Passing time in school.

Okej, av nagon konstig anledning kom mitt senaste inlagg upp innan mitt nast senaste inlagg? ..markte jag nu.. Sa om "jag ska lagga upp bilderna imorgon" forrvirrade er, da bilderna fanns i inlagget innan, sa vet nu.

Just nu sitter jag pa skolan, med Jessie i the photography room. Vi har slutat sa vi vantar pa Eden eftersom vi ska fa skjuts med henne hem. Jessie feakar ur for att hon alldrig blir klar med att sitta dar och redigera sina bilder och florta med den dar killen. Jag har inte sa mycket emot det just nu. Jag gillar det har rummet. Det ar mysigt pa nat vis. Alldeles kreativt och fullt med grejer. Haha. Och datorer, obviously. Och jag far ju chans att blogga!
Det roliga ar att uppenbarligen sa ar inte den svenska bloggsidan blockerad, som en massa annat roligt ar pa skolans internet. Det gar till exempel inte att logga in pa facebook.
Imorgon har vi en massa prov! Finals typ. Dom riktiga finalsen maste man bara ta om man har fler an fyra abscenses eller massa tardies eller hur det nu var. Tur, eller pa grund av skicklighet kanske, som det ar sa behover inte jag ta nagra finals. Men imorgon blir det en massa "end of course assesments". CECAs.
Kanner inte for att bry mig om att plugga sa mycket. Maste gora lite algebra dock. Dar var repetitionen och forberedningen laxa, till imorgon. Men annars hoppas jag pa att nog mycket av det jag behover veta is stuck in my head. And in the multiple choice questions. Haha.

sunday.

Har inte gjort speciellt mycket den här helgen. I fredags gick iallafall jag, Jessie och Becca och köpte glass på G's Dairy, och sen drog vi, jag och Jessie, på bio och såg the vow efter tio. Sen har det mest blivit att slappa. Och kyrka idag.
Jag har hållit på att ladda upp bilder i 300 år nu, på lite sånt som jag gjort på senaste tiden. Men det tar så länge så jag orkar inte hålla på nåt längre.. skola imorgon! Tagga! haha.
Jag ska försöka få upp bilderna imorgon. Det kan jag nog (nästan) lova att lyckas med.

Bilder och sånt.

Vi mötte Hillcrest förra tisdagen, och vann!
Tori and Eden
det blev för mycket för stackarn att stå framför fyra tjejer..
Vilmas birthdayparty
Presidents day
sen snöade det massa (vilket det gör just nu också.. eller gjorde nyss, jag vet inte längre)
Sen mötte vi Rigby och snacka om packat med folk! Intense!!
I fredags hade vi inte så mycket att göra (jag blev seriöst uttråkad två minuter efter vi kommit innanför dörren, haha)
så vi gick och köpte glass.
sen hade vi kul på vägen hem.
sen fick Jessie det mindre kul..
men jag var glad för jag hade det fortfarande kul..!
Förövrigt har jag glömt att nämna att min värd-gammelmormor just dött. Hon dog i söndags, så alla utom jag och Jessie som reagerade med "but we can't miss finals!" ungefär, åkte till Utah idag. Vi fick skjuts till skolan och under tiden vi var där åkte dom. Så vi har huset för oss själva tills på torsdag (eller nåt sånt, vet inte säkert!).
Hade varit "kul" att få följa med och fara till Utah och gå på begravningen och träffa familjen och allt sånt, men jag vill verkligen inte missa dom sista dagarna av trimestern heller. Och sen är det rätt så superkul och exciting att vara hemma själva..! tihi.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra lite engelskaläxa inför imorgon. Klockan är snart tio och jag måste upp tidigt för att följa med Jessie och hennes kompis på soccer practise imorgonbitti klockan 6! (Annars har jag ju liksom ingen skjuts till skolan). Så det blir att vakna vid 5..
Gud, ge mig styrka.
Nu ska jag gå. puss!

We won!

