letting go.

letting go
All the art of living lies in a fine mingling of letting go and holding on.

busy times.

Idag hade jag min första körlektion på körskolan på morgon, känns bra att äntligen (!) ha kommit igång med körkortet! Dock så kändes den där splitternya lilla BMW:n lite högteknologisk för mig som är van vid en volvo 740 kombi. Men lite fräsig var den ju ändå så det var kul, det gäller bara att vänja sig vid en ny bil, vilket jag kommer göra förr eller senare.

Gick in på körskolan sådär lite i sista minuten i tisdags på lunchen bara tack vare att Jocke sa "men gå dit nu" då vi pratade om att teoristarten var samma dag. Så hann vara med på den! - Efter idrott med orientering i byn på inlines med Matilda, Jocke, och Johannes, och halft dött av rädsla för hur fort dom rullade i nerförsbacke. Hahaha vi måste ha varit en rolig syn. Iallafall jag och Johannes (mest jag som "ramlade" med flit för att det gick "för fort" nerför) som hela tiden hamnade långt efter Matilda och Jocke. Det var hur som helst rätt kul.
Så efter skolan och teoristart på körskolan blev det hem och äta middag och sen drog jag och Alexander på badmintonträning. Förövrigt hann jag till och med med ett besök hos tandläkaren för undersökning, och det visade sig att en av sköterskorna hade varit i USA som utbytesstudent då hon var ung! (Hade förövrigt inga hål! whoohoo!) Sen då jag gick till körskolan berättade hon som är lärare där att hon hade varit au pair i USA! Allt detta på samma dag, det är som att en helt ny värd öppnat sig för mig sen jag åkte. Haha.. Konstigt bara hur jag får reda på sånt hela tiden, det är ju inte som att jag går till alla jag träffar och bara "Hej jag heter Lina jag har just varit utbytesstudent i USA". Det bara kommer fram.

I onsdags var jag hos Minna hela kvällen (eftersom det inte blev i söndags), vet inte hur många back flashes jag fick under kvällen, det kändes som att jag inte varit där på så länge (hade nog inte det heller) men allt var precis som det alltid varit! Trots allt så var det ju där jag spenderade en stor del av min bardom (efter vi börjat skolan ...haha låter som att jag är gammal, medelålders ungefär). Upptäckte dock också att jag har på riktigt en liten fobi för ormar (eftersom hon har en). Intressant. 

Efter skolan idag drygade jag tills Alexander kom dit och vi gick och sen gick vi och åt på Okey. Sen gick vi och såg Hypnotisören, här i byn. Den var riktigt bra faktiskt! Stod att vi hade sverigepremiär på den. Lilla Älvsbyn. Enda gången det är folk någonstans på byn. Haha.


made my night.

Pratade i typ 20 minuter med Nate på facebook, det gjorde min kväll lite grann! Har inte pratat med honom sen den där gången jag skypade med honom och Jacob precis innan jag och mamma tog en tur till Blekinge. Som jag saknar honom också! Det första han sa var "Good heck i miss you!". 
Och att han ville jag skulle komma och hälsa på, så snabbt som möjligt medan dom alla är kvar. Sen blev han ledsen då jag sa att jag faktiskt funderat på det (för det har jag gjort) men att jag nog inte kunde trots allt.
Åh mina söta amerikaner, jag saknar dom.

i think i will.


exactly the friend i needed.

I onsdags var jag överlycklig för att jag fick gå till skolan igen. Stannade ungefär två timmar efter jag slutat och hängde till och med med på läxhjälp med dom andra bara för att det var roligare än att gå hem. Att titta på matte var till och med mer interesant. Sen var Frans söt och ville ge mig skjuts hem för han ändå skulle köra till gymmet (som ligger precis bredvid våran skola hahah). Tur att jag bor så nära. 
I torsadags hade vi en "må-bra dag" och åkte till Storforsen. Ungefär alla i klassen skippade bussåkanded och körde dit, alternativ åkte med nån som körde dit, lite härligt att ha kommit upp i körkortsåldern haha. I fredags intervjuade piteå tidningen, och en kommunsida, oss eftersom Feras och hans familj har fått definitivt avslag på deras asylansökan och måste åka tillbaka till Irak. Är sjukt stolt över min klass som kämpar och gör allt som går för att försöka hjälpa dom och ändra migrationsverkets beslut. A little faith in humanity restored, ungefär. 
Skriv gärna på namninsamlingen! Vi lyckades få över tusen underskrifter på mindre än två hela dagar. 
 
