive in.
På fredag åker vi förhoppningsvis och campar igen. I'm so excited!
There's no time to waste. Not anymore.

eventful night.

Åh vad jag önskar att jag hade släpat med mig en kamera idag.
Jag började dagen alldeles productive och städade, tvättade mina kläder, tränade, duschade, spenderade tid med mina värdsyskon och hade det mysigt.
Sen åkte Jacob, Nate, Jordan, Brayden och jag och hängde at fat cats. Dom har massa spel och sånt där, precis som i filmer. Innan hade Nate och Jordan vunnit en kindle från någon av grejerna så i evigheter försökte dom vinna igen. Sen tog deras tokens slut, men en helcool gubbe som jobbar där gav oss en massa lappar som gjorde att vi, om vi är lite sneaky, kan få hur många tokens vi vill helt gratis. Det är meningen att en person bara ska kunna få en sån lapp själv. Så vi lyckades få en massa tokens och efter att vi spelat biljard och samma coola gubbe gett oss två pizzor, så wentade the guys crazy och spelade ihop en massa biljetter som ger oss ett värde som kan användas och få grejer med. Efter att ha fått ihop ungefär tusen sånna sammanlagt bestämde dom sig för att fortsätta någon annan dag (och några andra dagar och under sommaren) och få ihop ännu mer. Haha dorks..
Efter att ha spelat gituar hero och Jacobs kompis som jobbar på fat cats, Megan, hängt på oss, och efter att killarna fått köpa sina "passion" drickor at the store så bestämde vi oss för att åka till the tennis courts och kolla på en skräckfilm, the thing.
Ungefär allt som kunde gå fel gick fel.
- Laptopen vi tog med screwed up så jag och Nate åkte och hämtade deras andra.
- Då vi kommit tillbaka kommer två tjejer och slår på strålkastarna till the tennis courts, så det lyser över hela gräsplanen bredvid också där vi befann oss, och ska spela tennis. Mitt i natten. Typ.
- Då vi kommit till ro och börjat kolla på filmen efter att ha flyttat från den första obekväma platsen vi var på hör vi plötsligt någon konstigt ljud i gräsmattan precis bredvid oss. Vi stelnar till och på några sekuner till inser vi alla samtidigt att det är the sprinkler system som startade. I en snabbhet som förvånade och imponerade oss alla flyger vi upp, sliter med oss alla grejer, och springer därfrån.
- Vi hittar nytt ställe precis bredvid där det verkar vara lika bekvämt i gräset. Vi överväger det hela och börjar lägga ut filtarna igen. Där insåg vi på en väldigt snabb sekund att one of the sprinklers snurrar runt även åt det håller och sprutade väldigt långt. Vi rusar även därifrån.
- Tillbaka till det inte så bekväma ursprungliga läget på den långa kullen imellan the tennis courts and the parking lot.
- Nate säger åt högre makter att om något mer kan gå fel så låt det ske.
- Filmer slutar fungera två gånger.
- Vi halft om halft glider av kullen.
Så innan vi lyckats finish the movie åker vi hem till Nate efter tolv på natten och börjar kolla på paranormal activity.
Där smsade min värd mamma så jag var tvungen att åka hem.
Vad är jag inte här för om det inte är äventyr? haha.

tuesday thoughts.

I söndagskväll kom vi hem från stugan. Bilder kommer! Idag åker mamma hem. Så fort Duane kommer hem från jobbet ska vi åka till IF. Det positiva är att jag kommer ju liksom vara beredd på vad som väntar mig.. om två veckor. Tiden går så himla snabbt, dagen då jag ska åka hem har hela tiden känts som "det kommer sen, SEN, inte ens värt att tänka på". Men inte längre. Mitt liv i Sverige kommer alltid att vara nära hjärtat, men ärligt talat vet jag inte hur jag kommer känna då jag är hemma igen. Eller jag vet att jag kommer längta tillbaka hit, längta hem.

going to the cabin.

Så vi åker till stugan idag och kommer hem på söndag.
Igår slöade jag runt halva dagen innan Jacob got off work så vi åkte till parken innan vi åkte och got frozen custard. Jag har aldrig haft det innan, det var supergott! Det är som krämig glass. Sen kollade vi på någon braig krigsfilm at my house.
Jag tar inte med mig datorn och jag tror inte det finns internet i stugan iallafall så jag bloggar då vi kommer tillbaka.

goodbyes and Bill Cosby, and other things..