Vi vann!!! So we're going to state!! Matchen var sååå intense! Vi vann tillslut över Hillcrest med typ 60-51 eller nåt.. nåt sånt. Don't take my word for it.
Men som nåååågon så snällt påminde mig om så var det inte sista matchen ikväll. Men det var sista hemmamatchen vilket innebär ungefär samma sak för mig. Imorgon har dom en match i Rigby. ..Rigby som slog oss i tisdags.. våra rivaler!
Efter matchen endade vi upp hos at Jessie's friend's house för tårta eftersom han fyllde år.
Sen lyckades jag tappa min telefon i den sista bilen (mest troligt) som gav oss en ride home. ÅH vad jag blir irriterad på mig själv när jag lyckas med sånna saker! Det händer inte så ofta, men då det händer... för hoppningsvis kom meddelandet fram så killen förhoppningsvis hittar den i sin bil så den kan hitta sin väg till mig typ imorgon! Söta personer som får se till att den hittar tillbaka till mig. Alla är så snälla. Haha.
BORSTATÄNDERNAOCHGÅOCHSOVADAGS! Klockan är 10:54 här. Nej jag menar 22:54. AH, anyways.

American high schools..

Hahah, so true.

awesome thursday.

Igår stannade jag hemma fråna skolan. Jag ville inte men jag kände bara att jag borde. Och jag hade nog rätt för jag behövde verkligen vila. Det var nog mest det. Så jag sov en massa och latade mig och kände mig pigg nog för att gå till skolan idag. Jag är väldigt snuvig och "hostig", och har varit hela dagen, och lite döv är jag också. Haha, men det gör mig inte så mycket.
Idag har varit en superbra dag. Bara sådär allmänt bra! Och idag var det typ jättesoligt och all snö har smält bort (igen) så det känns sådär vårigt ute.
Imorse på englskan presenterade vi våra "this I believe". Dom flesta som hann presentera idag tyckte jag gjorde det bra. Några spelade piano, och andra pratade om nånting. Jag trodde jag skulle tråka ut alla med min uppsats som jag skrev om hur följa mina drömmar och mina beslut i livet är det viktigaste för mig - the most fundamental aspect of my identity. Men då jag läst klart applåderade alla så himla mycket, och till och med visslade och lät. hahah. Och när jag satte mig ner igen sa en tjej sådär himla ärligt så det märktes att hon menade det, att hon tyckte det var jättebra. Efter skolan sa Jessies kompis, som är i min engelskaklass, samma sak. Jag var den sista som presenterade idag också, så det var en sån superstart på dagen!

Och på pe:n efter det, var det första jag gjorde i lightening att få ut den som var framför mig. Nästa gång jag sköt var det så sjukt kul för bollen snurrade runt i korgen hur många gånger som helst, först neråt, sen uppåt, och sen neråt igen, innan den tillslut åkte igenom korgen. Och killen jag fick ut bara: "it spun like 50 times!!". hahah it was so funny. Jag fortsatte också att swedish-a folk, enligt the founder of the word. När han sen hamnade framför mig sa killen som jag fick ut efter den snurrande bollen (Billy): "He wants you to swedish him .. he wants you to swedish him hard". hahah. Pe är bara så sjukt kul.
Snacka om att jag kommer vara depressed då den här trimestern är över! typ nästa vecka. typ imorgon..

anyways! Ikväll är den sista (!!) matchen på skolan. Om vi inte vinner ikväll kommer vi inte gå till state! Och vårat lag som är så sjukt bra!! ... ah. nervewrecking.



the feeling when you find an awesome song you've never heard before.


Skrivet igårkväll men internet dog. (hela inlägget-uppdaterat pga internet problemet)

Så idag var det "måndag". Tekniskt sett tisdag. Men vi var ju lediga igår på grund av presidents day.
Jag har dragit på mig en hemsk förkylning. Tack och lov ingen influensa, men näsan och ögonen rinner och halsen/lungorna har ljud för sig. Lite varm känner jag mig också ..eller vad sägs om het?? (haha nej jag skojja bara). Fick huvudvärk nu med, såhär efter att jag kom hem från matchen på skolan. Sista home gamet, mot Rigby!! Åh, vi forlorade.. men det var så intense!
..öh, vars tog Ö:et vägen i "förlorade"? Menade såklart förlorade. Haha.

