En månad i USA!

Idag har jag varit här i USA, i Idaho, Rexburg, i ganska exakt en månad. Jag kom hit den första september och idag är det ju alltså den trettionde.

Och jo, "Nedräknaren" (uppräknaren..?) på bloggen har lite fel eftersom den från början var en nedräknare till dagen jag åkte, vilket var 31 augusti. Så den tror att jag har varit här en dag längre än vad jag varit. Men nu vet ni. ;) Jag kanske får ta mig i kragen och ändra den så småningom.

..En måndad! Hur ska vi fira det då? ..ligga i sängen och vara sjuk lite till kanske..? Ja. Låter väl bra.
Imorgon tror jag iallafall vi åker till stugan, så jag hoppas jag mår bättre tills dess.

Sjukling.

Är hemma från skolan idag, vilket jag var igår också. Tror jag dragit på mig någon sorts influensa. Har mått förjävligt, och nu mår jag bara nära på förjävligt. Så det är ju iallafall en förbättring. Tvivlar på att jag kan ta mig till skolan imorgon. Synd, för nästa vecka är vi lediga, så det kommer kännas knäppt. Om jag inte missförstått min familj så skulle vi också åka till deras stuga i helgen, så jag hoppas verkligen jag blir helt återställd så snabbt som möjligt!


Powderpuff matchen och kvällen i onsdags var iallafall rolig! Så nu tänkte jag att eftersom jag ändå inte har ork eller möjlighet till att göra något annat att jag kan visa lite bilder från kvällen, och från annat som jag inte fått upp på bloggen än.

Påväg till Idaho Falls en onsdageftermiddag för shopping med söta tjejjer (och ja mina värdsystrar
till höger, haha, men dom var inte med och shoppade).


Fredag: spirit day in school, såklart maten (brödet) också ska vara rött
precis som skolans färger (rött och vitt)..

Shila och Savannah.
Följde med till ett litet "party" (mormonernas definition av party antar jag)
i Hibbard på fredagkvällen. Det var dock väldigt trevligt. Alltid kul att träffa
nya människor.

Lördag: homecoming dance. Ganska lame:t i början då det var typ mindre
än tio pers där, men allteftersom kvällen gick och dom spelade
"Dota" med Basshunder (som förövrigt är en sjuukt mycket bättre låt här än hemma
i Sverige), på svenska och allt, så hade vi faktiskt rätt kul!
Måndag: Pajama day in school.

With free popcorn! wohoo

Hang outade med Jojo en sista gång.

Fick paket från mamma ♥ Dock så var det bara en kabel jag behövde, men
det var kul ändå. Titta bara så sött paket med fjärilar och allt. Tack mamma! ♥

Powder Puff game. Tjejjer, ink Maja spelade football.

Söta Maja i mitten.

Jag och lite andra utbytisar. Danmark (glömde hennes namn.. woops.. har
dock aldrig träffat henne riktigt tidigare), Lene från norge, och Lisa från sverige.

Rook, cutest guy.

Berit (tyskland) och Solvor (Norge).

När tjejjerna spelar football är det killarnas tur att cheerleada.

Söötis Maja i sin football outfit.

Bonfire efter matchen.


Nu ska jag sova, hoppas som sagt på ett mirakel att bli frisk till imorgon. Vi har tydligen till och med halvdag, och homecoming game imorgon kväll. Vill verkligen inte missa det! Men det ser inte så ljust ut.

Puss och godnatt för mig.

Spirit week.

Denna vecka är det spirit week i skolan, eftersom det var homecoming i lördags. Igår var det Pajama day, det var inte helt fel att få gå till skolan i pyjamasbyxor inte. Idag var det solid color day, och den enda färg jag hade både byxor och tjöja av var svart. Så jag var svart idag. Imorgon är det Disney (vilket jag nog skippar.. haha), tordag är det 80-tal och på fredag är det typ spirit day eller nåt, då man klär sig i skolans färger, dvs vitt eller rött.
Och ikväll är det dära Powder Puff gamet som jag pratade om innan, jag hoppade över det men Maja är med. Så nog måste jag dit och hejja alltid! Hoppas på att få åka med Solvor eftersom hon ändå inte kände för att vara ensam med en massa tysktalande tyskar. Haha.

Idag på lunchen sa vi hejdå till Jojo. Usch det var hemskt. Jag kom sent till min US history lection, men det var det såklart värt. Och till min förvåning var min lärare väldigt snäll och förstående om saken.

Igår lagade min mamma typ thai food till mig och Jojo (Maja var upptagen),
eftersom vi lagade köttbullarna till alla. Vi hade en superkul eftermiddag,
och gott maten var god!
Nu ska jag nog ta och dra iväg till powder puff matchen.
Puss.


Söndag.

Några bilder från förra lördagen då vi hade en träff med Ef.
Söta tjejer i baksätet påväg till träffen.
Birgit från Österrike till höger och till vänster en tjej
som jag inte kan komma ihåg namnet på.. om jag ens vet
det? (ops.. sorry)
Johanna från Tyskland.

Och efteråt då vi happened to end up at the Craze.
Och ute på gatan. Där dett band stod och spelade med
en massa universitetsstudenter som puplik.
(Här i Rexburg är det förövrigt fullt av dom, eftersom det
finns ett stort universitet, - BYU. Går liksom inte att unvika
ordet BYU någonstans..haha)
Coolt?
..ah, såhär såg det ut egentligen utan coola inställningar
på kameran. Haha. Men dom spelade bra iallafall.

Okej det var några bilder iallafall. Det tar verkligen en evighet att ladda upp dom så jag laddar upp bilder från i onsdags och våran Idaho Falls trip, och från i helgen, lite senare så fort jag får tid.

Sitter och försöker få lite homework gjort. Har bara 7 kapitel i "to kill a mockingbird" att läsa ikapp till imorgon (vilket inte alls kommer hända).

Idag slapp jag iallafall kyrkan, som bara var en timma idag, eftersom jag var så trött. Tacksam var jag. Sen åkte vi och åt lite picknick lunch med lite familjer från kyrkan, innan vi hade nåt kyrkmöte klockan två för att dom ska splitta upp våran ward. okej, haha, det där kanske inte made so much sense för er. Dom ska alltså dela upp folket som går i våran kyrka till olika kyrkor. ..hoppas det där lät lite mer förståeligt....? haha.
Anyway. OCh så fick jag träffa min mums bror och hans fru ikväll. Han var jätterolig och trevlig, så det var kul!
Igår var homecoming förresten, det var rätt så kul, lite överskattat kanske som Maja så bra formulerade det i sin blogg. Men om man har hela den där dejt grejjen och gör roliga saker hela dagen innan dansen antar jag att det skulle vara ännu roligare. Men det var kul iallafall! Berättar mer sen.

Nu ska jag ta och do the dishes. Sen sova antar jag.
Puss!


Just a kiss on your lips in the moonlight.


Don't confuse me like this.

Dagen har varit.. rätt normal. Åkte dock till en powder puff träning (tjejer får träna amerikansk fotboll några gånger och sedan spela en match nu i samband med homecoming, medan killarna är cheerleaders istället) för att se om jag kunde vara med (vilken det jag antagligen kunde), men eftersom jag var sen, och inte heller kan reglerna i amerikanska fotboll så slutade det med att jag stod och tittade på i en tio minuter eller nånting innan dom plötsligt var klara. Maja är med, men jag vet inte om det var nåt för mig riktigt.... hmm.. Haha, hur som helst...

