Christmas feelings.

Okay, so this day ended up better that it started. Atleast that's something. After some talking to all of my sweet best friend here on tha faceboook ofc, about the new tri and stuff, and after decorating our christmas tree and drinking glögg life just feels better. I love the christmas feelings.

(Oh and sorry 'bout the typing-in-english part but it just felt pretty natural for this short post).
Our pretty (very American) christmas tree.

The word for today - awful.

Okej, första dagen denna trimestern idag. Det var hemskt! För att vara ärlig. Jag saknar mina gamla klasser så sjukt mycket! Plötsligt kom den där hemskt obehagliga känslan tillbaka, den som jag hade i början av mitt år här, då allt var nytt och konstigt. Nu känns det precis lika dant, och hela dagen har den där jobbiga känslan i magen plågat mig. Och med tanke på att jag inte alls har hemlängtan nu kan man ju tycka att jag borde kunna se det hela lite mer objektivt. Och ärligt talat ser jag inte så stor potential i att jag kommer börja tycka om dom här klasserna lika mycket som jag tillslut gjorde med mina gamla.
Ååh.. usch. Vad är det för fel på mig? På nått sätt blir jag så fruktansvärt fäst vid saker, så när dom ändras tar jag det så himla hårt.

Men för att vara mer specifik, det fanns så många söta snälla roliga människor i mina gamla klasser och just nu ser jag inte mycket potential i folket i mina nya klasser. Klart, nu tänker väl ni att det är bara för att jag inte är van än, och inte har lärt känna dom än.. men för att vara objektiv, så ärligt talat är det mest massa udda typer i alla klasserna. Dom är säkert jättesnälla och så... men det är sån stor skillnad.

..nu dör jag lite grann bara. Ska kolla om jag kan göra nå klassbyten.. och hoppas på att jag kommer grow into liking det hela efter ett tag.

Förlåt för deppandet. Imorgon hoppas jag få lust till att ladda upp bilderna från Salt Lake och berätta lite mer.

Puss ♥


Back from Salt Lake.

Vi är tillbaka i kära lilla Rexburg (känner att jag låter ironisk, men inte det). Ska nog slänga mig i duschen och grejja lite så man är redo och peppad för nya klasser imorgon. Spännande!
Imorgon tänkte jag mig att jag kan skriva och berätta lite mer om vad vi haft för oss dom senaste dagarna, och ladda upp lite bilder!
Puss så länge!

Thanksgiving.

Jag och Jessie sitter på min säng och slöar med våra laptopar i väntan på bättre tiden. Det vill säga typ middagen. Haha.
Eftersom det nu då är Thanksgiving tänkte jag att jag kan ju passa på att skriva ner lite extra noga vad jag är tacksamför lite extra mycket.

Sååå..
I'm thankful for:
♥ First of all, practically everything - my life!!
♥ My family - who above all gave me the opportunity to follow my dream and come over here. ♥
♥ My host family - who just simply is the best family ever!! ♥
♥ All the wonerful people I've met here, that makes everything so much better than it already is. ♥
♥ How lucky I feel.
♥ All my best friends in Sweden.
♥ All the new things I get to experience.
♥ All the beautiful things around me.
♥ Every new little thing I learn i life.
♥ That I'm living my dream right now.


Jag är verkligen tacksam, from the deepest bottom of my heart.


A third done - two more to go.

Igår var sista skoldagen för detta trimester. Vi "firade" det med att åka till pizza pie cafe direkt efter skola,n eftersom deras buffé bara var 5 dollar igår, jag och Jessie. Så drog vi med oss Solvor också. Senare traskade vi även iväg till G's Dairy för lite glass. Snacka om att tjocka sig. Smaskens! My two favorite places to eat.

Idag är vi lediga, ändå tills på måndag då vi börjar en ny tri med nya klasser. Vi ska åka till Salt Lake för att fira Thanksgiving hos min värdmammas familj. Tänk så amerikanskt! Kommer nog bli kul. Jag har ju så sjukt himla mycket att vara tacksam för också!

Förhoppningsvis har jag nog tillgång till internet där. Och eftersom vi stannar ändå tills på söndag så åker laptopen med.

Även om livet aldrig riktigt är en dans på rosor kan det kännas bra nära ibland. ♥

Puss på er.

Translation.

Har så roligt åt dom fruktansvärt dåliga översättningarna som sker då man översätter nånting på facebook till exempel, och "Bing" gör jobbet.

Jag menar kolla bara på det här..

Detta: Skäms aldrig för ditt utseende, för det var så du blev skapad. Skäms istället för din insida, för den kan du kontrollera.
Turns into:
Never ashamed of your appearance, for it was as you were created. Ashamed instead of your interior, for the check.
Och kolla på detta då:
i världen är du bara någon,men för någon är du hela världen
Engelska:
in the world, you're just someone, but for someone, you are all over the world
Svenska:
Hitta en tjej/kille som förändrar ditt liv, inte som förändrar din status på facebook från singel till förhållande !
Engelska:
Find a girl/guy who changes your life, does that change your status on facebook from singles to relationship!

