tagg!

Som alla andra i byn och kompisar utifrån taggar jag just nu typ the #1 händelse någonsin i byn, ungefär, som tar plats imorgonkväll!
Såhär mycket taggas det på facebook när det är över 100 pers (minst) som kommer trängas på Tresco.
 


Ikväll hade skidåkarna också en tävling uppför storgatan som var grymt kul att se på. Dom är så sjukt duktiga. 
På nåt sätt känns det plötsligt som att hela byn (vi "ungdomar", från skolan) har någon sorts sammanhållning! Vet inte på hur många sätt det makar sense, men det känns så. Grymt kul i alla fall, det är ännu en sak som är positiv med att bo i en liten norrlänsk by med en gymnasieskola. Utan en miljoner klubbar, barer, bussar, tåg, och människor, så gör vi mycket på vårt sätt. Sätt som jag gillar! 

sånna bra grejer.

Hade en sån där lite överdrivet bra dag igår. 
Lunchade på Thai med Axberg, hade bad på idrotten, tog tio minuter och ungefär (minst) tio klick på hårtorken i omklädninsrummet att torka håret, och sen upp på gymmet och träna med Oskar. Spenderade timman mellan gymmet och badmintonen med att gå hem, hämta racket, och upptäcka paketet som jag fått från min söta amerikanska familj (!), och sen var vi nyttiga med kycklingsallad på Aramo.
 
I förrgår köpte jag dessutom äntligen ett nytt racket! Eftersom mitt var ganska trasigt. Ganska böjt. Ganska (jätte) dålig kvalla. Och ganska tungt. 
 

MItt fina ny blåa racket, på 83 lätta gram. Kostade 399:- Investering!
 
En massa kul saker och ett brev från varje medlem i min fina familj från usa! Var så roligt att läsa allt dom skrivit, och Camis söta teckning, där det också stod "DEAR LINA FROM IMAC (Cami baklänges) HOW MUCH I MISS YOU THAT I LOVE YOU I GAVE A LETTER TO YOU". Där hon också ritat ett hus med två gubbar i och skrivit "Cami" vid den ena och "Lina" vid den andra. 

the dreams of a perfect 'friend crew'.

Kolla in den här söta människans blogg!
http://uddamaludda.blogg.se/
På tal om fina nya vänner, det var mycket tack vare Tina mitt nyår ändå blev värt att minnas. Det finns för få som henne i världen, så att checka hennes blogg är det minsta ni kan göra! ;)

true adventurers.

Så gissa vad jag hittat på ikväll?
Vi fortsatte vara dom utemänniskor som vi är. Man måste ju bestiga minst ett berg varje kväll, så Jocke, Oskar, EG, och jag, plumsade upp för hundberget halv 8 på kvällen, i mörkret, och gjorde upp en eld. Efter någon timme eller två gled vi nerför i djupsnön, och for och kollade på film istället. 

"belive that life is worth living and your belief will help create the fact".

Jag är så glad för att jag har haft sån otrolig tur och fått lära känna så himla bra nya kompisar, både i usa men också sen jag kom hem och började skolan igen. Kolla in Johannes blogg till exempel och hans fina kloka ord. Jag har aldrig lyckats formulera mitt liv så bra, men jag tror fler nog förstår det han skrivit, och jag kan inte hålla med mer. 
 

"ELEVEN HINTS FOR LIFE"

1. IT HURTS TO LOVE SOMEONE AND NOT BE LOVED IN RETURN.
BUT WHAT IS MORE PAINFUL IS TO LOVE SOMEONE AND NEVER
FIND THE COURAGE TO LET THAT PERSON KNOW HOW YOU FEEL.

2. A SAD THING IN LIFE IS WHEN YOU MEET SOMEONE WHO
MEANS A LOT TO YOU, ONLY TO FIND OUT IN THE END THAT IT WAS
NEVER MEANT TO BE AND YOU JUST HAVE TO LET GO.

3. THE BEST KIND OF FRIEND IS THE KIND YOU CAN SIT ON A
PORCH SWING WITH, NEVER SAY A WORD, AND THEN WALK AWAY
FEELING LIKE IT WAS THE BEST CONVERSATION YOU'VE EVER HAD.