Då vi slutat i fredags försökte jag och Johannes få nån av dom andra att vilja hänga på och göra nånting, eftersom vi kände ungefär lika mycket (läs lite) entusiasm över att bara gå hem. Och sen inge mer med det. En fredagseftermiddag. Men, alla övergav oss, gick ut genom dörren och spreds åt sina olika håll. Hahaha.. så vi, jag och Johannes, bestämde oss iallafall för att gå och äta bara för att ha nåt att göra. På h2h (heart to heart). Sen gick vi och köpte mjukglass! Eller jag köpte (för att Johannes bestämde det), men bestämde att Johannes också skulle äta. Det var nog årets sista mjukglass! Andra också för den delen.
Men gott var allt! yum.
Sen hörde Jobi av sig och jag fick hänga med henne och Kajsa, Otilia, och Rebecca (i min klass) med några tjejer från deras gamla högstadieklass, och mysa i en stuga i Muskus med ost och kex och grejer. Så söta dom är som ville ha med nykomligen. Jag fick verkligen den bästa möjliga klassen,
Igårkväll var det fest i Lillträsk. Åkte dit med Jobi och fick skjuts hem av Alexander som chaffade för fyllisarna Andreas och Frans (i min klass) och Malin. Haha söta dom är då dom är fulla, lite sådär dumma, men söta. 
 
Idag hoppas jag att få åka till bästaste Minna  och se henne igen, har inte träffats mer än på skolan några sekunder då och då. Saknar min bästis, så det kommer bli så kul!

wavy.

Igår, onsdag, hade jag haft en fläta i håret ända sedan jag duschade och det var blött i måndagskväll, - då blev vågorna lite finare än vanligt. (Kan ju meddela att jag duschade igårkväll också så ni inte blir oroliga för min hygien här;) Synd att man inte har tid att ha i flätan så länge i vanliga fall haha. Jag gillar vågor. :)
 

...


skype with my favorite americans. ♥

Inget kunde gjort mig gladare än vad dom här två söta killarna kunde i söndagskväll då jag endast hade min feber till sällskap. Everything felt like it was back to normal in just a heart beat, mindes varför jag saknat dom så mycket!
Just look at them, how can you not love them? ;)
hahaha åhh Jordan.
Söt som han är vet jag inte hur många gånger han fick mig att skratta. Och glömma att det var jobbigt att vara sjuk.
"You look hot!! ... you do kinda look like you've got leprocy.."
hahaha...
 
"We're just playing games.." "Yeah! It's just like you were here with us! Just like you were!"
"I miss you..." 
"See I miss just being able to say things like that" (riktat mot Jacob och syftande på att att deras humor funkade i mitt sällskap men inte i dom flesta mormontjejers).
"We're gonna come abduct you" (ledde till världens mest förvirrade konversation, som inkluderade rape, etc)
"When I look at the stars I think of you".
 
Drar tröjan över huvudet och ends up on the floor cuz of that, frågar om han är 39 grader celsius HOT, and makes out with the horse head. Only Jordan knows how.
Hahaha.. Jag kan verkligen inte göra annat än att skratta åt allt.
 