Jag har prov i science fiction imorgon på boken "Fahrenheit 451". Bra att jag läst den också..
Utöver det måste jag läsa ett x antal kapitel i "To kill a mocking bird" till min english class. Vilket ju också är sådär jättebra att jag har gjort. (Men jag läser låååångsaaaamt....! Vilket jag tror jag nämnt förut). ÅH, nämnde jag att jag fick A på ett paper vi gjorde på engelskan?? Nej det gjorde jag inte. Men det fick jag iallafall! Dagen innan vi fick tillbaka dom, just då lektionen slutade, sådär out of the blue, sa Mrs. Zirker, min lärare alltså, nåt i stil med "Lina, it was a really good paper"... och nästa dag stod hon och berättade inför klassen hur duktiga vi utbytesstudenter var, jag och Scott (från thai.....nånting.... ops..ja iallafall), och att "you have a hard time competing with them".. haha. Det var ju kul att höra! (och så kan vi ju glömma faktumet att jag råkade få en engelska klass för sophmores... right? Not my fault, typ...heheh)

Anyway, imorgon... jag vet inte. There's a football game nånstans, vet inte om någon tänkt åka dit eftersom det inte är hemma match. Annars hittar jag nog på nåt med Maja. Och på lördag är det homecoming... spännande..! Måste köpa skor.

Nu ska jag ta mig en dusch, strunta i att plugga och sen gå och sova. För jag kan ju meddela att nå mycket sömn lyckas jag då aldrig få. Och av någon underlig anledning vaknade jag helt utan orsak strax innan fyra imorse. Bara sådär. Sen fick jag ett sms. Sådär bra timing eller vad? Haha. Sen tog det två timmar innan jag somnade om. Och sen var det dags att vakna efter en timma. Så nu vill jag sooooova.

Bara för att mina inlägg alltid är så tråkiga utan bilder.

Lovar att lägga upp bilder från helgen och gårdagen och allt senare.
Puss och kram på er!


Shopping i Idaho Falls.

Kom hem från en eftermiddag i Idaho Falls med shopping och klänningletande med massa söta tjejer. Nu måste jag hoppa in i duschen! och har som vanligt inte tid för någon mer detaljerad uppdatering. Det kommer..!!

Puss och godnatt. Eller godmorgon för er! :)

Monday.

Heej!
Har uppdaterat dåligt i helgen! Och har så mycket läxor att göra så jag har inte så mycket tid just nu heller, men det kommer lite bilder så fort jag får tid!

Kortfattad uppdatering:
Vi hade någon Ef aktivitet grej i lördags, slapp kyrkan igår för familjen råkade väl sleepa in bara sådär (haha, tacksam var jag för jag hade en del att göra med läxor och tvätta kläder och sånt..), thailandkillen frågade en liten asiatisk tjej till homecoming istället (genom att hans värdmamma är våran IEC och jag tvekade, så sa hon åt honom att göra det ..fast han verkade ångra sig, haha, enligt den andra thailändska killen (som förövrigt är en så himla härlig kille, haha) men som Jojo sa då, vilket jag hoppas han förde vidare, "you can't just UN-ask a girl" hahah. Så jag och Maja ska gå iallafall och ha kul tillsammans! Känns dock som att det hade hjälpt en aning att komma hit tidigare, med tanke på att två (amerikanska) killar sagt att dom skulle tagit med mig till homecoming om dom inte redan hade en dejt.. haha. Not very helpful to know though. Anyway, vi ska åka till Idaho Falls på onsdag och kolla klänningar!

Samtidigt som jag så roligt lär känna fler amerikaner, så har jag världens tråkigaste grej att tala om.
Jojo ska åka hem. Hem till Sverige. Det kommer blir så sjukt tomt utan henne. Oj vad jag kommer sakna henne.

Sötast

Det är tur att vi kan träffas hur enkelt som helst då jag också kommer hem!

Nu måste jag plugga. Vi hade US History prov idag, ungefär ingen hann göra klart det på 35 minuter så vi fick det som hemprov, om vi lovade att endast använda våran binder, eftersom det var "open portfolio" på provet. Tråååk. Meen fick iallafall veta nyss, för att berätta nåt lite roligare, att Rook, killen i min US history, vunnit en pizza! hahaha. vilket tydligen innebar att han och hans kompis och jag ska käka pizza på nån lunch. Lät ju inte helt fel!
Puss & Kram på er!


"It's friday, friday, gotta get"...neeej, men fredag är det!

Den här dagen har varit toppenbra.
I stort sett hela engelskaklassen hade glömt göra engelskaläxan (inklusive mig, som totalt glömt den med tanke på us history:n som jag satt upp med till två igår natt).. bra för betyget! ..not.. Men lektionen var okej.
PE:n är skitrolig eftersom typ alla killar är som.. KILLAR, -apor/grottmänniskor/huliganer (på ett positivt sätt) och far runt och har ljud för sig hela tiden... hahaha.. hilarious! Stod mest och skrattade under lektionen, då vi spelade volleyboll som vi oftast gör, haha. Det roliga är att om en kille i laget av misstag skjuter bollen åt fel håll, eller missar, eller inte får bollen över nätet, hör man oftast "you suck!!" (fast inte på ett dirket dumt sätt..haha, om det nu går) men iallafall, om någon av oss tjejjer gör det så är dom då trevliga av sig.. haha. Inga "you suck"-kommentarer iallafall. Inga kommentarer eller sura miner iallafall.
Hursomhelst!

Long story men en liten utbytesstudent kille från thailand frågade om jag hade någon att gå på homecoming med idag.. Eller såå long story var det väl inte, jag pratade med en tjej från min us history, och hennes lilla spansktalande (och engelska såklart) kompisgäng, och dom frågade om jag hade någon dejt till homecoming. När jag sa nej dom sa att deras kompis, som då tydligen var Nino från thailand, ville fråga mig, så den andra tjejjen gick och hämtade han, medan jag dog lite. Och så kom stackarn där och frågade om jag hade någon att gå med.. och eftersom jag hellre hoppades lite på någon annan lite amerikanskare.. sa lite undanflyktigt så snällt jag kunde att jag inte var säker på om jag hade någon.. men om inte "....then I could go with you". Har dock hört att han har lite problem med engelskan så jag hoppas han fattade hela meningen och inte bara den delen med "go with you" i sig.. Och det dumma var ju att jag från början sa att jag inte hade någon dejt, till tjejjerna, vilket hon säkert måste ha sagt till honom........
Hjälp meeej... Stackars lilla söta killen..

Ska snart hitta på något med Majjjja, det ska bli kul! ..jojo den skolkarn (skojjar bara) hade blivit sjuk..
Vet dock inte riktigt vad vi ska göra, var tänkt att vi skulle följa med min familj till "the farmers market" som jag aldrig har varit på, och sen hang out hos nån av oss. Men nu kände sig min hostmum plötsligt inte på topp, så jag vet inte hur det blir. Men nånting blir det förmodligen iallafall!

..Jag vill inte åka hem.
Hahah, ville bara meddela det. Jag älskar att vara här nu! Sen för ett par dagar sen har hemlängtan hållit sig så gott som toltalt borta! Så underbart. I love it here.

Puss & kram på er!

Goodnaat.

..is how they say it here.
Kom just hem från ett slags möte med min IEC och några andra utbytesstudenter som kom ungefär lika sent som jag. Vi pratade och fick pizza. Trevligt och kul!
Såå jag har verkligen inte hunnit ta vara på min andra chans (det var tydligen till imorgon) att jobba med min US history mapp grejj.. jag kommer få sitta uppe hela natten.. tills hjärnan stänger av..
Nu måste jag bara snabba mig och duscha också..!
På återseende! ;)
Pussar och kramar ♥

Hola, hej, hallo, hello, hi, hey...!