4. IT'S TRUE THAT WE DON'T KNOW WHAT WE'VE GOT UNTIL WE LOSE
IT, BUT IT'S ALSO TRUE THAT WE DON'T KNOW WHAT WE'VE BEEN
MISSING UNTIL IT ARRIVES.

5. IT TAKES ONLY A MINUTE TO GET A CRUSH ON SOMEONE, AN
HOUR TO LIKE SOMEONE, AND A DAY TO LOVE SOMEONE-BUT IT
TAKES A LIFETIME TO FORGET SOMEONE.

6. DON'T GO FOR LOOKS, THEY CAN DECEIVE. DON'T GO FOR WEALTH,
EVEN THAT FADES AWAY. GO FOR SOMEONE WHO MAKES YOU
SMILE BECAUSE IT TAKES ONLY A SMILE TO MAKE A DARK DAY
SEEM BRIGHT.

7. DREAM WHAT YOU WANT TO DREAM, GO WHERE YOU WANT TO GO,
BE WHAT YOU WANT TO BE. BECAUSE YOU HAVE ONLY ONE LIFE AND
ONE CHANCE TO DO ALL THE THINGS YOU WANT TO DO.

8. ALWAYS PUT YOURSELF IN THE OTHER'S SHOES. IF YOU FEEL THAT IT
HURTS YOU, IT PROBABLY HURTS THE PERSON TOO.

9. A CARELESS WORD MAY KINDLE STRIFE. A CRUEL WORD MAY WRECK
A LIFE. A TIMELY WORD MAY LEVEL STRESS. BUT A LOVING WORD MAY
HEAL AND BLESS.

10. THE HAPPIEST OF PEOPLE DON'T NECESSARILY HAVE THE BEST
OF EVERYTHING THEY JUST MAKE THE MOST OF EVERYTHING THAT COMES
ALONG THEIR WAY.

11. LOVE BEGINS WITH A SMILE, GROWS WITH A KISS, ENDS WITH
A TEAR. WHEN YOU WERE BORN, YOU WERE CRYING AND EVERYONE
AROUND YOU WAS SMILING. LIVE YOUR LIFE SO THAT WHEN YOU DIE,
YOU'RE THE ONE SMILING AND EVERYONE AROUND YOU IS CRYING.

 

 
 

grillning på Kanis.

Tror inte jag haft en så rolig kväll på länge! Någon gång vid halv 8 hade dom flesta av oss tagit oss till Kanis för att grilla och köra skoter. Tänker ibland och funderar på hur vanligt sånt är där nere i dom södra delarna av sverige.. ? Det är en grej som jag verkligen älskar med att växa upp i en liten by här uppe. 
I alla fall så satt vi där och grillade korv, - jag, Axel, Jocke, Gran, Oskar, Axberg, och sen Frans och Malin. Det första jag, Jocke, och Axberg, gjorde var dock att, med största motivation, "gå och upptäcka saker" och traskade upp till toppen av kanisberget, där vi stannade vid den belysta (metal)granen. Påväg ner kommer Granström och Axel på skotern och möter oss där vi just börjat göra allt vi kunde för att åka nerför backarna sittandes eller liggandes. Det var sjukt mycket roligare än det låter, och då backen inte var öppen var det ju fritt fram att springa och slänga sig ner för dom branta ställena för att få så mycket fart som möjligt.
Vi stannade och grillade i flera timmar, och tror aldrig jag någonsin luktat så mycket rök som jag gjorde då jag kom hem. Kände till och med hur jag luktade själv så fort jag kom innanför dörren. 
Trots den jobbiga röken, och det något kyliga vädret blev det en så sjukt kul kväll, och en hel massa skratt! Allt tack vare så söta människor till kompisar. 
 
Innan vi drog hann jag också med gymmet, och löpbandet i över en timma då jag sprang 50 min. Hämtade dessutom pappa på Kallax, och höll på att köra ihjäl mig på vägen dit. Haha, nej nu ska vi inte överdriva. Fast ja, det var ganska illa. Som Axel sa då jag sa att det gick bra, "nej, det gick". Var osäker på vilken korsning man skulle ta höger i, så vid den första som kom, då jag inte hade en tanke på att svänga, ändrade jag mig plötsligt och tvärbromasade i typ 80 km/h och sladdade in på vägen. Med en bil bakom. Och körde fel. 
...
Det som var bra med det är ju att jag kommer aldrig göra det igen! O;)


the day before tomorrow.