Imorse drog jag mig ändå till skolan för att inte missa att göra min bokpresentation-rekommendation-grej first period in english class. Det var en oral presentation så vi behövde inte ha nåt nerskrivet eller något annat kreativt. Vilket var rätt skönt. Men resulterade i att jag, lite tack vare av min förkylning också, inte orkade bry mig så mycket. Så jag imroviserade mest, babblade fram nåt i stil med "ah jag läste den här och den är skriven av hon och den handlade om det där, och juste den är nog skriven för äldre tonåringar och uppåt för vad den innehåller... och ah jag gillar den, alla skulle nog inte gilla den, men jag gör det, för juste ah det är en historisk novell...." hahah.. Dessutom hann jag knappt läsa halva boken.. så jag kollade på filmen istället..
One down, three more to go. Då det gäller uppgifter i engelskan den här veckan alltså. Har dock redan skrivit klart uppsatsen för veckan ("weekly writing") eftersom jag trodde den var due idag.

Och in third period idag kladdade jag förvånandsvärt lätt fram en rough draft av en uppgift som vi ska presentera imorgon (det tror jag ju inte jag kommer göra dock, nej..), på torsdag, och eventuellt på fredag. - "This I believe". Vi ska visa vår sårbarhet inför klassen (så att vi kan view eachother as people, intead od objects, - obstacles that are in our way), och berätta, på vilket kreativt, eller okreativt sätt vi vill, om våran identitet. - Om den viktigaste aspekten av våran identited.

Vad stolt jag blir över mig själv. haha. Jag som freakade ur lite över alla uppgifter och kände lite för att ge upp och inte bry mig så mycket. Nu behöver jag bara göra klart några uppgifter på internet. Fast jag bryr mig inte så mycket.

..haha, inte om dom iallafall. Dom ska vara klara imorgon..

Anyways, så fort jag får tid att överföra bilder till datorn ska jag visa lite bilder från Vilmas birthday party och från matchen idag! Jag filmade till och med massa under matchen ikväll. Kanske kan få upp någon video också så småningom!



You've been swedished.

Igår på pe:n formades ett nytt uttryck. Medan jag började lyckas get people out, då vi spelade lightening (baskeboll spelet där man åker ut om man missar korgen och personen som skjuter efter en makes it innan man själv gör det), hörde jag med halva min uppmärksamhet hur dom killarna som åkt ut, som stod vid sidan av, pratade och sa nånting om "swedish" eller "sweden".
Sen fick jag höra: "when you get someone out we say that they've been swedished". Haha. Efter det hördes inte bara "You've been swedished" men även nåt hejarop i stil med "swedish" (vilket kanske inte makar så mycket sense?). Och det var kul att förtoendet för att jag skulle få ut folk som fått ut folk så dom som åkt ut skulle komma in igen (haha! hängde ni med?) genom att nån kille flera gånger sa "She's gonna make it!".
Fick även fler high fives än vanligt. Hur ska jag kunna låta bli att high fiva folk då jag kommer tillbaka till Sverige?? haha. Det är ju mest töntigt där hemma. Right? Lite mellanstadie sådär. Här känns det lika normalt som det är, och det ger ju alla en sådan kompis attityd.


Efter skolan igår tänkte jag och Jessie gå på bio, men det blev inget då Jessies kompis som skulle följa plötsligt inte fick. Istället tog vi en sväng till Broulims. Haha. Vi köpte massa popcorn och en kakmix så vi fick en smaskig brownie fudge sak att käka på medan vi kollade på captain america hemma i soffan istället. Tillslut blev vi alla alldeles för trötta och Jessies kompis åkte hem så vi såg inte klart den.

Ikväll har Vilma sitt birthday party. Ska bli kul!!
Nu måste jag läsa ungefär en hel fet tjock bok eftersom vi måste presentera en book recommendation på tisdag. Och ni trodde väl inte att jag nästan är klar?
Vi är förresten lediga på måndag! Då är det presidents' day.

Glader, och de andra dvärgarna.

Idag har varit en såndär bra dag, som man bara vaknar upp till och så blir den bra.
Eller ja, visst. De flesta dagarna här är så. Men ibland kommer de där dagarna då det liksom känns som att det är förinställt att det inte ska vara riktigt hundra.