Kom hem från skolan för ett tag sen, hoppade över musikal-kör-tränings grejjen eftersom jag pratade med mig US History lärare efter skolan. Skulle bara ha lite hjälp med den tjorviga mappgrejjen vi har.. ja iallafall, så nu måste jag plugga en maaaassa idag, för den ska betygsättas imorgon.. om jag inte minns fel, och sen har jag typ 300 sidor att läsa i boken som vi läser på science fictionklassen.. okej då, inte riiiktigt 300, men typ 40 sidor.. Jag som läser så sjuukt långsamt! Alltså till och med på Svenska...?

Hur som helst. Apropå ingenting, en kille som är i min US history klass frågade efter mitt nummer på facebook igår, haha. Fast ja han gav mig sitt nummer också. Så gulligt, han är så söt och snäll, ett år yngre än mig dock, men söt! Jag har ju inga amerikanska vänner direkt att tala om än... så det var kul.

Såhär tjock blir man när det finns godisautomater i skolan..
"BIG TEXAS" - En bamsekanelbulle a la american style - det vill säga enorm, med en smak
av.. inte riktigt kanelbulle.. Fast dock så är det ju inte riktigt en kanelbulle heller.. egentligen.
-"cinnamon roll"! Smasken iallafall.


Det är tur att jag just bytte ut min Floral Design till Body Sculpting så jag tränar sista lektionen varje dag. Det behövs verkligen, så toppen! Plus att jag nu har en lektion med söta Maja nu också! Superkul! :)

Men NU måste jag plugga för fulla tråkiga muggar!
Förövrigt mår jag bra nu (....hahah, nån som sett "storasyster och lillebror mår bra nu"..?? ..barnprogrammet alltså.. hahah... ja, råkade bara komma och tänka på det... det låter så himla fult.. anyway!)
..och jag har det roligt här. Känns så himla skönt. Fast jag saknar er såklart precis lika mycket där hemma!
Ha det så bäst, pussar och kramar. ♥

Finally.

Jag känner liksom... att jag kommer sakna att vara här då det är dags att åka hem.

(Haha jag vet, det är länge tills jag ska åka hem, jag kom nyss, men det är samtidigt inte alls så länge. Inte om man jämför. Men poängen var att den känslan äntligen hittat sig till rätta hos mig! Iallafall för tillfället. Lite bittersweet, men åh så sköönt).

September 11.

Det är ju förresten 11 september idag. Eller ja, hos er har det blivit den tolfte, men det var ju i detta land det hände. Har dock inte märkt av det på något sätt eller vis, är jag isolerad här eller..? Trodde de åtminstone skulle säga nåt om det i kyrkan, men det gjorde de tydligen inte. Eller så hörde jag det bara inte, eftersom man ändå inte hör ett ljud långt där bak, men jag tror inte de sa något. Tio år sedan nu iallafall. Tänk vad liten jag och mina kompisar i skolan var så det hände..
(Hemlängtan tillbaka för stunden.. fy *** asså vad jobbigt. Vill gråta igen. Men nu ska jag inte tjata. Konstigt bara att det kom såhär på kvällen mer än på morgonen och förmiddagen.. Försökte till och med kolla på "vem vet mest" och annat jag inte brukar vara så intresserad av hemma, bara för att jag längtar hem.. det logiska i det vet jag inte riktigt vars det är.. det hjälper ju inte dirket. Menmen.. Nu måste jag hålla ut och skärpa mig!).
puss.

Oh happy day.

Nu är klockanhalv fyra här, kyrkan var mycket roligare idag. Kanske för att jag inte hade lika mycket akut hemlängtan som jag hade förra gången, men också för att jag den här gången gick till gruppen i min ålder istället för att följa med Jessie. Tjejen och killen som pratade vad mycket roligare än kvinnan i den andra gruppen, och killen frågade grejjer om Sverige då de fick veta var jag kom ifrån. Då jag skulle gå vidare till young women gruppen frågade han om jag skulle komma fortsätta komma till kyrkan och eftersom jag hade roligare där så sa jag att jag trodde det (till skillnad från vad jag tänkte innan), varpå han svarade "you have to, we need you", hahah ..eftersom jag inte trodde på den smickrande kommentaren svarade jag lite sarkastiskt att "ja jag har ju såå mycket att bidra med..", med tanke på att jag verkligen inte är mormon eller har någon aning om vad de pratar om. Hahah. Det var kul iallafall. Fick även skriva ner "Alvsbyn" på hans i-pad (endel har bibeln eller vad det nu är, eller book of mormones eller nå scriptures eller nåt och läser på i-phonen eller i-paden..) eftersom han tydligen ville googla.
Anyway, sen fick vi kakor. På young womens gruppen. Den här gången var det inte dog poop i dem tack och lov.

Sen vi kom hem har jag skype:at med mamma och pratat med pappa på telefon så jag är så glad! Dessutom kanske kanske de kommer och hälsar på i slutet av mitt år här, det gjorde mig ännu gladare att tänka på! Även om det inte är säkert.

Såå, innan jag nu tar tag i allt det hemska pluggeriet jag måste göra så tänkte jag ladda upp lite bilder från gårdagen!
Tycker det verkligen är på tiden att ni får lite mer foton, mindre text och babbel, och mer positivitet!

Kom hem en kväll och familjen hade ordnat en lite present som väntade
på min säng.. (dock så är ju det äkta svenska godiset en aning bättre..;)
På stan i Rexburg..
Sökandes efter en passade klänning till homecoming.. hittade ingen..
Vi passerade detta, som var Madison high schools gamla byggnad.. Glad
att dom byggde en ny!
Verkade ju sådär.. välkommnande..
Vi gick och åt på pizza hut, eftersom kinastället var stängt.
N
Vi beställde lagom mycket mat också..
..för tre pers.. haha, jag tror inte vi tänkte riktigt.
Rolig överraskning.
Blev lite mat över, den andra kartongen bar jag.
Såhär westerninspirerat ser det ut på vissa ställen i stan.
Jojo klippte och färgade håret, medan jag och Maja gick och handlade inför
"köttbullebaket".
Blev dock inte att köpa några skor, som jag behöver med tanke på hålet
i mina.. Men såg ingen skoaffär i närheten. (Köpte inte heller skorna på bilden).
Efter jag vet inte hur länge kom vi tillbaka till Jojo med lite kassar.
Och lite Ben & Jerry's.
Sen satte vi igång!
Den självutnämnda "såsexperten" på G.
Äntligen klara! Sådär tio på kvällen.

Vilken bildbomb det blev! Tog mig ungefär 300 år att ladda upp. Hoppas det gillas!
Nu måste jag ta tag i allt mitt hemska pluggeri...
(och nu är klockan snart halv sex.. till skillnad från när jag började skriva inlägget, heheeh).

Pussar och kramar på er där hemma! Saknar er alla så mycket. ♥


Ååååh..

..måste bara tala om att jag just läst världens gulligaste mejl jag fått från min världsbästa pappa, - nog visste han vad vad han skulle säga för att allt ska kännas bra för mig.. ♥ Puss till pappa!

En toppendag.

