sad face.

Har försökt ladda upp bilder ända sedan igår då jag faktiskt hittade kabeln men av någon anledning fungerar det inte. Så fort jag får det till att funka så laddar jag upp lite bilder och visar!

just a thought.

When you look back at something - like a certain time in your life - it always seems shorter than it did when it was actually happening. Afterwards that could be a disadvantage, but sometimes it can also be an advantage. 

sunny swedish summer's day.

Idag var det tydligen årets varmaste dag, och tack och lov så märktes det lite iallafall! Runt 30 grader och sol, det är som det ska vara. Jag måste ju dock tillägga att dagens väder är mer en normalitet på sommaren i Idaho. Vad jag saknat det! Så iallafall la jag mig ute i gräset och solade, och läste, innan jag hjälpte mamma att klippa gräset, och när det var klart plockade jag lite smultron från våran bakgårds alla hörn! Svensk sommar.
För ett tag sen var jag för en gångs skull lite duktig och gick ut och joggade! Med hund. Då blev jag sådär röd i ansiktet som jag alltid blir.
 
Vi kom hem från min moster i förrgårkväll. Så fort jag hittar den bortsprungda kabeln som jag behöver ska jag ladda upp bilderna från kameran och visa er! Det är alltid lika supermysigt att åka dit varje sommar. Så lugnt och härligt. Den här gången hade vi till och med en liten familjedag med mina kusiner och tillhörande barn då vi bara hade kul och åt middag och lekte lekar, det var så superroligt. Det händer inte så ofta heller!
 
Så iallafall kom jag på en idé för min blogg! Jag tänkte att då jag tänker tillbaka på alla underbara minnen jag har från året ska jag skriva ner dom här och berätta om dom. Inte bara följer jag på så sätt temat och syftet med min blogg men jag får också lättare att inte glömma bort alla små saker som gjorde allt så fantastiskt, eftersom det trots allt var, blev, och kommer för alltid att vara, ett så otroligt viktigt år för mig i mitt liv.
 

made my night!

Åh jag pratade just med mina två favorit amerikaner! Vad jag älskar dom killarna dom är så söta (even if they make fun of me half the time), snacka om att jag inte varit så glad på ett tag! Dessutom har jag inte sett eller pratat med Nate sen jag kom hem. Den andra favoriten var ju såklart Jacob. Dom skulle åka och bada i Rigby Lake så medan dom väntade på Jordan kom Nate över till Jacob, precis då vi höll på och pratade. Önskar så att jag hade varit kvar i Rexburg och bara kunnat följa med dom! Nates svar på det var helt enkelt: You'll just have to move back to America.
Vad jag saknar dom! ♥

going back in time.

Imorgon åker jag och mamma ner till min moster som bor i Blekinge som vi gjort varje sommar dom senaste åren. Det är supermysigt där nere! Och precis som det var då jag var liten, där min moster bor är ungefär det enda i mitt liv som är precis som det har varit ändå sedan jag var liten. Älskar det. Dessvärre kommer jag inte ha tillgång till internet förens på måndag kväll då vi kommer hem eftersom min moster är alergisk mot el (ja det kan man vara). Kommer nog ha lite abstinensbesvär.. haha! Och bloggandet kommer ju bli lidande. Dock så kanske det inte blir så stor skillnad mot för hur det ser ut nu med bloggandet. Hur som helst. Vi ska köra ner så jag är excited! Av någon anledning älskar jag att åka bil. Bara sitta där liksom.. haha jag antar att jag är en sann latmask.

falling like rain.

Så det började regna väldigt väldigt, väldigt, mycket. Jag hade tråkigt. Så jag tog min spontanitet till fånga och smög ut barfota. Det var stora pölar som forsade ner för gatan, så jag plaskade på alldeles för mig själv. Blev rätt så genomblöt så sen tog jag en dusch. 
Det var dagens äventyr. 
Jag har märkt att antingen skriver jag ingenting nu för tiden, eller så blir mina inlägg inte värst intressanta. Jag vet inte om mina inlägg var så värst intressanta då jag var i usa heller men då hade jag iallfall något intressant att skriva om. Jag gjorde grejer hela tiden och det fanns alltid, oftast, nåt kul som hänt på den senaste tiden. Jag har märkt att samma sak har hänt på andra utbytesstudenters bloggar. Innan jag åkte hem tänkte jag bestämt att det inte ska hända mig. Men det gjorde det. Jag skulle tro att generellt, i jämförelse med vad vi varit med om blir det bara rätt tomt och omärkbart alltihop då vi kommer hem. Jag vet inte.. men det är ju inte som att grejer intresserar mig på samma sätt här hemma. Dessutom är jag inte i närheten av mina kompisar och jag har inte så många planer för den här sommaren. Alla mina ha-kul-för pengar har ju som gått åt. Hur som helst. Jag ska försöka hitta nån motivation till att få bloggen kul igen! Jag har ingen lust att lägga ner den bara för att jag kommit hem. Det skulle vara för sorgligt. 

life's big mysteries.


snyft.. tycker ni synd om mig nu?
...
haha! nej jag skulle säga att jag känner mer såhär: VARFÖR är sårskorpor så extremt lockande att pilla på? Även fast man vet att man inte ska göra det? Det är inte bara jag som tycker det är svårt att låta bli va? I sånna fall blir det ju lite pinsamt.