Bestämde mig nu för att det är okej att inte gå och lägga sig i tid, ikväll. Som jag normalt brukar bestämma mig för då. Men dom tre senaste nätterna har jag lyckats ta mig i säng vid tio-tiden! Har känt mig så himla trött i ett par veckor och försökte göra nånting åt det. Men imorgon är det fredag, så okej. Dessutom kan jag ju inte överge bloggen för lite sömn då lite fler lyckades titta in och höja statistiken en smula igår. Småsaker gör mig alltid glad, så det var roligt. 
Supernajs dag idag, med svenska B och engelska B och en massa två-och-två-uppggifter, svenska C, lunch och roliga samtalämnen med alla tjejerna i min klass, hål i tre timmar med gymmet då jag och Oskar körde ben (lite min favorit), tyska vid tre-tiden, grillen med Johannes som bjöd tillbaka, och sen hem och tagga för badminton.
För ett par gånger sedan skulle jag och Matilda försöka klå killarna i dubbel men av någon konstig anledning slutade det med oss sittandes på golvet i långvarande skrattanfall och 21-0 till Jocke och Alexander. När vi skulle få lite revansch idag mot Jocke och Oskar var samma sak nära på att hända igen under ett par minuter, men vi tog oss i kragen lite grann och put up a fight. Även om det kanske inte räckte till att vinna riktigt. Men har man kul så vad spelar väl det för roll?
Efter mina tre språklektioner imorgon ska jag köra till flygplatsen och hämta pappa som kommer hem! Har varit rätt så najs att bo själv måste jag säga, men nog ska det bli kul att pappa kommer hem igen! Då kanske jag börjar äta middag igen. Annat än bara pasta i alla fall. 

on a more positive note.

Igår hade vi tema-dag på skolan om droger. Matildas pappa pratade, och det gjorde hon också vilket fick flera av oss att vara nära till tårar. Vi hade en muntlig uppgift i engelskan och jag blir lika överlycklig varje gång jag får höra nåt som "Lina låter ju som en äkta amerikan". Något annat positivt igår var att jag för första gången gjorde marklyft på gymmet och det gick förvånansvärt bra. På mycket gäller det att jag jobbar en massa mer på tekniken innan jag kan satsa helhjärtat på att faktiskt bli stark också, haha. Gillar när det känns som att sätta dit små mynt på varje sida av stången..
Vi fick lite sällskap av en av dom duktiga äldre spelarna på badmintonen igår vilket verligen gjorde oss alla taggade, vilket blev sjukt utveckande och grymt roligt. Gick dessutom bättre än vanligt då jag fick låna ett bra racket av Oskar eftersom mitt var så dåligt så det sprack mitt i. Så fort jag får pengar vet jag vad jag ska investera i. Ett nytt racket och träningskläder.
Roliga grejer idag, vi fick börja se filmen på den boken vi läst på spanskan. Como Agua Para Chocolate, väldigt udda bok, nog den mest udda berättelse jag nånsin läst eller sett, men den har i alla fall helt klart bidragit till rätt roliga lektioner och samtalsämen. I övrigt ägde vi killarna (lite grann i alla fall) på skridskorna på idrotten imorse då vi tränade på försvar. Vi spelade innebandy på sex pers efter skolan, och passade på att gymma efter det. Så vem har tid (läs: lust) att plugga liksom? Illa. Nu måste jag sätta igång. 

 
 

pinteresting.

För er svenskar som inte vet vad pinterest är, check it aaout! 
Klicka här för att komma till min. Älskar att kunna samla på allt jag tycker om och bli inspirerad.

 
 

the weekend.

Gårdagen började bra med sovmorgon innan jag var på gymmet med Oskar och Jocke i nästan två timmar. Det var för första gången kul att bänka! haha. Antagligen för att jag lär mig och börjar komma igång. Stressade i alla fall hem och duschade efter det, åt lite, gjorde mig i ordning och grejer, och for på fest i Hollsvattnet. Kul med en massa söta människor men för mycket av annat. Ungefär. 
Har en behövlig vilodag från allt idag och laddar upp för skolan imorgon. 
 

star wars filmkväll.