Engelskan var chill, jag fick äntligen tillbaka my mojo på pe:n och hade massa kul, lunchen var toppen och algebra lektionen lika rolig som igår! Inte tack vare matten då, men jag lyckas alltid ha så kul. Haha.
Efter skolan gick jag och work out:ade med track och sen efter att ha gett Olga skjuts hem och haft bilkonversationer med min värdpappa och henne slängde jag mig i duschen innan min värdpappa kom hem igen med kina mat! Smask!
Sen drog jag och Jessie på varsity matchen som var ikväll, och även fast vi missade minst halva matchen var det awesome. Vi, Madison, vann med 70-64 om jag kommer ihåg rätt.

Såhäääääääääääääääääääär trött är jag nu för klockan är snart tolv.
Yawn!! .. hahahah, hoppas detta uppoffrande uppskattas.. jamenar, kolla bara på mig.


(Bara för att ni ska komma ihåg att jag har ett mer normalt ansikts uttryck också som jag kan ta till ibland.
- Ibland när jag försöker vara normal och inte få folk till att fråga if my mind is working very well. haha!)


I need a headline.

Valentines day:
Har så söt vmamma som ordnat balonger, med tuggummi som tyngd, och en stor hjärtformad kaka, som väntade på oss på morgonen innan vi gick till skolan.
fick två söta saker (i dubbel bemärkelse) av två söta kompisar.

Under hela dagen blev det så mycket sötsaker. During third period kom några (två av dom är i min pe class) och delade ut hjärtformade kakor till alla.
I foods and nutrition gjorde vi små chokladskålar och fyllde med någon jordgubbs-grädd-gegga och ett hallon (supergott!) och doppade jordgubbar i choklad och dekorarade.
Under lunchen fanns det red velvet cakes (sånna som är röda som vi brukar få under spiritdagar).

Idag gillade folk att skriva på mitt sudd. Nån gillade också att vara ""mitt sudd.
På foods and nutrition idag kom det en kock och demonstrerade, och hjälpte oss testa själva, hur man skär lökar och paprikor, och hur man gör en såndär cool grej med stekpannan och grönsakerna. Alla fick/var tvungna att pröva. I sucked at it.
Hahah, tillslut efter ytterligare några förklaringsförsök, och demonstreringsförsök, och liknelser med att göra nåt mot killen som gjort en arg, och ett desperat "can I give up noow???", så gav vi upp.
HAHA!

Valentines day.

Det har varit en mysig dag! Det märks att de firar valentines day mycket mer här än vad vi gör i Sverige med alla hjärtans dag.
Skriver mer om det imorgon för nu måste jag gå och plocka ur min tvätt ur torktumlaren och bädda min säng så jag kan sova! Klockan är snart 11. Jag som laddat två (!) avsnitt av the vampire diaries..
Suck. Livet är hårt.
Här får ni ett litet extra hjärta också eftersom det är "alla hjärtans dag": 

question.

Anonym om Hanging with the girls in Idaho Falls.:
Pratar ni svenska utbytisar svenska med varandra, eller är det bara engelska som gäller?
IP: 31.210.251.1313 Februari, 22:00

yayy! Åh vad roligt med en fråga! Vad glad jag blir, fortsätt så!

Som det är nu så pratar vi engelska med varandra mest hela tiden. Eftersom det oftast är engelskpratande (? -english speaking) människor, eller andra icke-svenskpratande utbytesstudenter, runt oss så skulle det kännas rätt så otrevligt att prata svenska. Om nu inte det vi har att säga är nånting om omgivningen, som vi inte vill att nån annan ska förstå, eller om nån som står precis bredvid oss, så blir det svenska.
I sånna situationer tar vi, jag och solvor, även till svenskan och norskan om det behövs. (tur att hennes dialekt är relativt lättförstådd!).

Men även om vi svenskar är själva så pratar vi faktiskt oftast engelska.
I början av mitt år dock, och ganska länge, så pratade jag och Maja svenska med varandra. Det var liksom svårt och onaturligt att börja prata engelska. Däremot, eftersom jag inte hung out med Lisa något i början, utan pratade mest engleska med henne i skolan, så var det väldigt svårt att prata svenska med henne.
På något sätt ställde min hjärna in sig väldigt lätt på vilket språk som tillhörde vilket ansikte, ungefär. Det var lite roligt. Nu är engelskan dock mycket lättare med båda två, och vi tar bara till svenska i vissa situationer.