Hahaha, och jag som tyckte google translate sög rätt så hårt. Mene, det är ju bra att Bing är stolt över sitt verk..
"Translated by Bing"..

typos.

..hahaha, gud vad jag har roligt åt mig själv och den söta kommentaren som min söta Minna skrev:

"be om ursäCkt för eventuella felstavningar som tydligen har skedd (<--SKETT) (enligt min mamma).
Haha, sötlina. Kom hem nu innan du inte kan stava alls! ;)

Jag menade såklart ursäkt och skett. Och sen upptäckte jag även att jag glömde R:et i förutom och att jag skrev vilken istället för vilket. Hahah, det lät ju verkligen bedrövligt.


Dagens (godis!)

Sa jag att jag älskar min värdfamilj?! Titta vad jag fick, så fort jag satte
mig i bilden påväg hem från skolan, som min värdmamma hade köpt till mig bara
för att vara snäll eftersom hon vet att det är min favoritchoklad. ♥

Okej. Jag tror det räcker med tre blogginlägg på en och samma dag. Eller vad tycker ni?

Men nu har jag nog iallafall täckt det mesta. FÖUTOM, att jag måste be om ursäckt för eventuella felstavningar som tydligen har skedd (enligt min mamma). Vilken jag förövrigt inte är förvånad över. Jag kunde inte stava innan jag kom hit. Tror ni min svenska har förbättrats?


Annars då?!

Tänkte att jag skulle bara berätta att vi i lördags åt tysk mat hos Olga (från Tyskland då ofc) och spenderade en stor del av dagen där. Det var jättesmaskigt och kul! Lite krossad kinderägg-tomte-julchoklad fick fick också lite spakprov på eftersom lite av det som var i ett paket från Olgas mamma hade krossats på vägen. Inte oss emot!
Vi spenderade också en hel del tid på att gå igenom förra årets yearbook, för skojjs skull sådär. Lite tjejjigt kan man tycka va? Ah. Vi var ju en grupp på sex tjejer så det får väl bli så.

Solvor kom över efter det och tillsammans med Jessie bestämde vi oss för att impulsåka och se den nya Twilight. Breaking Dawn då alltså. Det slutade med att min värdpappa fick susa iväg och köpa biljetter åt oss på biografen, eftersom det internetsidan var överbelastad (tydligen pga Twilight. HAHAH.), då det endast var kvar ungefär fem platser. Tur hade vi då han kom hem med biljetter till dom tre sista platserna bredvid varandra! (Älskar verkligen min familj!! Hur snällt och sött var det liksom inte att bara åka iväg och köpa dom sådär för våran skull??)

Finals då? Mitt engelska finals kändes väl inte riktigt som att det gick sådär på topp-bra liksom. Dessutom upptäckte jag senare att jag fyllde jag i svarslappen (multiple choice frågor) på fel sätt. HAHAH, fail. Det var ju inte som att jag fick någon förklaring innan direkt? Fattar hon inte att utbytesstudenter som jag kan vara lite borta ibland? Jag har ju inte direkt tagit ett finals tidigare i mitt liv. Direkt. Näeh.

Det gick bättre på mitt Science fiction finals. Fick veta resultatet där. Och ja, jag fick ett C (fick iallafall ett B i klassen sa söta Mr Barrus) Men det var mainly dom sista darn vocab orden som screw uppade det. Hade 8 fel på testet och det var 8 vocab ord på provet. Och ah, jag hade inte pluggat. Apropå det, plugga kanske man ska göra eftersom US history finals är imorgon?

Förövrigt går det till så att vi har de tre första perioderna idag. För mig: Engelska, PE och Science Fiction. Vi hade inget finals i PE, söta Grover! Kommer verkligen sakna vissa lärare nästa tri. Imorgon, iallafall, är det History och Body Sculpting. Eftersom vi har en liten bunch of slackers i klassen straffas alla med ett finals i den klassen med...

Vi börjar också klockan nio på morgonen imorgon. Som idag. Och imorgon kommer jag sluta innan lunchen eftersom jag (som majoriteten antar jag?) inte har någon 0 hour (lektion innan 8:30 då skolan börjar) att ta finals i.
Efter det är det lov för Thanksgiving! Roligt, men sorligt eftersom denna trimester ends.

För Thanksgiving bär det iallafall iväg till Utah och Salt Lake igen (för att fira hos Stephanies föräldrar)!

Wich me luck at finals tomorrow!Vill ni ha en "fortsättning följer"?

Då kan ni fortsätta läsa i så fall.

På lunchen idag utsattes jag än en gång för detta drama... Haha. -Eller "living hell" som the guy to blame själv så fint formulerade det.

Först och främst var det inte mycket folk kvar i matsalen. The guy to blame som vi pratar om i den här fallet var än en gång, Rook, och det handlar såklart än en gång om stalkern. Därav fortsättning följer.