Har varit fullt upp den här veckan, fullt upp med att bo själv (haha), skolan, gymmet, badminton. Förra helgen blev en sån där hemmamyshelg, vi kollade på Stargate efter gymmet i lördags, och i söndags städade jag huset så det blev så skinande rent som aldrig förr. Typ. Ikväll såg vi Star Wars hos mig i flera timmar. Jag, och Axel, Matilda, Jocke, Granström, och Oskar. Superkuligt. Skrev dessutom lite med killen jag gick på min första amerikanska dejt med, som sen mitt i filmen ville skypa! Har inte pratat med honom sen graduation week i maj förra året. Så det var roligt! Saknar att få prata engelska på riktigt också, det var ett tag sen nu känns det som så det var kul. 
Imorgon ska jag hålla min ände av dealen att jag ska gymma varje dag i två veckor (från och med förra fredagen). Så eftersom det blir tråkigt att se versioner av "idag gymmade jag" varenda gång jag bloggar, vilket för övrigt måste vara väldigt ointressant att läsa, så vet ni att det är underförstått och tar upp lite tid under mina dagar. ;)

can't even see myself.

Insåg just hur otroligt sjukt fort tiden går.. Jag kommer ihåg dom första dagarna min första vecka tillbaka i skolan här, med min nya klass, och hur allting kändes. Men jag älskar hur jag samtidigt nästan helt utan undantag varje dag tänkt på och känt hur jag fortfarande är lika glad över hur allting är. Att livet faktiskt är bra i största allmänhet, och att jag älskar min vardag! Visst finns det många sådana dagar då man bara känner sig deprimerad utan anledning, eller andra saker som bara finns där och gnager sönder på en. Det är bara att glömma det, leva med det, eller göra nånting åt det, och känna hur bra livet är egentligen. För det är det.
 
Oj, deep moment. Fast det är sånt jag sitter och tänker på för mig själv nästan hela tiden. Allra helst då jag måste skriva ett nytt bokslut på spanska till dagen efter.. eller då jag har nånting att göra till skolan över huvud taget. Bra, tack hjärnan för att du skapades med detta fokus. 
 
 

igår & idag.

Igår hade jag nästan lika svårt att ta mig upp ur sängen som imorse. Kom ungefär 5-10 minuter försent till svenskan där alla sitter förberedda för en "bokcirkel". "Du är sen, varför är du sen?", "det blev ändrat, du ska göra ditt idag", "jo, du ska göra med mig för vi har samma bok", var ungefär vad jag möttes av, och min reaktion blev nåt i stil med:
"Va? Nä ...jaha, okej?"
"Och så går du på det!"
Haha, ibland undrar jag om jag kan vara lite väl godtrogen. Speciellt då hela min klass (tekniskt sett bara Jocke och Jobi) lyckas lura mig. Visste ju att jag skulle vara klar på tisdag.
 
Lite annat kuligt från igår, vi (jag, Matilda, Jocke, och Johannes) tog en liten promenad på byn då vi hade hål. Sportgrejer, leksaker, utförsäljning på skor, och röda korset, är alla saker som blev mycket roligare att titta på istället för att plantera sig i sofforna på skolan i ca tre timmar.
Men höjdpunkten igår måste ändå ha varit att jag (med vissa (väldigt positiva) påtryckningar..) efter en av tre gratis gånger på gymmet köpte mitt efterlängtade gymkort! Sen hängde jag där i typ en timma med Matilda och Jocke.
 
Efter en kort och lite annorlunda fredag i skolan, där jag jobbade själv på spanskan, och faktiskt lärde mig nåt på tyskan, tog jag ledigt från franskan innan lunchen, och gick hem för att följa pappa till flygplatsen eftersom han ska utomlands i två veckor. Sen körde jag hem. Och därmed älskar jag att ha körkort ... Handlande det första jag gjorde, och sen, i min självständighet, körde jag till gymmet. Cyklade i en 30 minuter och körde armar och ben i 30 till. Skulle kunna hänga på gymmet ofta. Bra är väl det då det är det som är meningen! Grymt kul i alla fall.
Nu ska jag fortsätta försöka vara vuxen och bo själv, och kämpa emot tendensen jag just hade att börja prata med mig själv. Jag har varit ensam i ungefär 8 timmar nu...
 