Igår spenderade jag eftermiddagen med Solvor. Hon åker hem till Norge imorgon. Det var sorligt. Men som tur var bor vi båda i norr och dom har en stuga i "närheten" av där jag bor så det kommer inte bli så svårt att träffas igen! Men det blir ju inte samma sak, alla minnen vi har härifrån från hela året. Vi hade det iallafall jättemysigt och kul och bara pratade i några hundra år.
I'm sooo excited idag!! Idag ska jag få gå på en show med Bill Cosby! Jag som hela tiden då jag växte upp vetat vem han var, och nu ska jag få se honom i verkligenheten! Då vi kommit hem från Salt Lake och jag hängde lite med Jacob i förrgårkväll berättade han att han hade two tickets till den showen! (haha hur amerikanskt låter inte det.. "I've got two tickets to.." tihi) Så han ville ta mig på en dejt och gå dit.
Imorgon kväll eller på fredag kväll kanske vi ska åka till stugan och besöka yellowstone så att mamma också får se det.

pictures.

McDonalds.
my moms, at Jessies soccer game.
park city, Utah.
IKEA.
tabernacle choir.
downtown Salt Lake.
McDonalds on our way home.
Becca!

Utah.

Så igår kväll kom vi hem från Utah. Det var supermysigt att vara där! Jag älskar det, och det var superhärligt väder! Vi insåg att det var nog sista gången jag var där. Det är året iallafall. Blev sorligt i mitt huvud och jag fick en kram av både grandma Bennett och grandpa Bennett. Älskar hela min värdfamilj, jag kommer sakna alla.
I lördags då vi kom dit åkte vi till IKEA och Park City, mest för min mammas skull och för att ha nånting att fördriva tiden med. Igår, istället för att gå till kyrkan, så åkte vi in till downtown Salt Lake och såg the Tabernacle Choir uppträda vilket var jättecoolt. Det är varje söndag och dom broadcastar det till och med på tv, coolt att se gubben som pratade och se texten rulla under kameran och grejer. Plus att kören, och orkestern, som förövrigt alla medlemmar i är mormoner, var jätte duktiga. - Obviously, eftersom dom är medlemmar i kören. Det krävs liksom lite för att få vara med eftersom det är en så känd kör, och så vidare.
Sen åkte vi och hade grillad supergod middag hos the grandparents house ute i deras superfina backyard med hela familjen. Åh vad mysigt det var. Och typ 30 grader varmt och sol.
Senare åkte vi hem, stannade på McDonalds på vägen hem och kom hem vid tio. Så härlig helg!
Ikväll ska jag hänga med Jacob, och imorgon med Solvor! Innan hon åker hem på torsdag. Sad day.
Har förresten massa fina bilder från Salt Lake, dom kommer snart! Så fort jag laddad upp dom på datorn.

going to Utah.

Igår var en bra dag, jag, mamma, Stephanie och Becca och Cami åkte in till town och hade det mysigt. Först åkte vi förbi parken så Cami och Becca kunde åka på den söta gamla karusellen som finns där, och det slutade med att jag också åkte en gång då jag insåg att jag aldrig satt på hästarna då vi varit där för maskeraden. Jag är inte ens säker på att jag någonsin åkt på en sån karusell på en av hästarna för den delen.
Hur som helst. Sen åkte vi förbi affären, åt frozen yogurt på Kiwi Loco, och tog en sväng på the farmers market. Vädret var superhärligt och soligt och varmt hela dagen. Så efter vi kommit hem drog jag, Nate och Brayden och spelade tennis. Sen kom en annan lite mysko men trevlig kille och hängde på. Sen åkte vi en snabbis förbi taco time innan vi åkte till Nates hus och spelade just dance! haha love that game.
Nu ska vi över till någon granne tror jag och äta frukost, sen drar vi till Utah! Vi kommer hem sent imorgonkväll.
Så jag uppdaterar då jag kommer tillbaka, jag tar inte med mig min laptop eftersom vi bara stannar en natt.