Vi har haft det jätteroligt idag! Det blev sent nu eftersom det tog ett tag innan vi kom iväg, och vi åt köttbullemiddagen ungefär närmare tio... så jag hinner inte uppdatera nåt nu eftersom vi ska till kyrkan imorgon klockan nio. Kan inte heller vara på rummet just nu och ladda in bilder och så eftersom alla, inklusive Jessie, har gått och lagt sig. Men jag lovar att "visa och berätta" om dagen imorgon efter kyrkan någon gång. Vet inte om vi har något speciellt att göra då, men jag har iallafall en massa tråkig läxa till måndag. Så det blir det också att pyssla på med imorgon.

Köttbullarna var iallafall uppskattade! Om alla talade sanning, vilket det verkade som så gillade dom det!(..vi misslyckades dock lite med potatisen men det märktes inte så hiimla mycket.. tycker jag..) Eller snarare alla utom Cami, hon tyckte det såg ut som.... jaa.. nåt brunt, som man inte äter, som kvinnan i kyrkan hade förra söndagen i sin brownie.. ja. Fast jag vet inte ens om hon smakade eller ej, men never mind, hon är ju liksom bara tre.

Vi hörs imorgon (eran "idag" och kväll antar jag)! ..önskar mig förmiddag utan hemlängtan imorgon, som omväxling. Skulle vara trevligt. Pussar och kramar på er! ♥

Saturday

Jag har skypeat med mamma, och mer familj, ringt och pratat med min mormor, och mejlat med pappsen nu på morgonen. Har gråtis så himla mycket under tiden för jag saknar dem så otroligt. Men det är skönt att ha pratat med dem och precis som mamma sa att, som jag själv sagt de senaste dagarna, så bli det bättre på eftermiddagen. Och det känns faktiskt redan bättre, för idag kommer jag ha jättekul med Jojo och Maja! Först ska vi åka med min värdmamma och handla mat, så vi kan laga köttbullar hos mig ikväll! Hoppas också på att kunna få till lite äkta svenska kanelbullar (till skillnad från jättarna med ost på som man kan köpa i skolan...), och så tänkte vi stanna kvar ett tag på stan först och chilla lite. Kanske kolla lite i affärer, om man lyckas ta sig i mellan allt utan bil.. ingen aning. Lär väl märka! Men nä, nu måste jag skynda mig och göra mig klar!

Vi hörs ikväll! Har förhoppningsvis lite bilder att bjuda på från dagen då också!

Puss på er där hemma!

What about now?

Denna dagen då? Den var känslomässigt ungefär som igår - började med gråten i halsen, vridet i magen och familjen och allt underbart där hemma i tankarna, - fram till lunch ungefär. Sen kändes det hyffsat, sen åkte jag till Jojo igen efter skolan (jo, för typ tredje dagen i rad den här veckan, men eftersom vi skulle på fotbollsmatchen tillsammans så passade det sig bra), vilket alltid är lika kul och skönt eftersom hemlängtan håller sig borta. Skolbussen var förövrigt så full då jag och Jojo kom fram till den så jag fick sätta mig bredvid "vill du ha en kram"-killen från min science fiction class. Han var iallafall trevlig att prata med, lite sådär töntig, men trevlig! Han frågade om jag skulle på homecoming, och sa att han skulle gå, men sa "I would have asked you" om han inte redan hade en att gå med.

Hursomhelst, senare skjutade Olgas (utbytesstudent från tyskland) värdsyster henne, Jojo, Solvor och mig till matchen, och vi vann (!) för första gången på tydligen väldigt länge! Nice job.

Efter matchen råkade vi på nåt vis följa med lite amerikanskt folk, som jag tror den spanska utbytisen kände, som vi aldrig träffat förut, för att spela football... Vi fattade ju ingenting om vad vi skulle göra. Vi förstod väl typ lika mycket som en sjuåring skulle göra av en mattebok från gymnasiet (hahah, typ världens bästa liknelse..?). Men det funkade utmärkt att bara stå på planen, följa efter de andra i laget fram och tillbaka, titta på bollen där den flög, och se förvirrad ut, eller alternativt låtsas som att man hade stenkoll på läget.

Efter det for vi iallafall och köpte glass, på nåt ställe som jag inte noterade namnet på, och vaniljglassen var precis som mjukglass! God faktiskt!
Så jag kom hem rätt nyligt, och det var bara min hostmom som var vaken.

Imorgon på förmiddagen (ikväll för er) ska jag skype:a med familjen, iallafall med mamma, där hemma då jag vaknar. Jag kommer säkert vara ledsen då eftersom det är morgon här, jag vänjer mig aldrig vid att vakna här. Det känns fortfarande fel. Hemlängtan är liksom också värst om jag är här hemma då jag känner av den, och jag antar att det är för att det härr ska ju liksom vara mitt hem, men ingenting kan ju liksom vara hem förutom hemma i Sverige med min familj. Så därför känns det bra då jag är borta och gör något eftersom det är ju precis som att vara borta hemma i Sverige också. (Förutom skolan då, i detta avseende. Den jämför jag med skolan hemma, så det känns fel).

Iallafall, jag längtar så mycket efter att få prata med min fina familj där hemma! sååå himla mycket. ♥ ♥
Puss och kram.

Hahah aaaw

gulligt skrivet av jojo! ♥ Som ni kanske redan listat ut nu då så kom jag just hem från henne efter att vi pluggat (på riktigt faktiskt! ..inte för att min läxa var så svår och tidskrävande meeen, ändå!). Precis som hon sa är det så skönt att inte vara "ensam" och det håller hemlängtan borta, och såklaaart så har vi kul tillsammans! Hon har så himla söta värdsyskon också! Så det var en rolig eftermiddag,

Övriga dagen då? Den började lika dåligt som de allra flesta morgnar hittills, då jag bara känner "jag vill gråta, fan ta det här, jag vill hem, satan så skönt det skulle vara!!" (förlåt för mitt språk men det är så det känns, inklusive gråten i halsen och oroligheten i magen), och det höll i sig mer eller mindre fram till lunch någon gång. Det sköna är dock att de senaste dagarna har jag och Jojo känt ungefär likadant samma stunder av dagarna, vilket gör det lättare på ett sätt. Inte för att jag önskar att någon annan också ska ha det jobbigt bara för att det ska kännas lättare för mig (hemlängtan blir ändå inte mindre, bara lättare att hantera), men vi kom överens om att det faktiskt var skönt. Haha.

Förövrigt, innan lunchen, på science fiction klassen då jag hade det där provet kändes allt, precis som på engelskan första lektionen, hemskt. Inte hjälpte det heller att jag inte kunde provet. Men då jag lämnade in provetoch sa till läraren att jag aldrig fått "gloslistan" och inte läst hela boken (inget utom nästan ett kapitel alltså) så sa han bara "you came in late" så jag skulle inte behöva oroa mig över det. TACK! ♥ Jesus vad bra lärare. En anna "kul" grejj var då en kille som satt bredvid mig och killen framför den killen (som förövrigt är lite udda, men kul, heter Eric, och sjunger solo i musikalen) gav varandra en "stödkram" (haha) och så vände sig killen (den bredvid mig, vet inte vad han heter) och ba "do you want a hug?". Hahah.. det jag fick ur mig var typ "heeeheeeeh..!" med höjda ögonbryn och något sorts leende. Något bättre svar hade jag varit tvungen att tänka efter för, och gråten i halsen som infann sig för stunden hjälpte inte direkt varken den sociala förmågan eller talförmågan. Kändes ju dock lite väl plötsligt med tanke på att jag tidigare inte ens lagt märke till killen. Haha. Stackarn.

På lunchen upptäckte jag även att Clint-killen tydligen går på våran skola, eftersom han hälsade på oss i matsalen. Sweet guy.