Jag och Maja lämnade för en stund vårat lilla runda (FYI höga) bord där Solvor, Lisa, Lene och Vilma (ah lite skandinavien-utbytisar där hehe) satt under dagens extra långa lunch. När vi sen kom tillbaka och stod i närheten och pratade kommer såklart en viss kille fram och ställer sig bredvid oss. Säger hej gör han också. Svarar gör jag snabbt också. Fortsätter prata svenska gör jag och Maja (eftersom vi inte har så stor lust i att prata med stackarn). Maja räddar situationen genom att traska iväg och säga (ah på svenska då men man fattar ju typ men kroppsspråket) att jag skulle komma med. Haha. Vi gick iallafall bara till en hörna med drickautomater i matsalen för att spegla oss i några glasfönster som var där (haha ah det var en annan historia). Så där slapp vi han iallafall.

Trodde jag.

När vi går tillbaka påväg mot vårt lilla bord ropar Rook "Lina" (från samma bord som förra veckan) och säger att jag ska komma dit. Lyder order gör jag och går dit. Där även Tanner befinner sig (stalkern alltså). När ett "Soo.." slinker ur munnen på den lilla typen som ropade dit mig inser jag var han vill komma, så jag gör mitt bästa för att inte bara springa därifrån. "...how was your date?" (!!) I och med att Tanner inte var vänd mot mig just då passar jag på att ge en så menande blick som möjligt, en som säger ungefär "shut the f up va?!", till Rook. Skadan var ju redan skedd, så after a few moments of glaring inser jag att jag måste ju säga nåt. Så fort jag slänger ur mig ett sådär halvtrovärd "goood" får Tanner luft och instämmer för fullare muggar än vad det var värt.

Efter lite conversation både med och utan (mest utan) stalkern, om ögonfransar och US History, säger Rook plötsligt någonting i stil med "alright.. you two love birds.............."
- där stängde jag dörren till mina öron och lyssnade inte direkt vidare på vad han hade att säga utan körde än en gång, hårdare än någonsin, på den mest menande blick jag kunde prestera (utan att Tanner skulle se det).

Efter ett utbyte av några awkward sentences (inte på mitt bevåg) med Tanner kilar jag illa kvickt därifrån, tillbaka till Maja och co. Ett par minuter senare då the bell had just rang börjar vi traska därifrån.

Än en gång stannar jag till och vänder mig om på grund av ett "Lina!", och Rook kommer upp till oss och säger "I'm sorry". Efter att jag stoppat min irritation och slängt ur mig ett "You GOTTA stop doing thaat?!" erkänner han till Maja: "I'm putting her through living hell", så jag passar på att flika in ett "Yeaaah you owe me..." eftersom jag håller med honom pretty much fullständigt.

Haha, jag måste bara tillägga att jag inte holdar några grudges against honom eller nånting. Situationen är ju ändå pretty funny if you think about it, samtidigt som det inte riktigt är min dröm att ha en personlig stalker.

The end. (eller vad vet jag?)

Varning för mycket text.

Kom på att jag glömde skriva det jag faktiskt skulle skriva i torsdags, då jag loggade in och såg Jojos kommentar och blev upptagen med den istället.

Typ det värsta möjliga hände på lunchen i torsdags! Ja nu undrar ni väl hur hemska saker det egentligen kan hända men då jag berätta vad som hände.

Har jag berättat om den sk. stalkern? En konstig kille på skolan som typ följer efter flera av oss utbytesstudenter, mest mig känns det som. Det började med mig och Jojo iallafall. Stalkern iallafall, känner killen som jag gick på dejt med, Rook. Måste poängtera att dom är helt olika men Rook är väldigt snäll och social så han är ju inte direkt dum mot denna konstiga kille. Förövrigt är salkern en sån där typ som verkligen inte kan take a hint.

På lunchen iallafall kommer stalkern upp till oss och säger hej. Vi fortsätter sen prata, medan han bara står där och väntar. Då vi pausar säger han mitt namn för att få min uppmärksamhet, och så frågar han vad jag skulle göra "imorgonkväl". Jag fattar ju vars han var påväg, och höll därför på att brista ut i skratt (inte av glädje direkt men due to the situation liksom) men insåg att jag måste hålla mig. Så jag klistrade på mig mitt bästa poker face och funderade på om jag skulle säga att jag hade nåt annat för mig. Men dålig som jag är på att ljuga blev det "IIII....have no clue" ...... HAHA. Så där kommer frågan om jag skulle vilja gå på dejt med honom.

Jag svarar nåt i stil med "öhm, om jag inte har nåt annat för mig kan jag väl göra det...." och så räknar jag med att jag kan ju bara hitta på nån ursäkt lite senare. Men mitt alldeles för stora samvete hinner ikapp i fredags då han i skolan säger att om jag kan så skulle det vara "awesome!" och då han efter skolan skriver på facebook att jag skulle put a smile on his face om jag kunde.

