"Nothing exits my mouth. How well do we really let ourselves know eachother?"

I förrgårmorse, då vi skulle åka med tåget någon timme senare, vaknade jag med magsjuka. Till att börja med var ju det, i sig, rätt jobbigt att börja springa runt och göra sig i ordning och packa klart, men att sen inse att jag inte hunnit komma ihåg hur viktigt det är för killarna att inte bli smittade gjorde inte att nånting kändes bättre. Så efter att ha suttit ensam i bilen vid tågstationen, efter några tårar och känslan av hur hopplöst kan vara när man är sjuk, så satt vi på tåget. I olika vagnar. 
 
Jobi räddade mig trots allt med alla sina braiga sms och telefonsamtal under resan, vilket gjorde allt lite bättre. Vi bytte tåg i Umeå och Jocke var snäll och köpte en cola åt mig när dom gick på ICA som dom slängde över till mig. Vi var framme på Arlanda nångång vid 21:00. Jag sov på en (förhållandevis) mjuk bänk, med min sjukt uppskattade kudde. På morgonen insåg jag att det var för lite att dricka en cola och lite vatten på ungefär 36 timmar så var tvungen att ta djupa andetag för att undvika att svimma, och ställa mig i kö för att köpa vatten.
 
Hade önskat jag kunnat krama alla när vi kom fram, men jag har fått hålla mig lite i en avståndskarantän. Så efter en väldigt ensam natt hos Maria, medan dom andra var hos Andreea, åkte vi i alla fall till bergen imorse! Kändes direkt bättre att få vara med alla på tåget och nu när vi är framme. Även att lyssna på Midas oändliga pratande var toppen på tåget då jag hade lite att ta igen.
 
Denisa följde unfortunately inte hit, men en annan kompis till Maria gjorde det, och eftersom vi inte kunde hans namn döpte vi om honom. Två gånger, innan vi bestämde oss för Chippe. För det låter nästan som hans namn, tycker vi.
 
Så om än jag fortfarande sover ensam, så insåg jag att jag ska inte klaga på mitt egna rum med mysbelysning, badkar och TV. Okej alla har TV, men you get the picture. Jag trivs.
 
 

"We travel, some of us forever, to seek other states, other lives, other souls."

Minns inte om jag nämnt det tidigare? Det har jag säkert. Men imorgon drar vi i alla fall tillbaka till Rumänen en sväng! Vi kommer tillbaka någon gång nästa år.. ;) Ha ha, see what I did there? Det var egentligen Jobi som gjorde det. Som sa det alltså. Eftersom hon inte ska följa med, tråkigt nog. Men vi får Oskar med oss i stället!
Så imorgon vid 11 sätter vi oss på tåget för att ta oss ner till Arlanda, och tidigt på söndagmorgon går flyget.
Puss på er så länge!
 

österåker

Förra måndagen åkte jag ner till mamma med tåget för att vi skulle åka till Åkersberga och Österåker för min mormors begravning på torsdagen. Vi sov över på ett supermysigt vandrarhem en natt där vi fick en massa god mat. Begravningen var jättefin. Och det kändes bra att få träffa min fina släkt som jag ser så sällan. Efter fikat körde också jag och mamma de nittio milen hem hit.

 

 
 
 
 
 

God Jul!

Jobbade idag från 07:30-12:30 med söta gamla människor och roliga kollegor, och har sen julmyst med julkalendern, promenad till kyrkogården i snöyran, kalle ankna, en massa mat, lite godis, julklappsöppning och film. Och mina föräldrar såklart. 
 
 
Är överlycklig över en ledig dag imorgon så jag äntligen får sova ut, och så taggar vi sparta imorgonkväll. 

i don't even lift


 
LOL. En av hans roligare videosar kan jag tycka. Påminner mig dock om att jag vill till gymmet och hur dålig jag är på att hinna med det när jag jobbar.

miss diz

the biggest mistake you could ever make is being to afraid to make one

Idag har jag jobbat sju dagar i stäck. Känns ändå rätt grymt, trots att jag är trött som bara den. Har lunchrast just nu så måste strax slita mig från min underbara säng. Ikväll ska jag fullfölja mitt lilla uppdrag som extraengelskalärare, och imorgon åker jag till mamma. Förhoppningsvis hinner jag med allt jag ska innan jag åker, och dessutom ta sovmorgon. 
 
 

all this time, i can make it right, in my eyes you can see it now

 

it's sad that i'd just decided, guess i was too late

Desolation comes upon the sky, I see fire, and I hope that you remember me.