Det blev ett långt inlägg med tanke på att det var en så enkel fråga. I hope you won't mind!

Hanging with the girls in Idaho Falls.

Igår, medan folk gick till the valentines dance, åkte jag, Solvor, Maja och Lene till Idaho Falls för en massa shopping och bio! Vi mötte också Birgit så hon hängde på. Hon blev så tacksam att vi räddade henne från att vara stuck med bara hennes värdsyster, som jag ärligt talat måste säga var en rätt så awkward person. Stackarn.

Vi började med Starbucks. Efter det gick vi från affär till affär innan vi tog en paus på subway för att sen börja om på nytt igen. Då vi var klara traskade vi ut i regnet och gick till bion för att se the Woman in Black.
Efter filmen hängde vi på five guys ett tag. haha, en hamburgerrestaurang då alltså.

Måste bara berätta nåt som var så roligt igår. Då jag betalar för grejer med mitt svenska bankkort i affärerna kommer det ofta fram att jag är svensk. Och det blir mer eller mindre konversationer av det. I den första affären vi gick till hände det och jag fick höra av tjejen i kassan att hon skulle aldrig ha kunnat gissat att jag inte var härifrån, att jag inte hade någon accent. Då kommenterade även killen som jobbade där och sa att min engelska var jättebra. Jag poängterade att jag fått höra att jag har en svensk accent och hon svarade att det var kanske bara några ord hon kunde tänka sig att man kunde höra det på men annars skulle hon aldrig ha gissat det. Några affärer senare sa kvinnan i kassan samma sak, att hon hade vetat om jag inte sagt nåt.
Det var superroligt!
Även i skolan i fredags, då två tjejer ställde mig, Maja, och Lisa, några frågor om språk, så tyckte den ena att min engelska var jättebra.
Det finns hur mycket som helst att förbättra. det vet jag, men det var kul att höra iallafall!

Idag var vi äntligen i kyrkan! Haha, inte för att det är superkul men jag har inte varit där sen jul, den 25 december. Min familj har varit två gånger då jag inte följt med, men idag for vi!
Våran sunday school teacher är så rolig. Vid ett tillfälle satt jag med benen i kors, vickade på ena klacken, och höll armarna i kors samtisigt som jag pillade på mitt örhöänge som satt löst. Medan någon kille bakom mig pratade om nånting märkte jag, då även Jessie började vicka på sin klack, hur våran lärare plötsligt härmade min lite udda sittposition. Hahah.
Den här gången hade han även mig till att läsa ur ... the book of mormon.. eller om det nu var bibeln, jag vet inte.
Och eftersom jag inte varit i kyrkan sen i julas sa han efter "lektionen" att han trodde jag hade åkt tillbaks till Sverige. haha. Och så sa han som vanligt "it was good to see you". Fast han sa det till och med två gånger idag.
Tillskillnad från kvinnorna som pratar i young women så stör vi (jag och Jessie) oss inte på honom.
Idag pratade nån fränmmande kvinna om hur, om kvinnor inte behöver, hellre borde stanna hemma med barnen och inte jobba. Basically. Jessie blev super irriterad över det. En annan sa även att om man inte har ett förhållande med the heavenly father och studerar the scriptures så kan man aldrig, aldrig, succeed med det man vill i livet.
Jaha, det var en osis för mig då.
Förutom young women gillar jag att gå i kyrkan. Synd bara att ordningen är omvänd till det rätta nu, så young women är det sista vi gör. Det var ju lite roligare att göra bort det först (och att eventuellt komma sent) och sen ha det roliga kvar. Menmen.

Nu måste jag ta tag i lite algebra läxa. Det är ju redan måndag imorgon! Både lite sådär halft besvärligt och kul.
Den här helgen har varit supermysig! 

Idaho Falls.

Idag var en sån rolig, bra dag.
Jag (vet att jag tjatar men eftersom jag suger i sverige är obytet ganska roligt) scorade typ fyra three pointers i rad på pe:n, och sen en tre till ungefär, fick ut en av dom braigare killarna och fick höra dom där "woh-hå-hååå":na (vilket jag inte kan stava på engelska:) eftersom jag gjorde nåt bra.
Det är sånna grejer som är så roliga här, uppleva hur olika kulturena kan vara i Sverige och här, bara på sånna vardagliga småsaker. Bara för att jag är tjej och inte är en total katastof (ah, för nå bättre än så är jag inte) på idrott så blir så många av alla killar imponerade. haha, hemma i Sverige skulle ju det alldrig hända. Vi tjejer kan ju vara relativt equal då det gäller idrott (om man nu är så pass bra då) och att mer berömm än killarna ger varandra har jag inte hört så mycket av.

