you've got that smile that only heaven can make

Catchade upp med Johannes igår och åt mat och glass i finvädret, enligt tradition!Kom sen hem till det allra bästa! Att Eric kommit hem igen. Så vi for en sväng till Holls och var med hans söta familj.

Idag har jag jobbat på skolan som vanligt, och haft min spanskaklass. Superkul.
"Du är den enda läraren som uppskattat att.. vi är OSS SJÄLVA .."
Haha. Kan det bero på att jag verkar ha samma humor som fjortonåriga pojkar?

lol nä till en viss gräns kanske, dom är duktiga små roliga elever att ha!


onsdag i byn

Haft en sån där glad dag igen idag och trivts ännu mer som vikarie på skolan när jag fick ha svensk-engelska, med dom som behöver extra hjälp, och jag faktiskt kunde hjälpa till (!) och när en av eleverna till och med själv, med förvåningen lysande över hela ansiktet, uttrycker hur bra det var att jag förklarat ett tankesätt på det sätt jag gjorde.
Blir så otroligt glad, det finns ju inget bättre.

Med en massa sol, lite ärenden avklarade hos bemanningen, och en snabbis på gymmet, slutade dagen också toppenbra hos Malin där vi blev bjudna födelsedagsfika.

måndag i luleå

Jag och Jobi tog en sväng till Luleå idag i solskenet och hade det kul! Och shoppade lite. Bland annat fyllde jag på förra måndagens inköp till sängen (som jag ej visat!) med ytterligare ett fluffigt täcke från jysk.today's mixed tapes
vardag#5 @insta #söndag

Har tränat med Jobi idag, och haft världens skönaste söndag. Allt har känts så ljust och glatt.var(helg)dag#4 @insta

Sen fick jag ju till och med helg! Så det är ju trots allt inte helt fel. Jag tog sovmorgon och myste innan jag till slut gick på gymmet en snabbis innan vi for till Luleå för att äta på goodwill och fira Malin som snart fyller 20!vardag#3 @insta

Ännu ett "igår.."-inlägg. Dagen började med att jag skulle jobba. Och Eric skulle tillbaka till Ånge för praktik. Så han passade på att ge mig skjuts när han åkte.
Eller snarare tvärt om, han passade på att åka när han gav mig skjuts. Jag kan ju säga att jag inte var taggad på jobb den morgonen. Precis som i förrgår då jag det kändes som jag aldrig skulle få ta mig hem.

Men dagen vart rätt bra ändå! Efter jobbet hängde jag hos Malin också, såg skräckis och hjälpte henne färga håret.

vardag#2 @insta

Igår efter jag slutat på skolan hade jag intro på en annan avdelning på ugglan, snacka om dryg dag. (Dryg som i tidsmässigt dryg dag). Och mitt i allt bestämde sig våren för att gå i ide.vardag#1 @insta

I förrgår var jag hos eric, så vi passade på att ta en skotertur (typiskt att all snö kom tillbaka först igår). Men det var mysigt hur som helst. Gillar skogen.myshelg

I lördags jobbade jag på fluxen 7-16:30, sen jag slutat åkte jag och Eric upp till stenträsk och för lite stugmys med gulliga människor.

lördag my love

Tog mig till gymmet igår i alla fall, och då jag just höll på att avsluta på löpbandet fick jag en snap på min pappa sittandes vid köksbordet.
Nån som hunnit hem före mig! Det var såklart Eric, som just kommit hem från ånge. Snacka om att jag blev förvånad och glad.
Mina planer på en promenad efter gymmet övergick till att springa hem istället.(haha)

egotrip

Igårkväll tog jag en promenad med min nya rosa mössa. Töntigt vad alla färgglada färger kan få mig på bra humör. Har dessutom inte haft mössa på mig på flera år (=pannband), men ack vilken förlust insåg jag nu! Så löjligt underbart bekvämt på huvvet. Så nu när ni vet allt om mitt intressanta mössliv kan jag fortsätta med att säga att jag inte har så mycket annat att säga.

Och bilder som tagits dom två senaste dagarna har råkat vara nästan uteslutet på mig själv. I mina olika vardagliga situationer. Det blir så när man är forever alone.

Nä men skämt åsido (det var ju dock sant) så har jag äntligen köpt gymkort igen så ska se om jag tar mig till gymmet ikväll! Och helgen kommer bli toppen..!
Igårkväll. Innan jobbet idag (spanskalektion). Efter jobbet idag. Yes.

back to the past

Igår fick pappa skjutsa mig till dagis för första gången. Lol, nä men jag fick jobb på mitt gamla dagis igår för första gången så pappa gav mig skjuts dit, och påpekade det sen för mamma. Vi kom då fram till att han aldrig hade möjlighet att skjutsa mig då jag var liten. Men nu fick han det! Bättre 16 år försent än aldrig. 