På lunchen då, när han tillslut går iväg från oss ser jag hur han går och high five:ar Rook. Jag inser att han måste haft nånting med det hela att göra, då han vet hela historen med stalkern och vad jag tycker om honom, så jag ger honom min bästa menande och mördande blick och får några lip syncade "IM SORRY" till svar. Då vi möts utanför klassrummet frågar jag förtvivlat "did you tell him to ask me?!". Han svarar att stalkern hade sagt att han behövt en dejt, och han hade sagt att "Lina would love to go". Fick lust att säga nåt i stil med "aaah I'm gonna kill youuu!" men kände att det var nog att ta i, eftersom jag verkligen inte har någon lust att göra det, så jag lät det koka inom mig och lät röken åka ut genom ögonen istället. Vilket han såg, (haha ni fattar symboliken va?) och sa nånting i stil med "Oh, ehm, III'm gonna go inside the class room now...!" samtidigt som han tog ett par steg bakåt i riktning mot vårat historiaklassrum. Hahaha, jag antar att jag var en aning hotfull där..

Parentes: Då stakerkillen frågade mig i skolan, i fredags, om jag visste om jag kunde gå, så ville han ha min adress. Han drog plötsligt upp en liten anteckningsbok (!) och en blyertspenna för att skriva upp adressen i ........ ?! Efter skolan hade han tydligen även plötsligt dygt upp med blocket och pennan framför Olga, en tjej från Tyskland, och frågade om mitt nummer. Hon sa dock att hon inte hade det (och hon hade ändå bara mitt gamla då).

Efter jag hållit på och dött ett bra tag, i fredagseftermiddag och diskuterat saken med diverse personer, kände jag attokejdå jag får väl ta och plåga mig igenom det då och get it over with! Jag tänkte liksom att jag skulle försöka vara lite snäll... som Rook sa: he doesn't get attention from girls.

Jag och Jessie (och Jojo på skype där ett tag) hade hemskt roligt åt vad jag skulle kunna göra för att vara så frånstötande och oattraktiv som möjligt på dejten. Och mitt uppe i den konversationen kom vi på hur bra det hade varit om Jessie hade kunnat följa med, som moraliskt stöd liksom. Men då säger min värdpappa att det kan hon inte göra utan dejt. Så efter att ha avverkat en sisådär fem av alla hennes killkompisar så får hon tag på en räddare i nöden som faktiskt kunde!

Så tack vare Jessie och hennes awesome dejt så överlevde jag kvällen. Stalkerns killkompis var förövrigt helt okej. En aning konstig men mest lite galen. Och hans tjej gillar jag, hon var bara lite sådär halvcrazy hon också. Men hennes familj är tydligen värd till en av oss utbytesstudenter i år.

Då kvällen var slut var jag överlycklig när han inte gjorde mer än att öppna bildörren åt mig när vi kom fram till vårat hus, och jag fick gå till dörren själv. Men när jag väntade på att någon skulle låsa upp åt mig ropade han plötsligt på mig, och gick upp till dörren och frågade om han fick ge mig en kram. Jag vet inte om det var kompisen och hans tjej i bilen som påmint han om det, eller om han faktiskt kom ihåg det själv tillslut, men där kände jag bara "..attans. Soooo cloose, typ". Haha. Jessie, som hann hem innan vi kom fram, kom och öppnade dörren åt mig och stängde den med ett "Ahhh I saw that". Hahah..

Jag vill verkligen inte vara dum mot den här killen, jag tycker lite synd om han. Men han är verkligen udda. Han försöker så himla hårt att vara social och trevlig och prata med massa tjejer så det blir bara för mycket. Han blir bara alldeles för creepy. Men jag hoppas jag kunde göra en liten skillnad i stackarns lycklighet.. jag vet inte om det var rätt mot han med tanke på att jag verkligen inte ville..? Men, vita lögner? ..vita dejter...? Does that make any sense?

Angående "religionskrocken"..

Ville bara dela med mig av Jojos (http://jojok.blogg.se/) kommentar så ni får läsa lite mer upplevelser på köpet:

Som första gången i Young Women's. En av ledarna ställer frågan "Vad är skillnaden mellan folk som är aktiva i vår kyrka och folk som inte är det". Nästan alla räcker upp handen. Folk som är aktiva i LDS är "lyckligare, mer nöjda med sig själva, mer nöjda med sitt liv, har bättre prioriteringar, har en klar syn över vad de vill med sitt liv"... Detta har då inte folk som inte är aktiva i kyrkan.

En annan gång i Sunday School. Läraren berättar om en kille som kommit ut som homosexuell och säger att pappan tog det väldigt hårt, men mamman tog det jätte bra, älskade honom för den han är och bad för hans tillfrisknande och att han skulle hitta tillbaks till the right path again. Med andra ord, homosexualitet är ju en sjukdom, djävulens göra. Jag mådde illa när jag lyssnade på dom.
Och så pratar de om att de har full respekt för andras religoner. Men samtidigt är de övertygade om att deras liv måste vara bättre och att dom kommer till himlen men ingen annan.