Efter skolan idag skippade jag track practise och följde med v-mamma och systrar till Idaho Falls för lite shopping. Jessie skulle skaffa en klänning till dansen på lördag. Jag passade på och lyxade till det med lite impulse shopping, - en tröja som var så pass fluffig och len/mjuk så jag kunde inte motstå den riktigt, och lite grejer (inklusive födelsedagspresent till Vilma) från bath & body works. Har vi det i Sverige föresten? Det är iallafall som the body shop typ. 
Tröjan jag köpte kostade dock typ två dollar och 50 cents mer än Jessies klänning.. 42.50 dollar. Inte så frukansvärt dyrt om jag hade varit hemma i Sverige va? eller vad säger ni? Men här var det dock lite dyrt. Generellt. Men jag kan väl få lyxa till det lite sådär ibland? Det är ju inte varje dag man är i staterna (....haha? jag vet inte om det där funkar att säga eller inte..?).


Efter turen i gallerian åt vi på en mexikansk resturang också, med en massa söt personal med spanska accenter.


Nu ska jag sova! Så underbart härligt. Lite tidigt för en gångs skull, då klockan är 9:15 ... eller jag menar 21:15. Och jag har till och med hunnit ta mig en dusch och grejer! It feels gooood.


Is there life on Mars?

Den här dagen har varit helt okej. Inte min bästa dag i livet, men vad gör det. Skyller på att det är mån...tisdag (bra minne eller?).
Nåt jag kom på att jag glömde skriva som jag tycke var lite roligt, var att än en gång lyckades Sandström turn out to Sandstorm. Det var in english class i torsdags då vi höll på att jobba på våran broschyr, och jag skulle använda min mejl för att spara den och grejer, och en av killarna i min grupp såg mitt namn på min mejl och bara: "Sandstorm? Is that your middle name?" (eftersom jag har två efternamn så var det i mitten då). Jag: "Sandstrom. ..n no I have two last names". Och en av dom andra killarna upprepade mitt efternamn och konstaterade att det lät coolt, Star Wars-ish typ. Hahaha..

Imorse, first period, fick vi sitta i en ring på golvet. För att försöka få oss lika uppmärksamma, och faktiskt brydda, som vi var på dagis. Sen fick vi världens tråkigaste uppgift att ungefär modernisera språket av olika delar Julius Caesar så resten av klassen ska kunna förstå det. Inte lika originellt som Mr. Hagge, och andra, kanske kan tycka?

Imorgon fyller Vilma (utbytis från Danmark) år, så på fredag blir det birthday party! På torsdag tänkte jag dra mig (med Solvor) till en Ef aktivitet igen. Vi ska tydligen dekorera valentines cookies. Haha. Alltid roligare att göra nånting nytt än att inte göra det.
Och på lördag drar vi förhoppningsvis till Idaho Falls för shopping och bio! Jag, Maja, Solvor och Lene, eftersom ingen av oss frågade någon till the Valentines dance som är på lördag så måste vi ju leva livet på annat håll.

Jag har just kollat på två avsnitt av Life on Mars (US version, som jag inte ens visste fanns då jag började kolla på the UK one. Vilken förövrigt inte fanns på netflix). Elle ja, jag kollade på det första. Det andra slog jag bara på och lät det bli sällskap och betalade inte alls uppmärksamhet (I didn't pay attention..hur man nu säger det på svenska..) eftersom jag slog på min dator. Som ni kanske märker. Men iallafall, nu när jag inte kan kolla på fler avsnitt av the Vampire Diaries på netflix (fanns bara säsong ett och två), så har jag iallafall en ny serie. haha. the Vampire Diaries får jag kolla på på datorn.

