Okej..

nu hade jag ju tänk ladda upp bilder men det fungerar inge bra så jag tänkte försöka med "bättre lycka imorgon" eftersom klockan är över elva och jag måste upp i lite godare tid imorgonbitti. ;)
Jag och mamma ska åka och handla någon form av present till de hittills okända människorna som kommer få mig som familjemedlem.

Det var föresten jättekul och mysigt med grillning och dans i parken ikväll med alla söta människor!

Vi syns imorgon...!

Godnatt.


Soommaar, sommar och sol. Älven och vinden och...dans i min nya kjool....?

Jo min rubrik är ju den bästa, eller hur? ;)
Men åh vilken härlig dag det är! Trettio grader varmt ute och sol! Dessutom har jag badat i universums härligaste vatten (piteälven såklart) nere vid våran strand, med toppen sällskap - dvs Anna! Efter det tog vi varsin stolsdyna och la oss i gräset och solade lite. Härligt värre.
Tänkte slänga in lite bilder på vårat dopp i älven och gårdagens shopping fynd, men nu måste jag börja cykla iväg till dansen. Den sista träningen innan jag far. Inte bara dans förresten, vi ska grilla också och ha det kul, lite för att "fira att jag försvinner" som någon så snällt formulerade det. ;) Så himla gulligt av de att de kom på det! Okej, de kanske hade tänkt grilla någon gång iallafall, vad vet jag, men ändå!

Bilderna tar vi då jag kommer hem!

Hejsålänge.

"Piitee"

Alltså Piteå. Det är där jag har hållit hus idag! (För en gångs skull med mamma också). Det var mysigt, med en sväng på stan och lite fika.
Har fått shoppat två kjolar och två linnen för typ 200 kronor! Inte illa. Nu är jag nöjd. Fast ja.. lite haft besviken samtidigt att jag inte införskaffade dom grejjerna medan jag fortfarande hade chans att gå och dansa. För det var något sånt jag hade velat ha då jag hade problem med klädvalet.. Attans alltså. Menmen Hursomhelst..  Vi hälsade också på min söta faster.

Kan lägga upp någon bild på inköpen sen när jag har det på mig. Men nu ska jag ta och inte somna efter klockan ett för en gångs skull. Även om klockan bara är kvart över 11 nu... Men Some news for yah - jag är långsam.

Har jag förresten sagt att jag fick veta att man kan får veta sin placering i Usa så sent som en vecka i förväg? Så är det iallafall tydligen. "Hej! Kan du åka till *** om en vecka?"!
Haha. Spännande spännande!

Godnatt!


Söndag.

Igårkväll åkte jag och Anna till Bredsele, nånstans utanför Skellefteå, och dansade. Jag ska inte tjata så mycket om det, men det var roligt att fara iallfall. Dessutom var det kul att folk som var i Käcktjärn hade tagit sig ändå dit, precis som vi. Som den nybörjare jag är så trodde jag inte det innan, men det gjorde att iallafall jag kände mig en anings mindre lost. Och det blev ännu mer dans än förra gången i Käckis. Dock så hade jag kunnat skippa några av "danspartnerna", men så äre. - Så länge det kommer in mer lämpliga uppbjudare mellan varven.. haha. Känns iallafall som att foxtroten sitter rätt så bra nu! Härligt va?? Sen beror det mycket på vem man dansar med.. Dock så är jag fruktansvärt rädd för buggen, eftersom jag aldrig lärt mig och inte har den blekaste aning om hur man gör, vilket har lett till några hemskt pinsamma moments.... men life goes on..!

Nästa inträdesstempel i samlingen..


Nu blir det väl dock inget mer dansande på ett tag, ett lååångt tag, eftersom vi åker ner till Västerås 1 juli. Och sen åker jag ju! Fast jag vet ju fortfarande inte när, och nu börjar jag verkligen tycka att det är på tiden att jag får veta nånting.