Det var vid precis den här tiden förra året, i usa, som jag också fick influensan. Innan jag åkte till usa fick jag den nästan varje vår, nu har traditionen tydligen ändrats. Jag insåg idag att dom olika stadierna för att åka som utbytesstudent, där när man börjar skolan till exempel, är vad som hänt mig lite grann här, nu, istället. "Honeymoon fasen" i början då så mycket händer, och allt är kul, har jag ju definitivt fått uppleva dom senaste fyra veckorna. Sen blev jag sjuk. Sjuk är det värsta man kan vara om man vill undvika homesickness. Nu började jag tänka tillbaka på usa och längtar efter det, och efter alla jag saknar. Och istället för att vilja prata med mina föräldrar hemma i Sverige och be min mamma skicka kaviar på posten, så vill jag prata med mina amerikaner. Jag gick liksom aldrig igenom honeymoon fasen i usa eftersom hemlängtan tog över från första sekunden, men den är ändå ett faktum. 
Såklart är det ju att ta i, nu, när jag är hemma. Men samma sak händer i liten skala, och det är lite roligt att tänka på hur det kan bli. Lite omvänt sådär. Men samtidigt inte alls omvänt. Samtidigt, så rätt. Jag saknar alltid mitt liv i usa, och kommer nog alltid att göra. Mer eller mindre. Jag älskar mitt liv, och mina vänner, och min familj, här också. Det svåra är bara att sakna dom jag bryr mig om, där på andra sidan oceanen.
 

i've actually got a temperature.

Även om jag har känt som att jag haft feber förut flera gånger dom senaste åren har termometern aldrig visat det, nu hade jag 38,7.

hanging out at school.

Jag har lyckats dra på mig någon sort förkylning på riktigt nu. Kände igår hur influensa symptomen började komma och inte blev det något bättre idag. Hade egentligen tänkt åka och dansa med Anna, i Piteå, men eftersom hon också råkat ut för ungefär samma sak så bestämde vi att kanske skippa det trots allt. Eftersom man på ett vis lär känna lite dansfolk då man är ute och vet till viss del vilka man vill dansa med och vilka man vill undvika, så är det synd eftersom jag vet att en som är jätteduktig och som jag brukar ha jättekul att dansa med brukar åka dit. Men det kommer fler gånger.
Idag måste jag plugga. Som vanligt har jag skjutit upp allt till sista minuten. Men som Andreas i min klass så bra formulerade det, "living on the edge! ...det är ju så det ska va'."
Det är ju konstigt hur kul det är att bara hänga på skolan, men hur svårt det är att faktiskt plugga då man är där. I onsdags satt jag ju som sagt där med Alexander i ett x antal timmar innan vi undrade hur länge skolan egentligen var öppen. I torsdags fastnade jag med Alexander och Johannes innan Alexander gick och Barry plötsligt dök upp. Så satt vi tre där, jag, Johannes, och Barry, på en soffa och kollade på gangnamstyle typ 25 gånger (och en massa annat), innan Johanens drog med oss till körskolan bara för att gå in och säga hejdå till oss. Hahaha. Och igår satt jag där med Alexander och skulle plugga. Så där satt vi och "pluggade" i typ två timmar. Tappert försök.

paddling.

Igår kom vi hem från våran paddling. Det var jag, Matilda, Alexander, Johannes, och Barry.. och PoE (våran lärare) som upplevde detta äventyr tillsammans. Miljö(/skid)eleverna (två pers), och Anna (lärare), åkte iväg först och sov inte över, så dom såg vi aldrig igen. På hela paddlingen då alltså, dom dog ju inte. Haha.
Paddlade ner för världens mest trädklädda lilla älv-fors-whatever-sak med Alexander i början, gnällde på varandra, fastnade, gnällde lite till, kom över det, sjöng, paddlade med Poe, Alexander kantrade med Kajaken så jag och Poe paddlade iland med honom så att han inte hann dö av hypothermia (svenska?) ungefär, hittade "lägret" där våra grejer blivit placerade, Matilda och Alexander gjorde upp eld och slog upp tältet, vi andra fick göra om våran lilla fem-minuters vandring tillbaks till kanoterna och hämta resten av packningen, myste vid elden, trängde ihop oss i ett fyra-manna tält, pratade och maskade oss i sovsäckarna, blev inklämd mellan Alexander och Johannes, fick en anings problem med att röra armarna, kände nånting krypa all over dom, blev myrbiten, paddlade motstöms hem med Johannes, blev upplockad på en axel och nära på nerslängd över en bro (nejdå, bara nästan), och blev kallad amerikan. Det var underbart kul att vara med bästa gänget nånsin. Då vi kom tillbaka till skolan igår fick vi städa undan en massa grejer och sopa ur tältet efter vi klampat in i matsalen i stövlar och våra väldigt eleganta, något skitiga, kläder. 
Tror vi alla var halft döende av trötthet då vi kom hem. Somnade i ett par timmar efter att jag lite barbariskt ätit middag (naturen gets to you rätt snabbt alltså haha), innan jag motvilligt tvingade mitt trötta jag till badmintonträningen och hade superkul. 
 
