Rumänien!

Vi är framme! Uppdaterar lite senare om jag får möjlighet. Vi åt på IKEA då vi kom fram, och åkt hem till lägenheten. Nu ska vi ut och gå och handla, så jag återkommer!

update.

 Vi har varit utan internet eftersom de grävt av en kabel i backen, i en ungefär en vecka nu. Men i övrigt har jag varit upptagen med jobb, jobb, extra jobb, superrolig liten återträff med Matilda, jobb, fått bästa presenten från Jobi och snott hennes nagellack. Idag jobbar jag, och stressar runt som jag vet inte vad, för direkt efter jag slutar jobbet bär det av till flyget och Rumänien! Vi ska hälsa på Cristina (!), så det kanske inte blir skrivet så mycket här på några veckor. Men då jag kommer hem! När det blir vet jag dock inte, eftersom vi inte bokat hembiljetter än. Ha det så bra hemma i Sverige! Idag flyger jag för första gången sen jag åkte hem från USA.
Så, back to work. 

"Running's a pain in the ass. But it sure gives me a nice one!"

 
Så skönt svettig, darrig och död jag var efter en oplanerad springtur. Var ute 40 minuter och körde intervaller istället för att köra på länge i lugnt tempo. (Som jag brukar göra eftersom jag tycker om det). Ok jag klockade ingenting men tog ut mig så det nästan gjorde ont. Skönt som fan. I efterhand.
Jag hoppas i övrigt på att innebandyn och badmintonen kan komma igång nu när hösten är här, för det är nånting jag saknat. Utöver allt annat jag saknat då förstås.

Var även in till Luleå idag i några timmar och hälsade på Ida, tog det lugnt, kollade på stan, etc, och hade lika trevligt som vanligt. Alltid lika lugnt och kul att bara hänga där en dag eller två. 
 
 
 

"And in that moment, I swear, we were infinite"

Såg just the perks of being a wallflower nerbäddad i min ensamhet och min mjuka säng. Så fin film.
 
 
"So I guess we are who we are for a lot of reasons. And maybe we'll never know most of them. But even if we don't have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them."

Det kommer aldrig vara över för mig

Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog

Jag kan älska dig just som den där elden
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
Om du leker med mig
Det kommer aldrig va över för migJag har aldrig gillat Håkan Hellströms låtar. Men den här låten älskar jag.
Den måste ha den finaste texten någonsin. 

världsliga ting.


Igår var jag ledig. Vilket jag förövigt är/har varit (enligt schema) hela veckan förutom att jag jobbat extra tisdag och idag. Jag gjorde ingenting. Sov. Kollade på tv. Åt middag ute med pappa. Hittade hallon i trädgården. Och åt en massa honung med te. Och kände att det blev lite för mycket socker. 
Gott som attan i alla fall.
För att ta igen gårdagen bestämde jag mig för att ta tag i städningen då jag kom hem efter min 7-12 arbetsdag. Fem och en halv timma senare är jag klar! 
Dammsugit, dammat, torkat, städat, rensat, tvättat och renbäddat, i hela huset. Allt till de fina tonera av Red och Einaudi. Ok vårat hus är inte så stort. Men det behövdes så jag är nöjd.
 
Förövrigt insåg jag att nästan alla mina vänner är på andra ställen på denna jord än lilla byn. En reser runt i Europa, en är i Stockholm, en i Magaluf, och tre stycken i Turkiet.
Men on another note, kommer ju kungen hit imorgon. Till byn alltså. Så det jämnar väl ut sig. Eller..? 

"you must know life to see decay"

Fick en sån påtaglig känsla av att minnas hur det var för ungefär ett år sen. Då jag just kommit hem från USA och skulle börja om skolan med en ny klass. 
Spotify råkade shuffla fram den här låten.Det är sjukt hur musik kan framkalla exakt de samma gamla känslorna man hade under den tiden man lyssnade på just den låten. Long story short, jag hörde den här av en anledning som jag egentligen inte alls var inblandad i. Men den skapade ändå minnen hos mig. 