 

Vi var och såg the hobbit i Piteå ikväll. Mindes inte så mycket som jag borde ha av den första som vi såg för ett år sen, men tyckte ännu bättre om den här. 
Jobbade förmiddag idag, och agerade engelskalärare (aka göra-engelskauppgiften-åt-Jonas) igen, efter att ha stand-in:at för Frans och kört hem från bion i sjuk halka och dåligt väder i ungefär 40-60km/h.. Äventyrligt. 

just in case you wanted to know me

Apropå inte så mycket, så har jag alltid gillat att läsa om stjärntecken. Stjärntecken, inte horoskop. Horoskop tror jag inte på. Vare sig det är en slump eller inte att jag tycker mycket stämmer in, så gör det det. Så pass mycket självinsikt kan jag i alla fall säga att jag har. Så jag tycker det är roligt att läsa, och till min poäng så råkade jag hitta en kul sida för det. (Titta här)Där kan ni hitta och läsa om era tecken också utifall att ni skulle vara nyfikna. 
Leo is the most spontaneously creative, extrovert and dominant of all zodiac signs. Leos are just like their animal counterpart in as such that they are courageous, ambitious, dominant, positive, strong willed, self-confident and independent.

Leos are powers for good. They are strongly humane, idealistic and intelligent and can be very philosophical. They have a playful and very loving nature and are great with children because they are often still in touch with the child within them. Leos can go too far in their temperament and become arrogant and self-centred. They are also cunning and can use trickery against those who have wronged them. They have an inherent need for approval, which can be very tiring on others.

Leos love the new and extraordinary and despise dull and ordinary routines. If faced with routines, they will create their own drama to liven things up. They do not like to be unhappy so will take matters into their own hands to make things right again. They are also extremely territorial and will defend their kingdom with all their might.

Leos are open, sincere, genuine, trusting and outgoing. They are also highly sensitive and can be extremely upset if they are hurt by someone they trusted.

Jag hade verkligen inte kunnat beskriva mig själv bättre, eller i alla fall enklare, än med dom orden. Positivt eller negativt. Dom som känner mig skulle nog kunna se where i'm coming from, så att säga. ;) 


bara tisdag och ännu en suddig bild

Har nu blivit väckt två dagar i rad på morgonen för jobb. Hade dock tur igår och hade möjlighet att välja kväll, så morgontrött som jag är valde jag såklart det och somnade om. Efter jobbet agerade jag lite engelskaprivatlärare sådär på kvällskvisten, och fick mumsig morotskaka i utbyte. Värt. 
Fyra timmars jobb idag, så tänkte strax dra på gymmet. Älskar att sluta så tidigt. Då inser man ju också att det infinner sig faktiskt i alla fall några timmar av dagsljus även på denna lilla avsides, kalla plats på jorden. 
 
 
 

andra advent och alla andra små äventyr

Förra söndagen mös vi på skyltsöndagen med snö och fyrverkerier, innan vi firade Jocke hemma hos honom. I måndags "bakade" vi knäck hos Jobi. Sen jobbade jag tisdag, och onsdag, vilket var rätt mysigt när det blev över en massa julmat till oss vikarier där på kvällen.
 
Vi fortsatte bakningen i torsdags och gjorde ett litet pepparkakshus, som vi sen blev less och gjorde klart i fredags istället. Och så spelade vi mario kart. Jag är värdelös på spel, och har aldrig spelat det förut, men vi hade i alla fall rätt så jätteroligt. 
 
Igår var vi på julmarknaden i storforsen. Även om det inte finns speciellt mycket att göra tycker jag alltid det är lika mysigt. Efter det spenderade vi två timmar på gymmet, och simulerade lite senare ett strömavbrott i ett antal timmar, och tände ljus och lyckades riktigt bra med att sitta och vara sociala med varandra där i soffan. Innan vi slog på en skräckis mitt i natten. Sen i övrigt along with allt annat juligt vi hittar på så har det blivit en del julkalendertittande. Så söt den är. 

Idag var det innebandy och sen vart det en isig två-timmarsprommis i över 20 grader minus. Och utöver allt annat har jag beställt nya träningstights i veckan eftersom mina gamla är trasiga. Så köpte bra tights den här gången. Extremt sköna, älskar dom. 
 
 
 
 

come on skinny love what happened here

 

och plötsligt blev det december

Det är illa när jag sju dagar i rad tänker "jag ska blogga, nä jag hinner ju inte idag.. - imorgon".
Det blir som så dåligt.
Men bättre sent än aldrig då i alla fall. 

I lördags, städade jag huset och julfixade och strök och tvättade, och som pricken över i:et på min duktiga dag tänkte jag dra och träna. Men just i den stunden ringer Jobi, och plötligt är vi påväg till Malin för en massa julbak. Det kunde ju faktiskt inte varit mer värt att missa gymmet just då. Supermysigt. Sen såg vi skräckis. Sen drog vi på Max i Luleå. Och det snöstormade. Nästan. Perfekt timing till skyltsöndagen! (Mindre perfekt för några mils bilkörning mitt i natten). 

 
 
 

no one ever said it would be this hard, oh take me back to the start