Idag slutade jag vid två. Tog mig dock inte från skolan förrän vid fem. Drygade först i en timma med Barry och Matilda medan alla andra hade lektion, hämtade även min dator, tjorvade med den, och nv:arna och Alexander och Johannes kom, gjorde ett (inte så) tappert försök att färdigställa våran religionsuppgift med Alexander i nån timma och tillslut var ingen annan kvar. Då undrade vi för förstra gången hur länge man egentligen fick stanna på skolan. Hon på expeditionen skrattade åt det och hade ingen aning. Försökte jobba i nån timma till gjorde vi iallafall innan vi gav upp gick hem till mig och bestämde oss för att gå på heart to heart och äta. yummy!

what's up?

Igår hängde jag med Anna och var tredje hjulet igen. Tydligen ger man någon sorts trygghet och gör det mycket roligare. Bra att man kan stå till tjänst! Hah nah men klart man ställer upp för sina bästisar.
Dock så fick jag tacka nej då Jocke kollade upp med mig och typ sju killar i klassen (8 pers - två banor) om vi kunde bowla igårkväll. Synd där! Men som sagt, vad gör man inte. 
Idag skaffade vi en extern hårddisk till mig eftersom min dator har problem. (Skärmen får ränder över hela sig till och från och man får ha magiska händer, vilket mest Alexander och pappa haft, och slå till den så den ska se normal ut igen. Så ska gå till datagubbarna i källaren på skolan och kommer säkert få lämna in den). Tur att man har världens sötaste farbror med en extra extern hårddisk, då jag har ungefär tre miljoner foton på datorn. (okej tre miljoner kanske var att ta i, men sjuuuuukt många bilder har jag då iallafall). 
Hur som helst är jag sjukt tagg på våran paddling imorgon! Våran bästa idrottsklass med mig, Matilda, Johannes, Alexander, Feras, och Barry, plus några till som tar en miljökurs på skolan. Och lärarna såklart. Kommer bli kuuul!

.

♥
and losing it..

loving life.

Har haft en sjuuuukt rolig kväll hos Matilda! Gänget från klassen och några till, 11 pers typ. Älskar verkligen gänget! Vi spelade en massa spel och avslutade med att köra Maffia i flera timmar. Kan inte fatta att jag aldrig lekt det förut. Jag tror alla behövde en lugn hemma-mys-spel-kväll efter förra helgens äventyr. Så supertoppensjuktkul!
Slutade vid två idag. Åkte hem och städade till lite i röran. Cyklade tillbaka till skolan och for sen tillbaka hem, fast med Alexander och Barry. Sen kollade jag och Alexander på film tills vi drog till Matilda. Awesome fredag!
 
Har förövrigt träningsverk i högerarmen från badmintonträningen igår. Fick börja med att stå och spela med den sötaste lilla killen nånsin! Sen en annan yngre tjej, innan jag tillslut spelade med Jocke (som går i min klass) och hans lillebror i nån timma. Dom var sjukt duktiga och nog fick jag motion (!), och det var askul! Älskar badminton. Jag kan förbättra mig, men trots allt gick det rätt bra! Enligt Jocke: topp tre av alla tjejer han sett!
Då blev jag glad! Haha.

you're everything good, everything true.

Så på våra svenska- och engelskalektioner brukar jag och Johannes vara väldigt produktiva och sitta och skicka låtar till varandra på facebook, och tack vare detta upptäckte jag till exempel den här. bra.
 
 
Har en massa träningvärk från idrotten och konditionstestet igår. På måndag ska vi åka och paddla (kommer ta några timmar) och sen tälta med våran awesome-iga idrottsklass på 5 (eller 6) pers, i'm excited! Kommer nog bli sjukt kul. Igår agerade jag tredje hjulet åt Anna bara för säkerhetens skull sådär för att hon ville, och vi var i Boden och badade och åt pizza. Diggar bubbelpoolen. Och pizzan. Ikväll drar jag med Anna och följer på hennes badminton. Är det nån sport där jag faktiskt ungefärligt ändå vet vad jag gör så är det Badminton haha. Blir nog kul! 

he really was smart, if anyone ever doubted that.