Och åh, hahahha du bara MÅSTE kolla på det här, även om du inte gillar South Park (jag hatar det i vanliga fall haha) men det där är så jävla klockrent. Kolla inte med värdfamiljen eller Rook eller annan mormon dock, hehehehe... :D Klicka: http://www.southparkstudios.se/full-episodes/s07e12-all-about-mormons

Och ja, hahaha, jag kollade på avsnittet och klockrent ÄR ordet! Så klicka på länken om ni vill få en liten bild av det hela! Mycket mer än så behöver jag inte säga. Förutom kanske att jag inte kan uttala mig så mycket om delen där dom pratar om vad mormonerna faktiskt tror på, för jag är inte så himla insatt, då jag inte läst the book of mormon.. Men jag har dock läst lite i början, om plåtarna och om Nephi och Lehi osv så jag vet ju att det stämmer. Gissar därför på att det andra stämmer rätt hyffsat det med. Dom skulle ju bara förlora på att inte "tala" sanning liksom.

Sen vill jag bara poängtera att jag verkligen inte har någonting emot mormonerna, i många fall tycker jag till och med om det hela. Så när jag äntligen fattade att dom sjöng "dumdumdumdumdum" av en anledning, så kände jag att det var väl lite respektlöst. Men hur som helst, egentligen är ord lite överflödiga, för även om dom gjorde mormonerna lite till åtlöje så visade dom faktiskt bra grejer med "mormonismen" också. Som sagt, klockrent är ordet, -även alla detaljer.

Visade just avsnittet för min värdsyrra, Jesse. (Haha förlåt jojjis! Men det är lugnt). Hon tyckte att dom faktiskt hade många bra poänger.

..oooch med det säger jag godnatt! Puss & kram på er.


Kulturkrock ungefär. Eller kanske religionkrock?

Åhhh jesssuuuuss.... Just nu känner jag mig lite lagom sådär frustrerad.
Våra grannar är här och min värmamma och grannmamman pratar... Jag har liksom vant mig så gott jag kan om vad dom tycker om gay people här.. men nu pratar dom också om hur man lever. Dom låter så fruktansvärt insöade och judgemental så det är inte klokt. Och det värsta är att dom försöker så hårt att var så bra människor dom kan, och inte dömma folk, och vara öppna och acceptera saker som inte hör till deras liv, att dom inte ens märker hur fruktansvärt insnöade dom är...

I stort sett är det ett måste att skaffa familj, inte för sent i livet heller. Man kan inte vara lycklig om man lever ett liv där man reser runt, festar, och lever i lyx i stället för att köpa ett hus i närheten av där man växte upp och skaffa familj. Okej, jag säger inte att jag skulle välja det där livet med att resa runt att festa, men dom behöver ju inte vara så himla dömande och tro att det enda sättet man kan vara lycklig på är att gifta sig tidigt, och skaffa barn och ha en eternal family.

Och om att vara gay, om inte tonåringar hade sett på teve och fått idéer om att man måste pröva på allt, däribland grejen med att man kan vara gay, så hade dom bara följt sina hormoner och inte kommit på sånna saker. Det är ju helt tvärt om? Om man är gay kan man ju inte hjälpa det? Det är ju inte som att dom bara tycker det är en kul grej.
Så they "don't believe" in att vara det.... liksoom.. VAAH?!

Och som dom använder ordet gay här. Tonåringar då alltså i detta fall. "That's just gay" ... "It's so gay".

Det roliga är (ja, nåt som faktiskt är roligt) är att jag förstår inte hur i hela världen Jesse verkar ha totalt lyckas undvika alla dessa tankar och åsikter som majoriteten här faktiskt har. Hennes mind verkar vara så jäkla nära hur my mind, och generellt alla andra svenskars, funkar och tänker. Och hennes åsikter om att vara gay verkar vara rätt så nära våra. Det är rätt så himla skönt alltså! Speciellt med tanke på att hon, i praktiken, är ungefär lika mycket mormon som jag är. Det gör att jag känner mig mindre borta, och mindre udda och ensam i kyrkan och under familjeböner, än vad jag antagligen hade gjort om hon visade sig vara lika religiös som alla andra.

Ja. Då vet ni.. Frågor på det?
Hahah...

The temple in Rexburg. Bild från google.


(Templet är förövrigt jättefint på håll
med all belysning på kvällarna i mörkret osv.. även om det ser lite halvdött
ut på bilden. Ville bara visa ett tempel).

Hahah..

Tittade igenom lite bilder och hittade dom här mitt i allt. Fick mig att börja skratta lite för mig själv. Hahah.. söta lilla Mixie. Saknar henne nu. Lilla nallebjörnen.
Snacka om att sitta roligt. Don't ya think? Påminner mig lite om någon gammal gubbe som
sitter och skogsvaktar ... eller nåt. sånt. ♥

Just another happy day.