Kommer faila US history. Alltså seriöst, läraren påminner om min gamla svenska lärare i samhällskunskap, i ettan, som var sjukt noga, och gjorde allt komplicerat fast strukturarat på samma gång. Den här läraren är precis likadan, och babblar om de högre utbildningarna hit och studietekniker dit lika mycket som LUA gjorde (samhällsläraren), och nu är det liksom på engelska...! (Om någon som gick i min klass, eller någon på min skola som haft Lua, läser detta så vet ni nog vad jag pratar om, så ni kan ju tänka er..!) Och även om jag fattar de engelska orden i sig, så går betydelsen liksom inte in i mitt huvud. Inte på samma sätt som svenskan gör. Anyway, om jag hinner på lunchen imorgon skulle jag gå och prata med läraren så hon kanske kan förklara lite för mig. Jamenar, jag fatta ju inte ens vilket av alla tusen jäkla papper jag ska ta fram i ena stunden, när hon babblar om att ta fram våra "unit activities #1B"...
Jaja!
Och apropå det, floral design känns allmännt fel, men helt okej.

Och sååå har jag gått igenom hela dagen va? ;)

Imorgon funderade vi på om vi ska gå på fotbollsmatchen eller om vi bestämmer oss för att den är för tråkig och far på bio eller nåt sånt istället. Vi får se! Sen hade vi också klurat ut att vi vill shoppa i Idaho Falls (närmsta bästa) i helgen, Maja, Jojo och jag ..problemet är bara att vi måste ha tag i någon lämplig med körkort..! Haha, jäklat sämst lokaltrafik. Eller ja, snarare obefintlig. Men det var jag beredd på. Anyway. Just nu känns det mesta bra, precis som igår - på eftermiddagen. Då vet ni hur det ligger till.

(Tur förresten att Jojo delade med sig av en bild nu när mina inlägg börjar bli rätt så bildlösa, textfulla och långa... Men det ska bli ändring på det!)

Pussar och kramar på er! ♥


Nu är jag så himla cool att jag gästbloggar hos Lina! Wooow!

Hej, Jojo här! Kör på en liten gästblogg, utan Linas tillåtelse dock... Hihi. Hur som helst. Hon åkte precis härifrån efter några timmars pluggande tillsammans. Känndes lite lättare att göra allt när man inte var ensam. Och så höll det hemlängtan borta också, vilket är otroligt skönt! Borde kanske berätta vem jag är förresten! För er som inte vet det heter jag Jojo och går på Madison High tillsammans med Lina. Hon är verkligen en toppentjej, har hur kul som helst med henne och det är skönt att ha någon att prata med när hemlängtan blir för stark. Plus att det är kul att kunna snacka svenska om alla amerikaner, haha. Inte för att vi någonsin skulle säga något dåligt såklart... ;) Hur som helst, här är en bild på oss hemma hos mig förra veckan!



Måste ju få göra lite reklam också.... Min blogg hittar ni här: jojok.blogg.se (klicka!)

Bästa dagen hittills.

Den här dagen har nog varit den bästa sen jag kom hit. Jag kan nog ärligt säga att det här är den första dagen jag inte haft lika mycket hemlängtan som innan. Positivt!? Jaaa! Det var bara i början av dagen, på morgonen (det är alltid värst då) och sedan under första lektionen, engelskan (döööötråkig) som jag verkligen ville hem under. Men sen blev det bättre med lite "gympa". Först fotboll, och sen dodgeball (hur man nu stavar det), vilket var en dålig verson av spökboll typ. Men jag klagar inte!

Sen hade jag science fiction class, och vi redovisade en filmplansch vi gjort i grupper om en uppföljare på boken som "vi" har läst. Jag fick jobbet som jag ville ha, - att hålla i planschen. Haha. Förresten är det en trevlig tjej i den klassen, som förövrigt tydligen var bästa kompis med hon som var i min grupp i min forgotten history (som jag bytte till PE). Så efter lektinen idag fick jag chans att fråga hur det gick för gruppen och förklara och be om ursäckt för att jag missade det! Egentligen var det väl ingen big deal, men vill inte hamna på fel kant med någon. Haha. :) Hon sa iallafall såklart att det var okej, och att dom hade tänkt "oooh she didn't like us!" Hahah, aaw.

Har förresten prov imorgon i science fiction klassen.. på boken (som jag iiiinte läst... för aaatt.... det blev inte.. eheheh..). Men idag har jag inte haft tid att läsa, och att börja nu är ju nästan lika värdelöst som att inte läsa nånting över huvudtaget. Har nästan läst första kapitlet iallafaaall... Men efter alla lektioner vi har jobbat med den har jag iallafall fått en rätt så bra idé om vad den handlar om. Och i fredags förklarade en kille boken för mig, såå.. Fast jag kommer nog faila om det kommer lite mer detaljerade frågor. Och vocabulary testet, som jag missat att få papper på.. ehm, ja. Det blir nog lite pinsamt imorgon. Men den dagen den sorgen. Jag borde väl klara godkänt om jag klarar resten av kursen..?
Nog om det!

En anledning till att jag inte hunnit läsa nåt idag heller, var att det var ett welcome party för utbytesstudenter och nya elever på skolan. Så efter skolan åkte jag hem med Jojo till henne och sen for vi dit. Det var superkul! Det var på något sorts spelställe, så vi fick spela laser tag (första gången i mitt liv) och minigolf i ett halvmörkt rum med neongrejjer runt banorna. Sedan bestämde jag, Jojo och Maja oss för att köpa en pizza och dela på. När vi stod där och skulle beställa lyckades vi ha väääldigt kul åt nånting (vad nu det var) på svenska, och killen i kassan började skratta ungefär lika mycket som vi när vi bara stod där och skrattade ihjäl oss åt nånting han inte alls fattade. Antar att det måste verkat ganska kul för honom. Sen kom han och höll på att sätta sig bredvid oss två gånger, innan han tredje gången faktiskt satte sig ner. Han frågade vad vi hette och sa att han hette Clint. Jag hafflade ur mig "Clint Eastwood" (jag vet, ni som känner mig, typiskt mig att säga nåt udda) och Maja översatte blåklint till Blueclint (..inte baaara jag den här gången), hahah. Han skrattade mest åt det iallafall.

Kvällen var superkul iallafall! Så skönt att ha roligt och inte tänka lika mycket på att vilja hem och känna hemlängtan heeela tiden.

Kommer kanske bilder senare om jag kan sno några från Jojos facebook eftersom jag inte tog med mig kameran..

Ha det bäst där hemma! Saknar er lika mycket som vanligt även om jag inte akut vill hem just nu! Wish me luck med provet imorgon.....! (Förlåt mamma! Lovar att inte göra om det.. däremot kan jag inte lova bra betyg i US history. Men det är inte bara jag som känner sig helt borta i det ämnet..! Och jag låter väl iallafall positiv idag?? :-D)

Godnatt för mig och Godmorgon för er.
Ha en bra dag där hemma! ♥

Tears don't mean you're losing.