 Och sen var det tillbaks till högstadiet då. Idag har jag haft en lektion med niorna och en med åttorna. And that's it, det gick bra! 

 
 
 
 

music is better and lights are brighter when you are near

 

dagen idag

Började dagen med att fara på skolan och förbereda och fick sen veta att dom inte skulle hinna ha nån lektion för att dom tydligen skulle ha friluftsdag. Den pensionerade gubben Harry som haft klassen (som vi även hade i idrott då jag gick på högstadiet) verkade dessutom ha lite svårt att släppa taget. Så jag får väl se om jag får honom med på lektionerna, trots att rektorn och jag kom överens om att jag kunde ta det själv om jag ville, haha. Nåja det kanske inte skadar. 

Sen for jag till Jobi. Hon städade för fullt men vi lagade mat och åt, sen hjälpte jag henne att stryka ett par gardiner. Jag fortsatte på den melodin när jag kom hem och mamma plötsligt råkade ge mig lite idéer på telefon. Hon räddade i alla fall min eftermiddag! Ni ska få se..

Vilade mig från det hårda arbetet (som jobi gjorde) på hennes säng. Ibland kan nån (eric) va så söt att jag råkar glömma bort vad den personen (eric) sa.

Mitt projekt började sen såhär:
(Jo det ser ut som jag lever ut hela mitt liv över snap).

Efter: 
 
Har numera ett helt hav till säng (känns det som). Skönt i förhållande till en 90-säng! Mitt rum är såklart inte optimalt. Det är en aning trångt, men så värt! Och jag ska väl inte bo här hela livet heller.. 
Nu ska jag testa hur det blev med att slå på en film eller nånting liknande. 
 

which reality is the dream

Haft så kul nere hos mamma och en massa att göra att jag glömde bort att jag tänkte lägga upp lite bilder här.

Jag har chillat med sötmixie, målat, låtit mamma toppa mitt slitna hår, och hjälpt Maria lära sig svenska över snapchat och facebook.

Jag blev även uppringd av rektorn på högstadiet för att bli erbjuden jobb som spanskalärare resten av terminen, samma dag som Eric också kom ner och var med mig i flera dagar. Det var i onsdags, snacka om att jag var hyper den dagen (syns på bilden nedan).

Vi hade världens roligaste shoppingdag på stan när vi träffade världens härligaste kille på typ 27 år som jobbade på jack&jones och hade bott i Umeå när han gått skola. (Han lyckades sälja en hel ny outfit till Eric, men det var han värd. Säger jag som inte pröjsade). Vi hade också världens trevligaste kväll med Julia och hennes kille i fredags. Även med min mamma och Sussie med en liten vinkväll till en början.

Och nu är jag i alla fall hemma och har catchat upp med Jobi, sagt hejdå till Eric som åker ner på praktik i ånge, och träffat Axel som för en gångs skull var hemma från universitetslivet i Umeå. 

Jag kom hem med tåget imorse och hade möte med rektorn på Älvåkra klockan 11, så nu när jag är lämnad i min ensamhet finns inget annat att göra än att lura mig själv att jag är lugn som jag vet inte vad eftersom jag har första lektionen med mina 8or imorgon. 
Det är bra. Jag lurar mig själv till sanningen. Det brukar vara så. 
Det känns att det här med "tillbaka till verkligeheten" är ett välkänt och antagligen välanvänt begrepp. På något sätt känns min andra verklighet, nere hos mamma, som lite av en konstant dröm. Även andra ställen på jorden. Min lilla by där jag bott hela mitt liv är min verklighet. Vad händer om jag flyttar? För alltid? Kommer jag leva i en konstant dröm då. 

Det är roligt vad perspektiv gör med en. Och intressant hur alla tolkar saker. Hur alla säkerligen tolkar allt olika. Någon som inte bott på samma ställe mer eller mindre hela den personen liv till exempel? 
 

stay in my backpack forever

Igår försökte jag vara duktig för en gångs skull. Det var länge sen. Det var skönt. Sen målade jag taket. Jag ska fortsätta med det idag. Efter jag varit ut.
 

all there is

I torsdags förra veckan tog jag en prommis i skogen med mixie innan vi åkte till Åkersberga och Österåker och min mormors grav. Vi bodde på samma vandrarhem som i december. Och så passade vi på att träffa massa släkt, vilket händer alldeles för sällan så det var roligt! Det är så sällan jag träffar nån del utav min släkt över huvud taget, så känslan av att kunna sitta och tänka att det är "mitt kött och blod" är så ovanlig. Det är kul. Jag tror det är det som har gjort att jag på nåt sätt hittar min egna familj lite, i mina vänner och alla jag lär känna och har lärt känna. För jag är mycket närmre dom. Det är så det känns i alla fall.