Dagen har varit toppen, sådär vanlig men ändå underbar. Är bara så himla glad och tacksam över att jag får vara här!
Det var vad jag hade att säga idag.
Okej jag känner att det börjar bli lite egotrippat med alla bilder på mig i varje inlägg..
fast ja, det är ju min blogg ;) Haha. Men skulle bara visa vad som var i paketet som
mamma skickade mig. SMASKENS!

Package from home!

Förresten glömde jag nämna att jag fick paket från Sverige igår! Ett bamstestort ett, som mamma skickat, vilket kom lagom till att jag faktiskt satt och skypade med henne då Jesse pushade upp dörren och kom in med en stor fet "big potato" som hon så fint uttryckte det. Hahah. Det såg ju verkligen ut som det också.
Fyllt med vinterkläder, bröd, knäckebröd, kaviar och godis!
Tack mamma! ♥

Vad har hänt sen senast?

Idag har vi för en gångs skulle varit i kyrkan. Vilket jag faktiskt inte har lust att klaga på, som många andra utbytisar. Så länge dom höll sig borta från vad den hela anden, eller heavenly father, eller satan, har för sig så pratade vi om rätt så.... normala, viktigt-i-livet saker typ. Förövrigt har våra kyrkvistelser blivit lite bakvända eftersom vi numera (pga att vi dela byggnad med en annan sk ward) så vi börjar med Young Women's, fortsätter med ...uhm.. tonårsgrejjsgruppen typ, och sen är det sacrament meating, det där med bröd och vatten och folk som babblar och blir känslosamma.
Ef aktiviteten i fredagskväll turned out to be rätt så kul! Först satt vi mest där och åt, men sen började vi spela nåt spel där man klappar händerna i bordet, har varsin symbol och gör tecken och massa tjoffs på en gång.. vilket var typ hilarious. Och som jag failade ibland ..för det mesta. Haha.

Igårkväll åkte jag och Solvor och Maja med min värdmamma, och Becca och Cami (mina två yngsta systrar), och såg på musikalen, Footloose. Den som jag var med i från början men ended up skipping. Den var hur bra som helst! Helt otroligt vad proffsigt dom lyckas göra det här. Dom som spelade huvudrollerna lyckades dessutom vara väldigt lika i karaktär, huvudrollerna i den nya filmen Footloose som kommit ut. Och sjöng bra gjorde dom! Märkte också idag att killen som hade huvudrollen är i samma kyrkbyggnad som vi, fast inte samma ward då.. Haha never mind.

Idag har jag skypat med pappa, och det är ju fars dag idag där hemma!! Här tror jag den är i början på året eller nåt. Men så jag måste bara säga: Grattis Pappa! Det finns ingen bättre pappa än du. ♥


Nu ska jag försöka övervinna the procrastinator inom mig och försöka plugga. Har en US history uppgift att göra till imorgon som är en del av ett quiz. Är förövrigt livrädd inför finals som is coming up veckan efter den här veckan som kommer.

Random bild hära då.
Maja och Jesse at G's Dairy i tisdags. Och lite amerikansk gummiost.


Fredag igen! - Veterans Day

Gud i himeln vad tiden flyyyger iväg!
Idag hade vi assembly i skolan eftersom det är Veterans day idag. Folk höll tal, bland annat en typ soldat från the US army. Kommer dock inte ihåg vad någon av dom sa i deras relativt långa tal.. lyssnade inte så noga. Men nog märkte man av patriotismen alltid! Haha. Alltid lika kul att uppleva den.... haha vet inte om jag är sarkastiskt eller inte. Lite både och tror jag, men klart det är roligt! The american experience liksom! :)

Igår var det också en assebly förresten. Då var det någon music assembly med ett rockband spela så loud så man blev döv. Och för en gångs skull (för dom som känner mig) var det inte bara jag som tyckte det var högt! Haha. Dom flesta som uttryckte sig om det hela efteråt tyckte inte om det speciellt mycket, inte jag heller.. men många stod längst fram och supportade då dom spelade osv så det var ju ingen fail så. Många gillade dom nog också. Sen signerade dom grejer och sålde saker och så under dagen. Sånt händer ju minsann inte i skolan hemma i Sverige!

Glömde tyvärr ta med mig kameran.... skäms lite nu.. men ska försöka få tag på några bilder så jag kan visa!

Ikväll är det en EF activity. Kanske åker på den om jag lyckas get a ride from somewhere. Kanske blir kul!


High School drömmen.

Innan ni tänker "har hon blivit knäpp?!" vill jag bara säga att ja... det kanske jag har blivit? Haha, nej det var inte det jag skulle säga. Utan, ja, kvaliten på den där videon är ju inte den bästa, och ja, filmen är ju typ för småtjejjer (vilket jag dock var i stort sett då den först kom ut), och videon är ju lagom töntig, tycker jag iallafall.... men...