Nu är klockan typ nio. Jag är trött. Och jag vill inte vara trött imorgon. Såå bed prep. på g! Har varit så duktig också så jag har sparat min läxor för study hall:en third period imorgon.
Men, jag städade faktisk upp en del och did the dishes då jag kom hem efter practise, eftersom,
# 1: det är sån jag är
# 2: jag kände spänningen i luften mellan "varför blir det alltid såhär?" och "sluta tjata" - parterna i huset
# 3: jag tycker om att hjälpa till
# 4: min värdmamma städar jämt och hon blir så tacksam och glad då jag städat eller hjälpt till med nåt, speciellt som jag gör det utan att hon behöver fråga (tills skillnad från vissa andra, hah).
Hon blev så tacksam så jag fick en kram.

Nog babblat. SÄÄNGEN KALLAR!



Houston we have a problem.

Har just kollat klart på Apollo 18 med min värd mamma. Sevärd, men inte sådär helt awesome om man säger så.
Jag har varligen inte gjort någonting de senaste två dagarna. Imorgon är det söndag, men jag tvivlar på att vi går till kyrkan på grund av att min vmamma inte känner sig riktigt kry än.
Förövrigt måste jag bara berätta lite om skolan i onsdags och torsdags.
Först och främst var till och med english class kul. Vi jobbade på broschyrerna.
Och sen hände det där lilla som bara händer i high school filmerna (och uppenbarligen verkligheterna). Okej det h'nde en gång innan också och då berättade jag om det, men den här gången var det på riktigt, riktigt.
Samma kille som i höstas, i samma orangea tröja, dansade i korridoren under lunchen, på samma lite underliga sätt.
Men den här gången samlades så mycket mer folk runt honom. I världens ring. Några andra killar, som förövrigt inte är riktigt lika awkward av sig, "utmanade" han till och med genom att hoppa in och dansa dem också. I torsdags hade de tagit det steget längre och hade till och med musik.
Haha. Underbart.

In another place.

Hahah, jag kom över den här då jag lite slumpmässigt kollade på gamla bilder.
Ungefär ett år sen nu antar jag, det var typ förra våren. Jag var lite ironisk,
och uttråkad på mattelektionen, så då jag såg klottret frågade jag om det
verligen var sant.
Sen blev det en liten konversation av det. När jag hade matte nästa gång hade
någon/några skrivit dit något mer, och så vidare.
Ja, det är ju illa om det är ungefär det roligaste jag hade i skolan hemma i lilla byn i
Sverige. Haha, hur ska jag nånsin kunna lämna mitt awesome:a americanska high
school?

Busted.

Minna om International love.:
ASSÅ LINA, SKÄRPNING! Du är svensk, prata svenska!! Jag tror 99% av dina inlägg skrivs mer eller mindre på engelska, med några fåtal svenska ord. Bättring hörredudu!!

Fast jag älskar dig ändå. <3

... Hahaha! Jag läste inlägget jag skrev och jag måste nog erkänna att du har ju faktiskt rätt! .. jag skriver sådär halft på englska när de svenska orden mest låter konstiga i mitt huvud. (som nu till exempel, kände jag för att skriva in my mind istället. Jamenar, Huvud? ... haha).
Jag kan tänka mig att fler kanske stör sig på det så jag ber så hemskt mycket om förlåtelse!
Jag ska försöka bättra mig.

(älskar dig också sötunge <3 )


Braid - ish.

Jag älskar örhängena som jag fick av Jessie i julklapp! Happyface.
Haha jesus vad jag ser ut att skela.
Nu ska jag sova! Godnatt.

International love.

Awesome day!
Först och främst är folk så himla söta och snälla här. Jag menar, jag gjorde en slarvig fläta i mitt hår imorse i brist på annat. (Inte speciellt alls) - Sex personer tyckte det var so pretty! En tjej i min engelska klass was like: "Lina you look so pretty today!". (haha, inte igår då..).
Jag scorade typ minst 4 three pointers idag då vi spelade lightening.
Jag överlevde (nätt och jämnt) track practise, med hur mycket springade som helst!
Solvor joinade träningen idag!
Har typ inge homework idag (eller de senaste dagarna heller för den delen).
Solvor kom hem till mig efterskolan.
Gick på basketball gamet, home game, och vi vann. Hade superkul med Maja, Solvor, och Jessie, och sen Jessies roliga guyfriends (hon har mest killkompisar förövrigt), jämförde blodådror, trängde in oss så många vi kunde på två bänkar vid ett av borden in the cafeteria, lekte med telefoner och prövade skor.. ungefär.
Hörde denna i bilden påväg hem från matchen. (Kan ju tilläggas att min värdmamma inte riktigt gillade den, och man kan ju hålla med om att pitbull kan ju watch his language lite mer! haha men vem bryr sig. Jag gillar låten iallafall!)

little things that makes me happy here.