.

"not a day goes by, that i don't think of you."

Monday.

Oj så händelselös måndag. Men den var väl rätt trevlig iallafall. Inget fel på den direkt. Haha hursomhelst. Längtar seriöst till imorgon. För att det är skola. "Vad sa hon nu?!" tänker ni kanske då.. Nej men på riktigt, haha det är mycket roligare att vara i skolan med allihopa än att sitta och göra ingenting. Dock har jag övningskört en hel massa mil idag! Det är kul hur det börjar kännas som att jag liksom bara kör, utan att tänka på det liksom. Har ändå gått relativt fort känns det som. "Känns det som liksom" (?) Braaa att jag inte upprepar mig mycket.

Sen var det ju toppenbra också att jag on a whim bytte tema på bloggen och är så kunnig att jag inte ens kan byta bilden där uppe. Måste ta hjälp av Minna eller Ida, mina HTML-kod-genier till kompisar. Det dumma är att en gång i tiden klurade jag ut det där själv. Men då var ju det minst ett år sen och huvudet är numera fyllt med annat.

Idag var det äntligen lite soligt också! Finns inget bättre.

...

what else

superkul, eller kanske urkul?


älskar guld och klockor, - bästa kombinationen.
Igår hade vi lite fest hemma hos Alexander i Boden innan vi drog på Lotus och tappade bort varandra. Superkul (haha, super... alltså jag och mina underbart braiga ordlekar..) med massa från klassen, ett par till, och en katt, och kvällen började sjukt bra. Sen gick det utför för dom flesta och det slutade med att våra chaufförer (iallafall i våran bil) skrattade åt oss när vi var påväg till bilarna med våra muntra (deppiga) humör. Alla hade väl sin anledning. Haha, sjukt kul hade vi iallafall i början, och lite till och från sådär! Tur jag hade som råkade hamna i den bästa klassen/årskursen. 
 
Haha fattar ni rubriken? ;) .. var bara tvungen, sämst humor..

måstigheter ungefär.

Så i brist (väldigt stor brist) på byxor lyckades jag övertala pappa att köra till Piteå (alltså snart ska jag ha körkortet..) så jag kunde strosa runt och shoppa för fulla muggar. Vilket jag gjorde. Inga hämningar typ. Byxor, tröjor, träningskläder (känns verkligen att det behövs för idrott B), och en liten supersöt guldklocka för 150:-!

Sen hade mitt rum blivit ett katastrofalt bombnedkast (vänta nu? what the heck, bombnedslag?)..

så jag var tvungen att göra nånting åt det idag. 

Sen vet jag att bildkvalitén här är ju ungefär universums sämsta. Men hur kul är det utan bilder? Inte så jätte.


question.

är du och jacob tillsammans eller inte? långdistans? hehe. /nyfiken.
 
Tänkte att nu när frågan ändå dök upp så kan jag ju passa på att tydliggöra (haha fick seriöst översätta clarify (=tydliggöra/klargöra) där) hur det ligger till. Jag har inget emot att vara öppen om det heller eftersom min blogg är rätt så personlig. Jag och Jacob var tillsammans. Någongång strax efter vi först blev kompisar blev det så och vi ville inte släppa taget förän långt efter jag kommit hem. Närmare bestämt förra fredagen. Det var sjukt jobbigt att vara ifrån varandra i början efter jag hade åkt hem. Verkligen det jobbigaste jag någonsin varit med om. Det blev lättare med tiden, men samtidigt tärde det så otroligt på vårat förhållande. Jag tror att långdistansförhållanden inte alls är omöjliga, men om det även handlar om en lång tid, och det inte finns så mycket man kan göra åt det blir det mycket svårare. Och eftersom han ska vara borta på sitt mission i två år och vi inte ens skulle kunna hälsa på varandra kändes det lite hopplöst. Dock hade vi inget emot att hoppas, för framtiden, men sedan slutade det inte så.. Så vi är alltså inte längre "officiellt" tillsammans.