Haha.
 

äntligen vardag.

Grymt skönt att ha kommit igång med vardagen igen. Jag skulle tro att man inte skulle må så bra utan rutiner, saker att göra, och folk runtomkring sig, under allt för långa perioder. Inte jag i alla fall. Fast tror människor i allmänhet behöver rutiner.. Sista veckan på lovet då jag inte hade speciellt mycket att göra började det bli lite drygt. Fast nog var det mysigt med jul.. lussebullar, alla ljus, julgranen, aladinasken, familjen, julkalendern, filmerna, julmusten, nyår.. alltihop. Jag hade en bra jul, men det bästa är ju nästan att den bara är en gång om året. Hur som helst. Det bästa med vardagen måste ändå vara att man rör på sig! Började känna mig lite tjock och beroende av julmusten. Så idrotten, spel med den roliga enorma bollen och innebandy, och badmintonträningen igår var nog det roligaste på länge. Vi hade ingen idrott i morse så var duktig och klev upp i alla fall och drog mig till gymmet. Fast det var mest tack vare smsen med "tycker du borde komma till gymmet" som jag faktiskt offrade min sovmorgon till 11:40.. Vi cyklade i en timma, och tur var väl det eftersom gårdagens plan för efter skolan gick från gymmet till äta kebabtallrik på grillen. Bra att jag är lättövertalad.
 
Don't go through life, grow through life.

'the dawn is not distant, nor is the night starless.'

Tre dagar kvar på jullovet. Istället för att ängna mig åt att plugga som jag faktiskt borde blev jag lite inspirerad. Lång historia, men i vilket fall som helst skulle jag leta upp mina bra pennor och allt sånt, men insåg att jag nog dragit med mig det ner till mamma och lämnat det där åt sitt öde, men jag hittade i alla fall ganska lämpligt en utskriven bild i mina skrivbordslådor.
Eftersom jag uppenbarligen inte är någon talang och inte heller hållit på så mycket sen jag var yngre så håller vi det lite sådär halft hemligt. Eller hur? 
Det höll mig i alla fall uppe tills en sjukt bra norsk skräckfilm började på 4:an igårnatt. Kallt Byte hette den. Älskar skräckisar, då dom gör sitt jobb och får mig att sitta på helspänn. Även om man vet hur det kommer sluta. 
 

whether i laugh or cry, it's an endless job when i'm around you.


And there'll always be, times like these.

Har verkligen gjort lite dom senaste dagarna. Ungefär såhär har det sett ut, jag i mammas suuupermysiga tjocksockar med en massa fluff i, som jag snodde lite grann. Synd att hon åker imorgon. Jag kommer sakna sockarna. (Nej jag skoja, kommer sakna mamma mer än sockarna så klart).
Vi hade i alla fall lite myskväll idag med ost och kex som mamma och pappa aldrig åt då jag var borta på nyår. 


 

when it hurts.

Vet inte vad det är med mig och den här låten, men nånting är det. Den ger mig känslan av att allt är så bittersweet, precis så som livet är, men gör mig ändå så glad över det.
Råkade hitta den och den kommer nog påminna mig ett bra tag om just det här nyåret. 
 
 
 
There are times when we question the things we know.
We never thought that the cracks would begin to show.
We both know love is not that easy,
I wish I'd known that it would be this hard
 
The loverless nights, they seem so long,
I know that I'll hold you someday.
But until you come back where you belong,
It's just another lonely Sunday.

Is this the end of the love that has just begun?
I always hope that the best, it was yet to come.

2012 ♥

Det har hänt så otroligt mycket det här året. Även om halva min tid i USA var i slutet av 2011 hann så mycket mer ändå hända under våren, efter att jag firat in det nya året på byu-i:s nyårsfest med Jessie och kompisar. 
Började på en liten sammanfatting av mitt år i förrgår men hann inte klart innan jag var tvungen att göra mig klar för att dra till Boden. Så fortsatte nu, och insåg att det inte var lite jag hade att sammanfatta. Men det har varit ett underbart år, nog det mest händelsefulla och givande året i mitt liv hittills. ♥


I januari köpte vi en fisk, Glen fick han heta. Efter många om och men. 

Gick på en hel del basketmatcher och hejade på the bobcats!