"Råkade" förövrigt skrapa bort en del av det (woops!), - ärr månntro?
 
 
 
 
 

"Cheesy is..
..a word invented by people who are jealous of romance to describe what they don't have"

300 days of Idaho.

Jag upptäckte just min nedräknare (eller nedräknaren som automatiskt blev.. uppräknaren då jag inte längre väntade på att få åka till usa utan jag faktiskt var där). Haha jo visst jag har ju vetat om den hela tiden såklart. Uppenbarligen. Men nu måste jag ta bort den. Idag var det nio dagar sedan sista dagen jag var i usa. Eftersom räknaren var en nedräknare från början är den en dag för mycket eller för lite, eller något sånt. Men ungefär. Jag bodde i usa i mer eller mindre 300 dagar.
Jag var i USA, i Idaho, i Rexburg, i mitt andra hem, i 300 dagar. Det var dom bästa 300 dagarna jag fått uppleva. Och jag är så otroligt, obeskrivligt tacksam för att just jag fick uppleva dom. 
 
 
Kolla in det här om ni har lust. Good times. 1 månad!
Eller det här.
Det är så overkligt.
 

home is where your heart is..

Hade det härligt i Stockholm hos Jojo med fint väder och en massa mys. Det var skönt att komma hemifrån och inse lite mindre att jag faktiskt är tillbaka och inte i Idaho längre. På något sätt känner jag mig nu mera så hemma med att inte vara hemma. Hemma där mina föräldrar är liksom. Hemma bra med borta bäst ungefär. Jag är så van vid att vara på nya ställe nu, i nya hus, anpassa mig till nya grejer, och träffa nya människor hela tiden, och vara mig själv och trygg och bekväm i det, så jag kände mig som hemma. Med tanke på att det var så det var mest hela tiden hemma i Rexburg.
 
Förövrigt har jag ärligt talat slängt ur mig hela meningar på engelska utan att jag inte märkt det förens jag varit halvvägs klar. Förutom det låser sig hjärnan mest hela tiden vid enkla konversationer där jag blivit van att säga saker som "thank you", "sorry" och "sure!". Det blir blankt och jag vet inte riktigt vart min hjärna gömt sig. Jag råkade stöta till någon på tåget med min väska lite lätt, "... förlåt (?!) ..." sa jag då. Inte ursäkta. "Förlåt".
Någon var trevlig och klev åt sidan för mig, min hjärna: säg sorry! jag: ... uhm.. nej! min hjärna: hmm.... öööhhmmm.... eeeh.. aaaaah - *smiiiiile* !!".

 
tillbaks i sverige alltid..

överlycklig över sol och värme i sverige!

working on my (non existing) tan.

jojis in tha pool!

tog en härlig promenad för att köpa glass.

råkade bli lite för excited över svenskt lösgodis.. 70 spänn typ.

vi saknade usa så vi tog lunch på thank god it's friday.


Så nu är jag tillbaka hos mamma och chillar.
 
..my heart is not here.
 
 

a walk with the dog.

haha kopplet (ett sånt där långt som..kan bli längre.. eller ett sånt där kort som kan bli längre..? ett sånt rep som kommer ut ur ett handtag?! äh ni vet vad jag menar, hur som helst, det) fastnade i någon buske då hunden just blivit galen och kutade runt så repet la sig mot mitt ben och sen brände det till. Och brände bort lite hud sådär. Något som jag alltid försökt undvika tidigare. There's a first time for everything. 

stockholm.

Befinner mig just nu hos Jojo i Stockholm! tänkte bara ifall ni ville veta sådär. jag åker hem imorgon så då uppdaterar jag lite mer!

goodbyes and hellos.

Goodbye dinner med min fina familj och söta killarna, gissa vad jag lagade?? - swedish meatballs såklart!meatball mountain!


gav min familj en blomma från mig och mamma som tack.


... hahahaha

wecca!

så överraskade min familj mig med en tårta!

det blev verklighet..

det var såå fint i verkligheten då solen var så stor och knallröd medan himlen var gul istället. det funkade inte att ta kort så bra.

back to where it all began - 10 months ago, August 30.

efter 10 månader..

svensk pizza är rätt så gott! ifall ni inte visste det.

och så blev det svensk sommar helt plötsligt.