Har faktiskt haft blandade känslor de senaste veckorna då det gäller usa. Har tvekat en aning på mig själv, - varför jag i hela världen ska fara ifrån mitt liv i tio månader?? Jag antar att det inte är så konstigt egentligen och känslorna kommer ju liksom i perioder, även då man kommer dit, men jag tror det är för att jag liksom hittat på så mycket kul sen sommarlovet började. Med risk för att låta tjatig - men speciellt med tanke på dansen och allt. Nu när allt liksom kommit igång, varför ska jag då bara sticka ifrån det? Det känns som att jag kommer att gå runt och vara ledsen för att jag missar någonting här hemma, - vilket är nånting som man inte ska tänka på, men som jag aldrig ens trott jag skulle behöva låta bli att tänka på. Men jag vet att vill. Och om jag skulle gå i skolan just nu vet jag att jag skulle börja drömma mig iväg till ett amerikanskt High School igen. Dessutom kommer jag ju hem sen! Hallååå ;) Och det kommer förövrigt säkert också innebära blandade känslor då jag väl är där. Hur som helt, nog om det nu.

Midsommar var mysigt, och gott, trots min plötsliga, förvånande och långvariga icke-matlust.
Men den här kunde man ju inte låta bli!


Idag kom Ida hit också vilket var himla roligt! - Och jag tog mig faktiskt upp i tid imorse för att hämta henne från bussen. Så tidigt som 10:30 ungefär, och det var trots att jag somnade vi fyra eftersom vi kom hem typ kvart över tre igår.. imorse.. haha. :)

Men nu slutar jag skriva innan det blir för mycket. Det verkar som att det har en tendens att kunna bli det ibland. Heheeh..

Godnatt!

Midsommar!

Glad midsommar!

Haha långt inlägg. Men det vara bara det jag ville säga just nu. :)

"..my heart is *confusing* me..."

Har just kommit hem från dansen. Det var minst lika kul som vanligt! Två gånger i veckan känns alldeles för lite. Speciellt nu på sommarlovet då jag inte har något att göra hela dagarna, varje dag. Inte har jag något jobb heller. Fast det är faktiskt lite skönt med tankte på att jag hinner vara här hemma så lite innan jag åker.

Ikväll kommer mamma, och hennes man, och vovve, eftersom de ska vara här över midsommar. Det blir skojjsigt. Sen kommer det lite mer folk och en till vovve, på fredag. Och det blir ju kuligt det med.

Apropå ingenting, jo, idag rensade jag bland lite gamla mössor och vantar och allt vad det nu var. Och hittade en mössa som såg lite för liten ut för både mig och pappa.. någon sekund senare med mössan i handen fick jag en idé, och gav en ovetandes specifik katt en funderande, antagligen även lite lömsk, blick..

Och se så söt han blev! 


Min lilla Sture

"..att regndroppar faller som tårarna gör, rår inte stjärnorna för".


Trotsar vädret och tar mig en promenad - på med regnkläderna.


"Those who never learn to see the beauty will never learn how to be happy"

Alltså slutar det aldrig regna här? Det har ju regnat i över ett och ett haft dygn nu, mer eller mindre non stop. Visst det är mysigt å allt, det tycker jag faktiskt. Men det finns ju inte så mycket att sysselsätta sig med i sånt här väder. ..vad gjorde man i vintras liksom..? Det blir nog inte heller någon linedance med piteådansarna ikväll heller.. tråkigt värre.

Jag har iallafall packat två flyttkartonger, men det tog inte mer än tio minuter av denna dötid, så resten av dagen får jag väl göra som igår - dränka mig i musik och övergå till zoombievärlden. Min spotify lista börja dock bli helt lila och de få timmar som är kvar kan räknas till två.
Nåja, utan det tråkiga i livet hade ju det roliga inte varit så roligt längre. Eller hur?

"Always look on the briiight siide of liife.."

It's raining, it's pooring..

..och budgivning på vårat hus är minst sagt i full gång. Vet inte om jag ska vara ledsen eller glad. Lite av båda tror jag.
På grund av regnet, som jag förövrigt inte har något emot, har jag bara suttit inne och ugglat sen jag vaknade. Såg klart "Doktor Zjivago" (den nyaste versionen med Kiera Knightley) som jag började se i förrgår kväll. Det var två discar, 3 timmar och 55 minuter av känslor. Älskar sånna filmer, sånna som utspelar sig förr i tiden, och som gör så att man blir helt uppslukad i karaktärernas värld och känner alla känslor som de känner. Den var så bra. Och såklart kom det några tårar i slutet. Det är jag världsmästare på att få fram till sorgliga filmer!