Kom hem från skolan för ett tag sen. Måste erkänna att lektionerna är inte speciellt roliga, men överlevningsbara. Om man får hitta på sina egna ord. På morgonen hade jag tänkt gå till the school counselor och be om att få byta min second period till PE. Men då var hon inte där. Prövade igen efter första lektionen, och Jojo var söt och följde med mig, eftersom jag ändå skulle byta till hennes PE klass. Hade från början tänkt att vara på min second period, forgotten history, iallafall idag och börja PE:n imorgon, bland annat för att vara snäll mot min redovisningsgrupp eftrsom vi skulle fortsätta våran redovisning i början av den lektionen, meeen "syon" höll på med massa annat och tog sån tid på sig så jag fick vänta och blev en kvart sen..! Så jag fick stövvla in i på lektionen när läraren stod och pratade och jag antagligen missat redovisningen, för att säga att jag skulle byta bort den klassen. Kändes ju schysst. Skulle inte förvåna mig om dom som var i min grupp inte gillar mig längre efter det .."sveket". Har dock ingen annan klass med dom, men dom var så söta och snälla. Usch, det var inte meningen att göra så. Känns som att jag offendade hela forgotten history klassen. Jag gillade läraren också.

Men fick iallafall gå på PE:n. Kändes skönt med ett mindre pluggämne. Dock så var inte heller den klassen den roligaste, med tanke på att vi spelade volleyboll och killarna inte ger oss tjejer en chans. Nä istället hoppar dom framför och flyger runt som om det vore på liv eller död. Men det gör inte så mycket. Kunde ju stå där på planen och prata svenska med Jojo, som en "häng-out lektion" istället. ..kanske måste göra nåt för mina betyg dock.. woops. Skyller på killarna. Får ta igen det sen. Heheh. Det roliga är dock att vi svenskar kan stå och prata om alla runt om oss och ingen fattar. Känns jätteknäppt, som att dom skulle förstå vad vi säger. (Inte för att vi snackar skit, mer sånt som "vad stora skor han där har". Haha.. Men kul är det!

Förresten så joinade jag musikalen. Uhm, oväntat? Antagligen för er som känner mig. Men jag ville bara ha nåt att göra och tänka på, man skulle ju aktivera sig så mycket som möjligt sa dom. Och Jojo var med, och en i min Floral design class tyckte jag kunde vara med. Är dock bara i kören liksom. Tack och lov. Så jag försöker smälta in så gott jag kan. Välkommen var jag iallafall trots att try-outs-arna redan varit.. och dom redan lärt sig endel. Problemet är dock att jag inte kan läsa noter. Och det är en hel del flerstämmighet (eller vad det nu heter) och "Aaaaaaaaaaaaah":n och "Oooooooooooooooh":n och jag får problem att höra vilken av stämmorna eller tonerna, eller vad det nu är, jag ska ta då alla sjunger på samma gång.. Haha. Fail. Men det ska nog gå bra. Det är nog ändå ingen som märker nåt i den stora kören, så länge jag bara gapar.

Under dagen har både jag och Jojo gått och beklagat oss över hemlängtan och hur fel allt känns. Men vi kom överens som att vi måste hitta på nåt kul. Typ se bio eller nåt. I helgen. Vi måste bara hitta nån med bil. Haha. Just nu, känns det helt okej. Och det är skönt att jag inte är ensam här om att längta hem. Och att det finns så många som förstår hur det är. Till exempel personen som har typ den bästa bloggen; http://emiliaaj.blogg.se/ , vars blogg jag läste då jag just kommit på att jag ville åka som utbytesstudent till usa, och som inspirerade mig otroligt mycket. Läs den vetja!
Så, sålänge jag låter bli att tänka på allt där hemma (vilket inte är superduperlätt eftersom jag är van att tänka på sånna saker jag älskar eftersom dom gör mig glada, men i det här fallet är ju effekten den motsatta) så känner jag mig iallafall okej för stunden. Låt det snälla hålla i sig.

En grejj bara som är så jobbig, -allt LUKTAR så sjukt annorlunda här! Och det är nånting som får allt att bli ännu värre. Antar att min undermedvetna plockar upp sånt och jag får intryck av att allt är främmande, eftersom jag aldrig känt lukterna innan. Fast jag känner dom ju även medvetet. Till exempel huset, bilen, rummet, vättmedlet, allt luktar så himla annorlunda, inte illa, bara annorlund, vilket är jobbigt då jag är så längt hemifrån. Vill inte få mina kläder tvättade, för nu luktar dom inte som mammas eller pappas tvättmedel. Jag tror att lukten är ett väldigt starkt sinne då det gäller minnen. Därför blir det jobbigt att inte känna igen lukterna. Men alltså herregud, vem i hela världen tänker på att det kan LUKTA annorlunda på ett ställe då man bestämmer sig för att fara dit?? Och vem tänker på att det skulle vara ett problem?? Men det jobbiga är att det är hemskt jobbigt då ALLT är nytt, och att det samtidigt blir hemskt jobbigt att se saker som påminner om hemma. Både grejerna orsakar hemlängtan hos mig. MEN nu ska jag fortsätta förtränga det och vara så glad man kan vara då man inte kan hitta på nåt kul utan måste sitta fast med skittråkiga läxor (som inte gör sig själv). Har förövrigt huset för mig själv för första gången sen jag kom hit. Duande och Cami är på Jessies fotbollsmatch och jag tror Becca är med Stephanie på hennes jobb och håller på med en play. Rätt så skönt får jag ändå lov att säga, som omväxling. (Fast kanske inte så länge till.. vet inte när dom kommer hem. Säkert vilken sekund som helst). Fattar dock inte hur man får på den himla playstation-tv-saken så jag kan kolla på "tv".. Menmen, har ju datorn. Nu måste jag försöka plugga.

..nu fick ni hemskt mycket babbel här. Hoppas ni överlever.

Saknar er där hemma hemskt mycket! Men jag ska lova att försöka ha det bra nu!
Pussar och kramar. ♥

Labor day.

Idag var vi lediga från skolan. Rätt skönt men samtidigt ger det plats för den fruktade hemlängtan.
Vaknade som vanligt tidigt på morgonen bara för att känna "neeeeeeej. Allt känns feeeeel". Vi åkte iallafall till Idaho Falls för lite shopping. Men gråten var så fruktansvärt nära så ögonen tårades ibland. Och inte ens hade jag den minsta lust att pröva några av dom fina blusarna jag såg. Jag som alltid vill pröva blusar och sen köpa dom..! Smsade i all förtvivlan mamma, fast jag vet att man inte ska hålla kontakten i stunder av hemlängtan eftersom det kan göra saken värre, men jag kunde inte låta bli. Men precis som mamma skrev så måste jag ta mig samman..! ..det är ju liksom inte som att jorden går under och jag aldrig kommer få komma hem igen och träffa alla jag älskar. Men den här känslan är den mest fruktansvärda jag varit med om.

Det blev iallafall tack och lov en aning bättre under eftermiddagen. Som det hittills tenderar att bli. Morgnarna och förmiddagarna är en plåga utan nåd, medan eftermiddagarna är okej.

Vi for och åt på ett hamburgerställe som faktiskt var helt okej. Slår dock inte lilla "Mix-baren" hemma i byn, som söta pappa så gulligt säger. Nåt som iallafall gjorde mig glad var varldens finaste komplimang som jag fick av min hostmom. Vet inte hur det kom på tal men hon tyckte att jag hade så fina ögon med så ovanlig färg, som vampyrerna i Twighlight. Hon hade tänkt att det måste varit en sån färg som Bella pratade om då hon beskrev vampyrernas fina ögonfärg när dom inte var typ svarta (ni som läst eller sett twighlight fattar nog). Så himla gulligt sagt.

När vi kom hem satt jag där uppe med dom och var typ social för jag kollade på teven och dom var i rummet. Och till min lycka hade dom på deras "Netflix", där man kan välja att kolla på typ alla serier och avsnitt och massa filmer när man vill (smart grejj), att det fanns doctor who! Älskar den serien. Min och Idas favvo typ. Så jag såg tre avsnitt och halvkollade på ett medan min hostmom och hostdad for på bio.