Där har vi mitt high school liv liksom ...tänk vad jag drömde mig bort i high school filmer som denna då jag var yngre. Och nu är jag här?
..mitt i den där videon ungefär (inte bokstavligt talat då såklart)...? ..Men det var faktiskt texten jag ville åt, mer än själva låten.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag har aldrig förstått texten (även om den inte är så himla invecklad) lika bra som nu.

Kort och gott.

Har inte så mycket speciellt att skriva om idag. Dagarna i skolan rullar på som vanligt, och väldigt snabbt. Snart är det Thanksgiving och efter det är det ny trimester! Kommer sakna mina klasser som jag har nu.. jag trivs liksom!! Men det är typiskt mig. Jag saknar alltid att ha saker som dom alltid har varit, tills jag inser att jag älskar det nya också. Kommer säkert bli roligt med ännu mer nya grejer att pröva på. Det var ju liksom därför jag kom hit!! :)

Läste just Majas (http://majalundmark.blogspot.com/) blogg och blev påmind, än en gång, om vilken underbar high school dröm jag lever i. Tycker så himla mycket om skolan och allt här! Det är så mycket mer roliga grejer som händer här jämfört med skolor i Sverige. Gotta love the High School Spirit!! Det är verkligen som folk sa, och som man kan läsa på bloggar och hemsidor och allt, det med att skolan är en stor del av vardagen och umgänge och sånt. Har ju själv misslyckats rätt stort med att joina klubbar och lag och sånt, men jag grämer mig inte över det. Det var ju lite svårt också i och med att jag kom in så sent liksom. Dessutom hoppas jag på att kanske gå med i the ski club..! Skulle vara roligt. ..jo i och för sig. Jag gick med i the Spirit Club. Vilket innebär att man ska befinna sig på tex fotbollsmatcherna, och basketmatcherna som kommer och så vidare, för att hejja på våran skola typ. Men det är inte så himla döds seriöst heller så jag jag har ärligt talat inte gjort så mycket hittills.. Gått på matcherna har jag gjort iallafall.. Haha. Anyway. T-shirtarna för spirit cluben kom idag, men jag hade inte beställt nån :( Jag beställde en åt Jojo sista dagen man kunde beställa (eftersom hon var hemma från skolan den dagen), och hade inte nog med pengar till två stycken. Så det blev inte.

Nu ska jag ta och läsa lite trevliga böcker, så som The Count of Monte Cristo, och A Wizard of Earthsea..! Very entertaining... Plugga ikapp lite (faktiskt ärligt talat väldigt väldigt lite) US history ska jag försöka ta tag i också. ..för det är ju så himla intressant för er att veta..! ;)
Min (uttråkade) studiemin.. ungefär.

Puss & kram!
(och oj, det blev visst inte så kort och gott.. ja gott kanske men inte kort? ..eller ja, varför skulle det vara gott...? Never mind!!)

-


Love the life you live - live the life you love

-Bob Marley

This is my life.

Jag fick förslag på att ni ville se mer bilder från hur jag bor och sånt runt omkring mig, vilket jag faktiskt kan hålla med om att det kan behövas! Så jag laddade upp med en liten bildbomb här nedanför, med lite slumpmässiga bilder på mitt hus och min skola och lite annat runt omkring.. Ska försöka fortsätta visa mer bilder i framtiden!
(Några bilder har jag snott från söta Jojo som alltid hade sin proffsiga kamera på hugget: http://jojok.blogg.se/)
Och okej, just nu har det ju blivit en aning kallare och mer vinter än vad det var då bilderna togs. Men ni kan ju tänka er lite sverige höst/vinter över dom om ni vill veta hur det ser ut just nu.. haha. Det har till och med snöat igen här! Och den här gången är det nog här för att stanna.

Vissa bilder har ni säkert sett förut, men tänkte summarize det hela liksom. Hoppas det duger! :)
Puss.

Fredag!

Här sitter jag och blir smått deprimerad på att jag inte har några planer för kvällen... nu vet jag! ..det är ju fotbolls matcherna på fredagkvällarna som saknas... Haha. Lite dumt att inse det nu när det var ett par veckor sen fotbollsäsongen slutade..? Jaja, imorgon ska iallafall Maja och Sovve och jag hang outa at my house och bara chilla. Jag tror jag och Maja måste vara chillexperterna #1 vid det här laget..

Det var ett bra tag sen sist, men nu har jag faktiskt inte så mycket att prata om just idag. Har jag kanske börjat vänja mig saker så jag inte ser så mycket speciellt i vardagen..? Jag tror nog det.. Härligt ändå. This is my vardag liksom!

......och däääär råkade det bli en paus i bloggandet då jag skypade med min söta bästis Minna där hemma och sen plötsligt stressade iväg och käka glass med Maja och co. Det var gott!  Hennes värdsyster körde, och vi åkte till Kiwi Loco, där man får ta glassen själv och toppa med en massa olika grejer. Finns inte i Sverige vad jag vet? Alltid kul med nåt nytt ;) Dock inte den godaste (av alla helt underbart goda glassorter det finns här) glassen jag smakat men kul grej.