Anyhow, nu ska jag fortsätta med mitt uggleri.. tills jag eventuellt kommer på vad jag ska göra.


Just dance..!

Okej, så här äre: Att i förrgår gjorde jag det ovanligaste, mest oväntade, pinsammaste och roligaste jag gjort, typ någonsin - Jag var på dans! - Logdans. Oväntat? Joo...

Jag kan inte ens dansa så jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva nåt sånt, men nog har jag alltid varit lite nyfiken och undrat hur den egentligen är, den där dansen som alla vuxna pratar om att dom gick på då dom var unga. Iallafall mina föräldrar. "Då jag var tretton år då började jag gå ut och dansa..", "Jag och några kompisar till mig for och dansade varje lördag...". Jag har liksom tänkt att det är väl antagligen bara pensionärer som gör sånt nu för tiden, men inte var det det! Okej, majoriteten var väl äldre men nog fanns det en(del) ung(a) snygging(ar)..! ;)

Men för att börja från början, så var anledningen till att jag for över huvud taget att några från min dans, och Anna skulle dit. Och den dansen har jag ju heller inte nämnt! - Linedance! Det trodde jag förövrigt aldrig heller att jag skulle ha nåt med att göra. När jag har tänkt på dans har jag liksom önskat att jag kunde lära mig dansa typ bugg, jazz, street eller nåt i den stilen, och inte Linedance. Men i lilla pluttbyn som kallas Älvsbyn finns det inte så mycket att välja på (eller okej det finns väl bugg men alla börjar ju typ som barn).. Så då Anna tyckte vi skulle pröva Linedance, som hade en nybörjarkurs i höstas så sa jag iallafall inte nej. Jag älskar att pröva nya saker! Lite tveksam var jag väl i början om det verkligen var nåt för mig, men så KUL det har varit! Dans som dans - Kul som kul! Ju mer vi lär oss desto roligare.

Såå iallafall for vi till logen i Käcktjärn, där man dansade bugg och foxtrot.




Jag och Anna var väl allmänt livrädda i början, iallafall jag. Jag trodde nästan jag skulle få en hjärtattack i bilen påväg dit. Men nog överlevde jag!

Antalet gånger jag var på dansgolvet kan gämföras med andras och konstateras som lite. Men sex gånger räcker för mig! Vilket ungefär innebar att bli uppbjuden, få en paus, bli uppbjuden, få en paus, bli uppbjuden, osv... och även undvika de "Äldre männen" i sällskapet.. Inte för att det är nåt fel på dom, men foxtroten kändes liite mer opassande med de äldre.. Dock så var det en 40-plussare som bjöd upp mig en gång, men han var ju trevlig.. Och ändå så var det som den mer erfarna Elin (från min dans) sa efteråt att de äldre dansar "renare". Vilket jag förstod då med tankte på 40-plussaren, - där var det lite mindre ben mellan benen om man säger så. (Och det var jag ju lite tacksam för om man säger så också. Haha). Men då vi först kom dit var min reaktion på foxtroten ungefär: Men vad håller dom på med?? Dom klänger ju på varandra, är det nån sorts slemmig tryckare?! Hahah. - Men det var alltså foxtroten, vilket jag insåg sen.

Något mod till att bjuda upp någon hade jag inte riktigt heller, då det skiftade mellan att vara "damernas" och "herrarnas"..


Jag menar, om jag bjuder upp någon då är det ju som att jag frivilligt vill göra bort både mig och killen, men om dom däremot bjuder upp då får dom ju skylla sig själva.. ;)

Jag varnade dom iallafall om min okunnighet i dansvärlden, men foxtroten gick generellt helt okej..! Buggen var jag överlycklig över att ingen dansade med mig, tills det faktiskt var en som började bugga med mig..! Jag höll på att dö (!) men jag försökte så gott jag kunde och konstaterade generat då låten var slut att "foxtrot går nog bättre..", så då körde vi på det istället. Haha pinsamt värre, men nog hade han ett flin på läpparna hela tiden, och då jag fattade att jag skulle snurra blev det ännu bredare och ännu smörigare.. Hahah. (Man dansade alltså två danser med varje person).