Nu gick jag ner på rummet och funderar på om jag faktiskt kanske ska ta och läsa boken vi håller på med på science fiction class. Kommer ju dock inte hinna läsa hela till imorgon. Men eftersom lärarna här liksom inte pratar direkt till en även om dom vet att man som i mitt fall har missat massa, så känner jag mig inte så motiverad som om en svensk lärare säger "Och Lina, du kan ju läsa det här till på måndag så du..blablabla" som dom brukar säga. Undrar om vi ska ha nåt test på den.. kommer bli pinsamt. Kanske ska ta och läsa så mycket jag kan nu.. Jag vet att jag hade tid på mig igår. Föråt. Dålig motivation bara.

..På hamburgerstället idag.



Åh, förresten. Påväg till Idaho Falls satt jag och lyssnade på musik i bilen, med gråtklumpen i halsen, och var därmed rätt tyst. Och så frågar Stephanie plötsligt typ hur jag mådde och "are you happy?" och i stundens chock klämde jag ur mig världens lögn "oh, yeaah!" följt av "..I'm just listening to music". Om jag hade varit ärlig, som jag helst velat, och sagt nåt i stil med "yea, I'm just struggling with a bit of homesickness" hade tårarna antagligen börjat spruta. Så ja.

Åh, snälla ge mig motivation och glädje till att vara här. Jag vill så gärna vilja vara här! Det var min högsta önskan att få fara som utbytesstudent till usa, och tack vare min världsbästa familj gick den önskan i uppfyllelse. Men så har jag totalt glömt bort varför i hela världen jag ville? Jag får så dåligt samvete. Förlåt. Älskar er där hemma!

Nu vill jag ha det roligt här och må bra! Låt det snälla bli så fort, och låt min fruktansvärda längtan hem gå över. Snälla. Och förlåt för mitt tjat.


Pussar och kramar.

You don't want to look back at your life and think, "what if".

Kändes bra att läsa det, på Majas blogg - http://majalundmark.blogspot.com/ - i tider som dessa. Det stämmer ju, och gör att det här känns so much more worth it i hemlängtans stunder. Grejjen är att nu när det är eftermiddag/kväll här så ärhemlängtan inte så akut. Den finns där men allt känns så mycket bättre. Synd bara att kvällarna är så små delar av ett dygn. Men det kanske ändå är positivt, det kanske slutar med att dagarna känns bra och att nätterna är jobbiga, och tillslut kanske hela dygnen känns bra? Let's hope so. Nu måste jag gå och do the dishes. Har liksom diskmarskinen var igång efter maten så jag av någon anledning inte kunde diska med en gång.. nu är klockan 20:30.

Såå godmorgon, godnatt, god förmiddag, god eftermiddag eller godkväll. ♥

Puss!


Söndag = Kyrkan.

Idag, första söndagen jag är här, så följde jag med familjen till kyrkan. Dom går alltså varje söndag. Oftast. Jag är inte tvungen att följa, men tänkte att jag måste ju pröva, och jag tror dom uppskattade att jag iallafall följer med från början och inte säger nej med en gång. Hur var det då? - DÖTRÅKIGT! Först satt alla liksom inne i.. ja, kapellgrejen, och eftersom det var första söndagen i månaden så fick tydligen vanligt folk hålla tal istället för att vem det nu är i vanliga fall står och pratar. Så vi fick "lyssna" på folk som pratade om sånt dom var tacksamma för medan deras ögon tårades och röster började skaka... av passion för religionen antar jag..? Dock så hörde man typ ingenting eftersom det var en massa barn och folk som droppa in sent (ink. oss) gick runt i rummet och av någon anledning var det väldigt surrigt.

Efter det följde jag med Jessica till typ söndagsskolesaken, dock så var hennes grupp upp till 16 år, men.. En kvinna babblade, tog fram en sån matta med mönster i form av vägar på, som man kunde leka med då man var liten, (inte lika cool som sveriges dock) och två leksaksbilar, och hade nån sorts metafor för att väljavägar i livet. Eller nåt. Sen läste dom ur bibeln. Eller vad det nu var för bok.

Efter det, gick vi in till ett annat rum med bara tjejjer i och det var det värsta jag varit med om. Kvinnan som pratade där hade seriöst bakat en "dog poop brownie", alltså en brownie med hundbajs i, för att visa "hur satan gör synder lockande"... Så man skulle inte titta på dåliga filmer (antar hon menade om filmen typ har en sexscen med), lyssna på dåliga låtar (som tex I Kisses A Girl), dricka kaffe eller ha korta kjolar osv.. inte heller får man tänka som man vill. Nä man måste hålla sina tankar "rena".. och jo, Harry Potter, är inte dom filmerna lite våldsamma när han viftar med sin trollstav??

Jag höll på att dööö, för inte nog med det vaknade jag med någon så fruktansvärd hemlängtan så det var inte klokt, och under hela dagen har jag fått gå med en stor fet klump i halsen och försökt hålla mig ifrån att börja storgråta. Jag har fortfarande hemlängtan men det värsta har lagt sig. Dock har jag ganska tråkigt, dom är där på övervåningen och jag veeet att jag borde vara social men dom sitter typ och ser på rosapantern eller nåt sånt ointressant så jag känner bara "blääää såhär skulle det aldrig vara hemma". Så jag har chattat med nära och kära mfl på fb och kollar äntligen på A Walk To Remember som jag faktiskt aldrig hann se hemma, fast jag tänkte på det i över en vecka typ. Fast jag önskar jag kunde se den hemma. Att koncentrera sig på en film eller liknande hjälper dock att få mig att inte bara tänka på hem. Jag måste ha nåt att göra..! Men jag har ingen lust att bara sitta och ha tråkigt där uppe bara för att vara i närheten av dom (fast det är inget fel på dom! Men det känns bara fel allt). Men det är väl inte så mycket mer socialt att vara där uppe och sitta och kämpa mot tårarna? För att prata speciellt mycket känner jag inte heller för. Vill bara gråta.

Nog med negativheter (jo, jag tror jag hittade på det ordet) nu. Tänkte visa lite bilder på när familjen fick smaka svenskt godis.
Kan det ha varit lakrits?

"I'm gonna marry that chocolate!"


Sammanfattat: Allt utom lakritsen var väldigt uppskattat!
Tänkte göra ett inlägg med lite bilder här ifrån, på huset och rummet och gatan och så. Men det får bli då jag är lite mer taggad på sånt. Och dessutom upptäckte jag ännu ett nytt problem; kablen för att ladda in bilder från kameran till datorn passade såklart bara i den ena kameran.. Bra att jag tänkte på det då jag packade..! Så bilderna jag tagit på gatan med den andra kameran är för tillfället otillgängliga. Får se om jag klarar mig utan att ladda in bilder från den i några månader, då jag har den andra, eller om mamma får skicka kablen och lite grejjer tidigare än planerat..
Ja. Hur som helst.

Längtar så otroligt mycket efter min familj och mina kompisar och hem just nu! Saknar er. ♥ Åh snäääälla få denna fruktansvärda hemlängtan att försvinna så jag kan ha roligt här..!

Puss.

Äntligen!

Min hostdad hade en strömadapter som min datakabel passade i! Lycklig jag just nu! Så nu kan jag uppdatera på riktigt.