Så idag har varit en toppendag. Bara allmänt sådär.
På engelskan, första perioden, håller vi på att göra pamphlets.. um..flyers fast ... typ broschyrer (!!) haha. Som vi faktiskt ska "ställa ut" på olika företag och sånt. Ännu en av Mr. Hagges udda idéer. Tydligen är både vi och han trötta på att jobba med saker som inte påverkar någon på riktigt i livet. Så det här skulle såklart påverka folk directly. Och så. Haha, ändå rätt så kul. Om man tänker efter är han lite awesome.

Vi röstade på vilka tre pamphlets vi skulle distribuera i dag. Min fick två röster. haha! Dock så är jag inte besviken, jag var verkligen inte den enda som inte fick så många röster. Många fick typ 1, 0, eller två. Sen den gruppen som vann (vilken var den enda gruppen som faktiskt var en grupp, - på två killar) fick typ 16 röster. Jag tror det handlade rätt mycket om hur vi faktiskt presenterade våran idé för klassen, vilket den ena killen i gruppen gjorde så sjukt bra (jag fattar varför vissa personer lyckas bli presidenter och hålla tal och hålla på) medan jag å andra sidan, då presentationsdelen kom lite som en överaskning, mest sa "ah jag skrev om det här och det här och om hur det funkar bla bla bla". Haha. Men dessutom, när Mr. Hagge skrev ner två röster bredvid mitt namn, och mitt ämne, på tavlan sa han: "..ah that's too bad.. that one's interesting". Vilket han inte sa om de andra! Och the other thing var en av killarna som vann med deras pamphlet, - han som presenterade det hela så bra, röstade på min! Haha. Det tar som nåt postitivt, jamenar, the guy who everybody voted for, voted for mine? Oookej, never mind nu, det var ju inte direkt nåt presidentval vi pratar om här. (Förövrigt är det ganska roligt, för vi jobbar som om vi skulle vara på ett riktigt företag, - olika grupper och ansvar mm.. förresten röstade vi även fram två till av pamphletterna).

Idag lyckades jag också scora så många three pointers på pe:n och get Tyler out så många gånger i "lightening" (ett sorts basket spel), so eventually I got ett halvirriterat "you're freaking amazing..?!" haha.
Vi spelade fotboll - fick en touch på ryggen och ett "good job girls". Svarade "thaaanks..", även fast jag mest hade lust att säga "NOT SO MUCH, Noo.." men kände att det kanske skulle vara lite rude. Så jag tog till mig (den osanna) komplimangen.
På sista lektionen idag, foods & nutrition, hade vi en field trip till Broulims! haha. (typ ica/konsum.../coop - ish. ifall I haven't made that clear tidigare:) Det fick mig att tänka på det där avsnittet av Snobben då de åker till ett muséum för ett studiebesök, men, uhm.. carl eller vad han nu heter, Charlie Brown, och hans co. råkar gå in på en mataffär istället. Förutom att det faktiskt var dit vi skulle då. Hahah.. det var hemskt kul in my mind iallafall.
Jag gick också på track practise efter skolan. Det var ju inte så himla kul, men känns skönt att träna! Jag sprang 15 laps med Kiana, runt the track som är ovanför the basketball court, och med tankte på att de har tränat ett par veckor redan så är jag nöjd iallafall. Det blir nog roligare med tiden, då jag faktiskt vet vad vi håller på med. Styrketräningen är förövrigt ganska fri, vi har typ ett papper att gå efter.

Nu ska jag nog mysa ner mig i sängen (!) så fort jag bara kan. Bara jag tar mig ur sängen tomorrow morning så känner jag nästan för att längta efter ännu en dag i skolan (.....) ! Hahah, hur ofta hör man någon säga det (respektive läsa att någon skriver det)? Men ärligt talat. Skolan är sååå mycket roligare här.