NOG om det! Det är antagligen roligare för mig att skriva om än vad det är för någon annan att läsa om.. riktigt smart med tankte på att det här är en blogg. Haha.

Töntstämplad? Kanske enligt vissa, but I don't mind!
(Inträdesstämpeln. Fick dock bara ett halft B.
Vad nu "BX" ska vara bra för..)

Jaja. Nyss var det ännu fler intresserade människor här och kollade på våra ägor..

Usch vad det känns för verkligt då det kommer hit en massa folk hela tiden.. Heartbreak igen..

Nu kom solen iallafall fram, så jag ska nog dra mig utåt, HÄRLIGT värre! Sen blir det linjedans ikväll. ;) Så hoppas solen håller sig borta från molnen ett tag till!

Förresten..!

..fick en så söt kommentar nyligen:

KommentarTid
ElinÖ om Efter regn kommer solsken.:
Åååh så hemskt fina bilder! :)
IP: 81.232.153.52

Tack så mycket Elin! Så hemskt glad jag blir!:D

Lite av vad jag har pysslat med idag..

Ikväll har vi haft husvisning här. Eller ja, inte vi, vi fick hålla oss borta men det var iallafall visning för vårat hus. Det kändes lite konstigt att komma hem, till mitt hem, och tänka att en massa främande människor hade klampat runt i vårat hus, och i mitt rum, och på våran gård. Och inte nog med det så hade det tydligen varit typ 20 bilar parkerade här utanför, och mer än hälften hade skrivit upp sig på intresselistan.
Jag vill liksom inte.. men jag vill. För jag vet att det blir bäst så. Därför hoppas jag att vi får det sålt. Det tar emot att säga så, men jag har äntligen börjat släppa allt och börjat tänka att det blir nog bra i slutändan, fast tanken på att någon annan ska bo i vårat hem hjälpte inte direkt. Klart den har slagit mig förut, men inte så mycket.

Helt apropå det, så kan jag ju meddela att jag låg en hel timma ute på altanen och solade idag! Är nästan överlycklig över att det kändes mycket varmare idag än vad det var igår. Jag tror man blev lite bortskämd där ett tag efter att det varit typ 30 grader varmt och sol i några dagar, - även om det kändes lite nog så varm just då. Men det finns ju inget bättre badväder än det, och inget bättre ställe att bada på än älven och vid våran strand! Hihi.

Då jag vaknade idag dock var det första jag gjorde minsann inte att gå ut och lägga mig i solen och slappa. Istället började jag städa inför visningen, - i typ två och en halv timme. Och sen, vid sådär halv tre, åt jag "frukost". Men den godaste frukosten på länge, - universums godaste Jordgubbar (!) som pappa kom hem med igår.


"Mumsfillibabba"


Heej!

Ikväll har jag varit hos Ida och firat henne som fyller 18!!
(Så baota GRATTIS till IDA på 18-årsdagen!!;)
Jag känner att alla börjar fylla 18 runt om kring mig.. och här är jag och håller mig på 17. Jag vill också fylla 18! Haha. Jag åker väl antagligen till Amerikat då jag fyller år. Kanske innan, kanske någon dag efter, kanske just på min födelsedag? Det är fortfarande en överraskning, men vilken födelsedagspresent det skulle vara att åka på min födelsedag! Fast lite sorligt samtidigt att vara utan familjen just på min artonårsdag. I och för sig skulle det ju vara kul att hinna med en födelsedag i Usa också. Så jag låter med glädje slumpen avgöra när jag sticker!

Jaja, nog om det.

What made my day idag, var iallafall då min söta lilla granne och hennes söta lilla kompis plötsligt dök upp då jag låg ute på altanen och solade, och frågade om dom fick ge mig en av blombuketterna som dom plockat!

-"Varsågod!" med ett leende och en utsträckt arm mitt framför mig.