Jag älskade känslan av att börja skolan här igen, med min nya klass. Det kändes så bra. Till och med bättre än då jag just kommit till usa. För den här gången var jag van, - van att nånting var nytt. Och samtidigt var det precis som förr. Fast egnetligen inte. Ingenting var som förr. Ingenting är som förr. Men jag älskade det, och gör fortfarande. Nu saknar jag bara allt det som tillhörde det här senaste året.
Alla människor
. Alla söta människor. Alla. Alla de små stunder jag minns. Alla stora händelser. 
Jag har såklart inte förlorat allt, jag har kvar mina "nya" vänner och är tacksammare än någonsin, men det kan såklart omöjligt vara som det varit. Livet går vidare, alldeles för snabbt enligt mig, men det måste nog vara så. 

Det låter säkert överdrivet, eller konstigt för andra. Kanske inte för alla. Men kanske är det svårt att förstå hur det kan ha betytt så mycket för mig. Det gjorde det i alla fall. Och jag saknar det otroligt mycket, men jag är gladast för att allt faktiskt var som det var. 
Jag är glad, kanske mest tacksam.. med en klump i halsen, kittlande näsa, och tåriga ögon. 

Don't ever forget. 

nytt pass!

 
Hämtade ut det hos polisen idag. Så nu när alla år i skolan är slut (för tillfället), kan jag äntligen börja resa! 

"A life without love is like a year without summer."Fick sötaste presenten att bli bjuden på middag igår, för att jag fyllt år. Efter det hade vi det supermysigt utomhus, vid älven såklart, och spelade spel i flera timmar. Det börjar kännas i luften att det närmar sig höst. "Sommaren" gick löjligt fort! Men det är mysigt på sitt sätt. Det är tur att jag har mina planer för september även om jag nu inser att jag inte avslöjat dom här än! 
 

söndag.

 
 
Efter jobbet i söndags körde jag en sväng till Muskus där mamma och pappa var och hälsade på några bekanta i deras stuga. Var superfint och mysigt med sol, hundar, och en båttur. 

"det där är så uppenbart du, du kan säkert inte ens se det".

The sad thing about flying is the inevitable possibility of falling down - and how easy it is - but a life spend entirely on the ground, isn't worth the while.
-
"When one door closes, another door opens" - whether it's been closed for the winter, or recently put there to lead you though. 

♥ det är tanken som räknas.

Fick en liten present idag för min födelsedag, mest på grund av ett "internskämt" som var ett resultat av en liten felsägning från min sida (i höstas om jag inte minns fel), som kunde misstolkas rätt stort.

Det var en liten grej, men det är precis sånna som gör mig extra glad. 
 
 
Förövrigt älskar jag Batman. Filmerna alltså.

födelsedagar och nya småprylar.

Då jag kom hem igår kunde inte mamma hålla sig. "Gå in på ditt rum" (småleende, med en exhalterad ton, inte den som säger att man gjort någonting dumt och borde skämmas). Där hängde en massa lappar precis överrallt. Överraskningen blev något mindre i och med den avslöjande meningen, men min söta mamma var för glad för att kunna hålla sig, poängterade hon. 

Fick utöver det höra att det märktes på mitt förra inlägg att jag bara sovit två timmar, så jag ber om ursäkt för det om någon uppmärksammat det. För att förklara vad jag menade med "förmåner" var det såklart min nyvunna rätt att handa på systemet. Så då vi var där fick jag en massa "grattis" från personalen. Och som en annan klok kompis till mig sa, så var det en "speciell känsla". 

Middag med fina vänner, jobb, lunch med dom bästa, systemet, tårta med sötaste familjen, och fina små överraskningar. 


 
 
 
 

"Jag fyller år idag!" - 20 år!

Kollade in på bloggen bara för att, och höll på att glömma att jag hade nånting att skriva om och var på väg att logga ut.

Men idag fyller jag iallafall 20 år! Helt sjukt.
Jag är inte tonåring längre och det känns som att tiden går fortare än nånsin. Undrar varför. Kanske det måste kännas så för att man ska orka med ett helt vuxenliv?
I alla fall så hade jag och Jobi, som fyller år på söndag, födelsedagsmiddag igår.
Idag jobbade jag, sov två timmar inatt, men hade supertrevligt med Jobi, Jocke, och Alexander, på lunchen då vi åt ute. Och efter jobbet då killarna hänkade på systemet. Kändes extremt konstigt, roligt, och ingenting, på en gång. Det var nog inte jag som var mest uppspelt.
Det här är väl egentligen den sista födelsedagen som för med sig ytterligare en "förmån" i livet.

Har fått middagar och blommor och choklad och pengar och lite smågrejer av alla söta vänner och familjen.