VI fick ballonger och en enorm kaka av Stephanie på alla hjärtans dag.

Hängde med tjejerna i Idaho Falls en hel dag och shoppade och gick på bio för att se the Woman in Black.

Firade Birgits födelsedag och krashade ett bröllop!

Hängde ännu mer med Birgit.

Drog till Las Vegas med lite utbytesstudenter och levde livet.

Blev en äkta amerikan i samma veva.

Tog en tur förbi Los Angeles och Hollywood över dagen.

Sommaren hade kommit och vi fick äntligen våra Yearbooks!

Vi sign:ade dom..

Lärde också känna mina bästa vänner i usa när skolan började lida mot sitt slut.

Mamma kom och hälsade på i fyra veckor och bodde hos oss!
Att ha två mammor i ett och samma hus.. är inte att leka med..

Men det var roligt!

Jessie and me, were being Jessie and me..

Drog på en campingtur med killarna och Lisa någon dag innan hon åkte hem!

Blev bjuden på middag hos min franska kompis Amelie efter vi varit och sett bio.

Berit hade avskedsfest.

Vi gick på prom och graduate:ade. ♥

Åkte till stugan, Yellowstone, Park City, och Salt Lake för att visa mamma.

Åkte båt och såg på drive-in bio med killarna.

Åt avskedsglass med Adriana och hennes söta syskon.

Lärde Jacob en massa svenska och knöt vänskapsarband.

Gick ut och åt typisk amerikansk frukost med Stephanie och Becca medan Jessie och Duane var bortresta och Cami på förskolan.

Lite senare samma dag drog vi på roadtrip till Logan (nära Salt Lake) och sov hos Jacobs mormor och morfar.. alternativt farmor och farfar..

Passade på att vänta på en buss som aldrig kom.

Och spenderade dagen i gallerian, och mycket tid åt att kolla på då killarna spelade schack, över allt och hela tiden.

Hade avskedsmiddag med svenska köttbullar som jag gjorde själv.


Fick också en avskedstårta av min fina familj.
Och morgonen efter kom den overkliga dagen då vi var tvungna att stiga upp, packa in mina väskor i bilen, och bege oss mot Idaho Falls och den lilla flygplatsen.
Efter tre byten och många timmar spenderade på flygen var jag "äntligen" framme i Stockholm där mamma hämtade mig. 

Kom hem till en fin svensk sommar, men med en hel del deprimerande regn.


Promenerade en hel del med hunden och fick mig ett blivande ärr som fortfarande är synligt. 
Åkte till Jojo i Stockholm och träffade henne igen efter ungefär 10 månader, stannade där några dagar, njöt av sommaren, åt glass, jordgubbar, och levde livet. 
Jag och mamma tog en liten roadtrip ner till Blekinge och släkt i Juli.

Kom hem till byn i augusti, tillbringade en av dom få fina sommardagarna som var på stranden med Anna.

Inredde mitt nya rum med lite fina minnen.

Fyllde 19 år och fick fina presenter av bästa Minna.

Jag och Anna åkte och dansade lite då och då efter ett långt uppehåll för min del.

Skolan började, jag fick en ny awesome klass, och jag började med körkortet.
Började med badminton, och efter några gånger och lite övertalande från oss var det inte bara jag, Jocke och Jonas som spelade. 

Var sjuk med en massa feber i några dagar och fick tillfälle att skypa med mina söta amerikanare.
Vi jobbade på att försöka få migrationsverket att låta Feras och hans familj stanna.

Solvor kom och hälsade på mig efter att vi inte setts sen USA i juni, vi drog ut med min klass en sista gång med Feras innan han skulle bli hemskickad. 
Jag klarade körkortet den 20 november!

Vintern kom..

och vi hade en supermysig dag på julmarknaden i Storforsen.
Hade tillslut en mysig jul med familj här hemma.
 
Mitt nyår var allt annat än vad det var förra året. Även om jag hade velat göra det lite annorlunda kunde jag inte ha önskat att få vara med några andra än dom fina jag fick vara med det här nyåret. 

2013!

En sliten jag nyss hemkommen från gårdagens nyårsfirande i Boden som gjorde mig extra tacksam över att det finns så fina människor i världen, och i min närhet. 


Hoppas ni alla hade en bra nyårsafton, och gott nytt år!