SÅ HIMLA SÖTT!

Tiiittaaa..
Somrig liten fin bukett!

Anyways, igåår, var jag och pappa in till stan (Piteå) och jag stötte på några fina jeansshorts som jag bestämmt ville köpa, eftersom jag varit dum nog att inte köpa några varenda gång jag funderat på det förut. Så nu fick jag mig äntligen ett par! Och pappa var snäll och lånade ut 199:- till fattiga lilla mig, som inte har några pengar kvar.

Syns dom? Jag är ingen hejjare på att ta "outfitskort" i speglar..

Jaja..
..Pösssålänge!


Sommarlov...

..det är så underbart skönt! - kom jag på såhär en söndag. Just nu brukar jag liksom ställa in mig på att fara till skolan imorgon och (försöka) gå och lägga mig tidigt.. men inte nu! Det är ju liksom sommarlovet man jobbat för och väntat på och längtat efter hela våren. Och nu är det inte länge kvar till USA! ..Eller ja.. en månad och ett par veckor.. Men det är ju inte så himla länge?! Den första juni åker jag dessutom ner till mamma och är där tills jag åker. Förövrigt vet jag inte ens än när jag åker. Eller vars jag ska. Jag börjar bli liiite otålig! Ja.. hur som helst.. bara mindre än tre veckor kvar här.. här.. i mitt underbara barndomshem, eftersom pappa mest troligt flytta då jag åkt.
Men life goes on.

Vad det gällde min lilla resa till Stockholm skulle jag ju skriva lite mer om! Fast nu känns det ärligt talat lite långt borta.. det var ju förstås mitt fel som väntat så länge med att skriva om det.

Jag kom hur som helst till Stockholm med tåget vid tio på lördagen, 28 maj, och fick direkt gå till Ef:s förberedelsemöte, efter att jag hittat mamma på centralen, som skulle vara klockan 12:00. Vi kom dit klockan 11 då dom enda som var där var de föredetta utbytesstudenterna och några från Ef, så vi hann till Seveneleven innan vi gick tillbaka igen.

Mötet var rätt så långt men jag tror inte att jag nånsin lyssnat så bra som jag gjorde då. Först pratade Ef:s personal om allt möjligt viktigt to have in mind, och Returneerna (fd utbytisarna) tillade lite då och då. Efter ett par timmar, ink. en fika paus, fick vi blivande utbytesstudenter dela upp oss i respektive länder beroende på vars vi skulle. Vi som skulle till Usa samlades alltså i ett rum returneerna som hade varit i Usa, så vi kunde ställa frågor och lyssna på vad de hade att säga. Det var himla kul och peppande att lyssna på vad de hade att säga!

Efter mötet åkte jag och mamma till min moster, och på söndagen åkte jag till min bästa (och enda) storasyrra! Jag var hos henne fram till onsdagen då jag skulle till ambassaden. Det var så mysigt att vara där, och känna av lite stockholmsommar med tanke på att det inte direkt var så mycket sommar att tala om här hemma då jag for. Och vi åt en massa jordgubbar! Smaskens!

På onsdagen då, åkte jag (måste bara poängtera: SJÄLV!) till ambassaden, i Stockholms lokaltrafik, vilket jag bara har en gnutta erfarenhet av att göra ensam. Så stolt måste man väl få vara om man kommer från en liten pluttby där lokaltrafik knappt är ett ord? Hur som helst, det var skitkul! Hade ändå rätt bra flyt, då jag först kom fram till tumba centrum precis då pendeln mot centralen kom in (och jag hade tänkt ta nästa pendel tio minuter senare) så jag han hoppa på det. Väl framme på centralen gick jag och låste in min resväska, som förövrigt har fullkomligt värdelösa hjul, innan jag gick ut uppe vid t-centralen och bara började traska längs gatan, förbi en massa busskurer i jakt på en där buss 69 skulle gå. När jag tillslut stötte på en sådan och börja kolla tiderna för den bussen så kommer den, så jag hoppar på, väldigt nöjd över vilket flyt jag haft.