Jamen denna uppdatering var ju spännande värre va? ..om någon har några förslag på nåt jag ska skriva lite mer om eller några frågor om preciiis vad som helst här i high school drömmen kommentera gärna!! Inget tvång, men nu när jag föreslår det blir det ju lite pinsamt om jag inte får någon response typ ;)
Chillaxarn nummer ett, det är jag det..

Puss och godnatt på er!

Onsdag mitt i veckan.

Börjar med att säga att det föregående inlägget skrev jag igår men internet slutade plöstligt funka så jag kunde inte ladda upp det. Gjorde därför det idag. Men det hade väl inte så stor betydelse antar jag? ;)
Kom bara på en grejj jag glömt visa..
Jag fick the Book of Mormon på svenska för ett par veckor sen, av killen samma kille som tog mig på dejten i måndags.
Jag visste liksom inte om jag skulle bli glad eller rädd, haha.. Jag har ju som inte tänkt att konvertera eller nåt. Men jag vet att hela religion mormon grejen betyder rätt mycket för honom, vilket det gör även för många andra här, så jag antar att jag får ta det som något positivt.

En helt vanlig tisdag och en inte fullt lika vanlig Halloween.

Gårdagen var inte bara en vanlig måndag, det var halloweeen! Okej, jag missade Trick or Treating delen som alla tyckte var så awesome (vilket det säkert var, och lite godis hade ju inte skadat usafettet..;) men jag hade en rätt awesome kväll iallafall! Jag var nämligen på min första riktiga amerikanska dejt! Det var sååå amerikanskt.... ♥ (och tur var väl det för jag hade inga cash hemma.. Haha..neej skojjade mest.. that sounds awfull.. men lite sant var det ju också:)


Öppna bildörren själv var strängt förbjudet. Betala inträdet till the Haunted Straw maze, som vi gick på, fick jag såklart inte göra. Inte heller glassen. Nej men trots alla dessa förbud var det liksom ingenting jag klagade på ;) Haha. Det var en superkul kväll.

Det började med att han kom till dörren (mottagen av min värdpappa som tydligen sagt "so you're the infamous texter", vilket gjorde att min dejt at once fattade att min pappa jobbar på BYU ...hahah önskar att jag hade kommit till dörren en aning tidigare och fått se "i guueess?"-reaktionen...), vi gick ut till bilen, tyvärr kunde han inte öppna bildörren för mig eftersom den var låst, men när han väl sprungit runt till andra sidan och öppnat innifrån kom han såklart tillbaka till min sida bara för att öppna den åt mig iallafall.

Väl framme på parkeringen vid the straw maze nuddar jag handtaget till bildörren, för att fullföllja mina planer på att kliva ur, men får höra "DON'T touch the door!!" HAHAH... Sen gick "vi" och betalade iallafall.

Det var verkligen höstigt och kallt i luften. Och mörkt. Och stjärnklart. Älskar sånna höstkvällar. Mazen var iallafall waay better och läskigare än den som vi var på i söndags på Ef:s halloween party, i Salem.
Vi gick igenom mazen tre gången innan vi åkte och käkade glass. Jag fick en alldeles för stor glass, inte på mitt bevåg måste jag tillägga, som bara började droppa och rinna (vilket min dejt självklart torkade bort åt mig då vi skulle gå, haha fatta vad bortskämd jag kände mig). Men tanken var ju god! Rätt så sött måste jag säga. Glassen var lika god som alltid här in tha states. Det var inte heller bara vi som kommit på idén med glass eller varm choklad just då, så det blev inte så mycket one on one utan lite mer gang hang. Det var också kul!

Jag var tvungen att konstatera att svenska killar är nästan lite rude i jämförelse med hur killar agerar på dejter här. Hahah. No offence till svenska killar, det är som bara kulturen.. But you gotta love it! Speciellt om man råkar vara tjej. ;) Dock så innebär ju denna trevlighet att frågan om vad jag tycker ständigt dyker upp. Vilket är ungefär den värsta frågan man kan ställa mig. En av tjejerna som var där samtidigt poängterade det väldigt tydligt, till min tacksamhet, genom att säga att hon hatade hur killarna gör så på dejter. "Have your own opinion!" var hennes åsikt liksom. Hahah. Jag höll med. Men jag uppskattar det ändå, fatta sött ändå.

Jag kan inte tänka mig en bättre dejt. The guy that I went out with var till och med orolig, för han ville göra det till den bästa dejten ever. Han var ju medveten om att det var min första real american dejt, och var tydligen glad över att han fick ta mig på den. Supersöt kille liksom.

Kan inte fatta vilken tur jag har? Jag lever verkligen i världens high school dröm - min dröm. Och av alla utbytesstudenter känner jag mig som att just jag har sån himla tur.. dom har säkert precis lika kul som mig men jag känner ungefär så. Förutom precis allt annat här får jag utöver det gå ut med typ världens mest sociala, omtyckta och the most sweet and funny guy på skolan liksom.

I'm always gonna remember it.