Anyway, skolan är liksom okej. Funderar dock på att byta ut min forgotten history class till PE. Några andra utbytesstudenter har redan gympa (PE:n) så det skulle nog vara roligare att ha det med dom. Plus att jag slipper ett pluggämne!

Gårdagen var kul, det var första gången sen jag kom hit som jag kunnat släppa tankarna på att längta hem. Fast såklart kom tankarna och känslorna tillbaka då jag vaknade på morgon. Så jag provade om telefonen med sim-kortet från Ef funkade att ringa med, eftersom det inte funkade att smsa med av någon anledning, och ringde till mamma. Det funkade! Så jag pratade med mamma ett tag, och tårarna bara rann. Jag längtar fortfarande hem, och jag saknar mamma och pappa så otroligt mycket. Och allt annat hemma, min kompisar, och mina hus. (Haha okej, pausade i bloggandet ett bra tag här för det var middag, märkte nu hur roligt "mina hus" lät.. true story dock!;)

Okej, amerikansk fotboll då? Tror faktiskt jag skulle kunna gilla det, om det hände lite mer, vårat lag var.. inte det bästa. Men när dom väl fick fart och sprang eller tacklades eller nåt blev det ju nästan spännande! Haha.

Men okej - bilder!
Peppgrejj efter first period igår. .."äkta" amerikanska cheerleaders..



Utbytis från thailand.


American football..


Jojo.



Jojo, Solvor från Norge och Olga från Tyskland.







Notera himlen på dom två senaste bilderna.. - lång match. Men kul ändå!
..fast det blev kallt.. tur att Solvor hade en klok värdfamilj som skickade med
henne en väldigt varm och skön filt!

Jojo och Maja, from tha best country in tha wooorld, - guess which one?
(Sverige alltså, ifall någon blev förrvirrad..:)

Imorgon, klockan nio på morgonen... ska vi till kyrkan.. och man "måste" ha kjol eller klänning. Eller ja, det var inte ett måste men man skulle väl känna att man passade in bättre. Om man är tjej då..!
Vi har just kollat på ett par avsnitt av glee, älskar att kolla på det här och liksom ha nåt att koncentrera sig på! Förövrigt var vi ute hos grannarna och satt på deras porch efter middagen, och efter familjen fått smaka det svenska godiset jag hade med till dom (tog lite bilder på deras reaktioner, kanske kommer sen!) vilket var himla trevligt faktiskt! Ännu en stund där jag hade nåt att fokucera på och slippa tänka på sverige och hemma. Det var kul.

Nu ska jag strax gå och lägga mig (tiden här by thw way: - 8 timmar vilket innebär att den just nu är 07:18 i Sverige och 23:17. På måndag är det förresten Labor day så vi är lediga från skolan. Soooovaa..

Godnatt, och godmorgon till er! Ha det bäst där hemma!!


Heeej!

Är hos Jojo just nu, en annan utbytesstudent från sverige, och lånar överlyckligt hennes laptop! Ikväll ska vi på våran första amerikanska fotbollsmatch! Det ska bli spännande!

Måste fortfarande fixa en ny adapter på nåt sätt, om jag inte hittar en på typ walmart eller nåt får jag be mamma eller pappa leta en som passar och skicka den. Och så för jag överleva ett tag till utan min dator. Kan i och för sig låna familjens men det är inte samma sak.

Återkommer när jag får möjlighet!

Andra dagen i high school var även den okej!

Saknar er! Vi hörs! <3

Första dagen på high school avklarad!

Hade tänkt skriva ordentligt nu, men märkte just att adaptern som jag skulle ha till strömkabeln till datorn inte passar!?
..sååå bra att jag inte ens prövade den innan jag for!

Nu måste jag lösa det här också.. skriver när jag får möjlighet!

Dagen var iallafall rätt så bra! Endel klasser var roliga med snälla människor och endel var mindre roliga, men även dom med snälla människor. Dock känns det som att typ 90% av skolan är typ 15..?? Träffade iallafall utbytesstudenterna idag, och det var såå skönt att prata svenska med två av dom andra tre svenska utbytesstudenterna på skolan!

Okej, nu hinner jag nog inte skriva så mycket mer. Lovar en längre uppdatering då jag fixat adapterproblemet..!

Saknar alla där hemma! ♥


Första dagen avklarad.

Okej, det känns en aning bättre nu. En aning. Är iallafall inte gråtfärdig hela tiden. Vi har varit in till skolan idag för att registrera mig och välja kurser. Dock så fanns det inte så väldigt många kurser med lediga platser att välja mellan, så jag tog det bästa möjliga:
First period: English 10A (vet inte riktigt innebörden av "10A" men det finns iallafall flera olika engelskaklasser).
Second period: Forgotten history.
Third period: Science fiction (!? Jag vet, låter udda, men jag tror man liksom läser grejjer i den klassen.. typ science fiction..? eller nåt.. I'll get back to you.. Och som sagt, - brist på valmöjligheter).
Fourth period: US history A. (Mer normalt)
Fifth period: Floral design.

Fick ett skåp, eller ja, betala för ett skåp, som jag inte lyckades öppna en enda gång! Himla kombinationslås!? Jessie försökte hjälpa mig och fick upp det typ två av fyra gånger, men jag lyckades inte på mina hundra försök. Så imorgon kommer jag stå där och se dum ut. Menmen. Då får jag väl strunta i skåpet och släpa på eventuella böcker istället, tills jag lär mig.

Anyway, efter registreringen for vi till Walmart, väldigt amerikanskt, där jag köpte block och pennor. Sedan har vi kört runt endel idag så jag fått se lite av staden och så, även den väldigt amerikansk! Det är till och med lite sådär western liknande byggnader på vissa ställen. Efter att vi varit och kollat på Jessies fotbollsmatch så for vi och åt mexican food, och pratade lite sådär om hur familjen funkar. De är så snälla och förstående.

Hua vad jag känner mig stressad inför skolan imorgon. Liksom inte direkt nervös, mer stressad.. ÅH jag hoppas det kommer gå bra..!

I samband med att allt känns lite fel, här.. att jag känner mig helt felplacerad, så börjar jag längta tillbaka till flygresan. Under den kändes det iallafall inte som att jag var på fel ställe. Och jag älskar verkligen själva resandet, och att traska runt där på flygplatserna..

Mamma och pappa innan jag åkte från arlanda. ♥ ..och den snygga väskan..

Lång väntan i Frankfurt.



Hittade iallafall sällskap till den långa resan över atlanten i form av en norsk kille påväg till Kansas, även han släpandes på den knallblåa ef väskan.

Sen kom det en tysk kille fram till oss som också bar på denna blåa väska, och det visade sig att han också skulle till Rexburg och gå på Madison High School.

Det började närma sig landning i usa.. Denver.

Och förövrigt var det minst lika tjorvigt att ta sig till rätt gate i Frankfurt än vad det  var i Denver. Och man var tvungen att ta av sig skorna då man passerade röntgengrejjerna.. Haha. Apropå. Och apropå det, såg minst fem gubbar/killar med cowboyhatt på flygplatsen, hade inte väntat mig det på ett sånt ställe. Men ja, där ser man. Kul var det iallafall!


Framme i Idaho Falls.


Det lilla planet från Denver till Idaho.

Okej, lite uppdatering klar nu då. :)

Nu måste jag sova, skola imorgon, 8:30. Uuuusch vad knäppt?! Nu blir jag nervös. Åh hjälp..
Hoppas jag överlever.

Saknar familjen och er alla där hemma! ♥ ♥ ♥

Godnatt. ♥