Sedan kliver jag av vid ambassaderna, nästan en timme för tidigt, och ser inte en ändå människa i närheten. Precis som jag hade föreställt mig. Så jag börjar leta efter Dag Hammarskölds Väg 31. Jag går förbi ett hus och ser glatt en skylt med exakt dom orden, på andra sidan vägen. Så jag går till den och börjar gå raka vägen uppåt, förbi Brittiska ambassaden och Tyska ambassaden, innan jag får för mig att svänga vänster. Och tur var det, för efter en liten bit ser jag den Amerikanska ambassaden, och kände att mitt mål var uppnått. Haha. Fast då upptäckte jag att jag befann mig precis där jag varit från början när jag klivit av bussen, bara på andra sidan vägen. Jag hade alltså gått runt alltihop. Menmen, jag var glad att jag över huvud taget hittat dit så snabbt! Och eftersom jag var i så god tid, och man inte får vara där tidigare än fem minuter innan tiden man fått (dvs fem i nio) så gick jag ner och satte mig på en parkbänk nere vid vattnet som befann sig där.

När jag sen gick dit fick man först stå och vänta utomhus, och tack och lov var kön inte så lång som jag väntat mig, det var vara några personer framför mig. Det tig ändå ett bra tag innan det var min tur, men när det väl var det en riktig kontroll som väntade. Först ville vakten se att man hade med sig vissa papper och grejjer, och sen var det precis som på en flygplats med rötgen av "handbaggage" och sig själv. PLUS att dom ville kolla under skosulorna..? vad nu det ska vara bra för. Haha. Telefonen fick man också lämna där, i den lilla fyrkantiga byggnaden. Sen var det bara att gå över innergåren, in genom en dörr, ta en nummerlapp och sätta sig och vänta på sin tur. Jag hade ingen klocka med mig, förutom mobilen, men det tog iallafall ett bra tag innan det äntligen var min tur. Och efter att ha lämnat alla papper och passet så var det bara att sätta sig ner och vänta - ännu längre - innan en amerikan ropade upp mitt namn med sitt lilla uttal och vilket lucka jag skulle gå till. Väl i luckan trodde jag att "nu kommer förhöret", intervjun alltså, men det enda hon frågade var vilken klass jag går i nu i skolan och försäkrade sig om att jag skulle vara utbytesstudent. Sen fick jag några papper som jag ska ha med mig i tullen och sen var det bara att gå hem.

Så sammanfattat var det ett par timmars väntan för typ två minuter av pappersutbyten. Men jag klagar inte, det var ändå kul! På sitt sätt. Liksom inte kul som i "underhållande" men Kul. Dom hade iallafall en teve med BBC, eller vad det nu var, och lite tidningar som man kunde undrhålla sig med. Men jag kände frustrationen av att vänta på killen som satt brevid mig, haha.. Han stod dessutom bakom mig i kön påväg in och fick gå före mig till "intervjun".

OJ!! Orkar man läsa allt det här?! Jag tror jag slutar nu innan det bli för mycket. Eller, innan det blir ännu mer för mycket! (Det kommer säkert bli mycket mer intressanta inlägg då jag väl är "over there", så hold on!;))




Har dålig fantasi just nu - så det här får bli rubriken.

FÖRLÅT för usel uppdatering! Hade tänkt skriva för länge länge sen, men så har jag basically haft fullt upp vilket ledde till väldigt lite bloggmotivation.

Ska snart iväg ett tag och börjar bli lite sen, precis som vanligt! Så jag tar och skriver om Stockholm och allt annat snaaaaart (om ni inte tror mig sen sist jag sa det, så förstår jag, men det kommer! Jag lovar). Dessutom är det ju verkligen overkligt VARM ute nu!! Det är ju verkligen sommar! Underbart. Så det känns mer lockande att vara ute i solen, som ändå är framme dygnet runt, än att sitta vid datorn. Det kanske ni håller med om? :D
Har förresten äntligen sommarlooov!
Men...

..jag skriver snart igen!

Västerås.

Har precis kommit till mamma efter att spenerat fem dagar i stockholm. Avresemöte och ambassadbesök är nu avklarat! Det har varit så kuul... Skriver mer om det sen! :)