“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”

Än en gång, fullt upp! Så här kommer ännu en klumpuppdatering!

Onsdag förra veckan: Promenix på byn med Cristina och Jocke

Torsdag:

 
 


I fredags åkte vi till Luleå och shoppade, Jobi, cristina, Jocke, och jag.
I lördags var det dags för den fruktade milen. Än en gång Luleå. Vi sprang gymnasieutmaningen, vilket vi haft som en del av våra mål i idrott B, och även om min tid inte var den bästa (1:07:32) så är jag sjukt nöjd att jag klarade av det så lätt, med tanke på att jag aldrig ens testat springa en mil förut. Som längst har jag sprungit 7 km på band inne. Tog det därför rätt så lugnt eftersom jag inte visste hur mycket jag orkar beroende på vilket tempo jag höll, så gick trots allt relativt bra! Och roligt var det till och medEfter detta maratonlopp (nej skämt å sido det fattades ett par mil eller tre för att bli det) satte jag mig för att göra min sista idrottsinlämning som jag "sparat" till sist.
Det är aldrig soligt i mitt rum, för det är på fel sida huset. 
Men går man och lägger sig 4 på morgon (då jag blev klar) så löser det sig. 

 
Tog lite sovmorgon. Var rutti och stängde av telefonen för att inte bli väckt, som vanligt då folk tycker jag sover för länge. Tur var det.


Hann ändå komplettera en lite uppgift, och därmed bli klar med allt skolarbete, och sen dra till Cristina och sola, käka glass, laga spaghetti och köttfärssås, och promenera.


I måndags agerade jag chaufför till Axel som skulle droppa gift i ögonen i Piteå. Passade även på att köpa varsin smaskig lyxshake. När vi kom hem åt "jag" glass med folk (as in jag åt inte förjagahdeingapengar) och tittade på när folk åt mat. Sen drog jag och jobi och städade mitt rum .. 
I tisdags åkte Jag, Jobi, Cristina, och Jocke, och badade. Första doppet för mig i år! Och sen var vi en massa kul folk och spelade beachvolleyboll och fick fina röda bett på benen som ett tecken att det äntligen blivit sommar. 

Igår hade jag två lektioner. Idrott och Spanska. Inlines och film. Vi spelade också innebandy enligt tradition på onsdagar. Vilket var minst lika roligt som vanligt. Idag hade jag min sista lektion på gymnasiet. Hade tyska men såklart slutade det med att vi pratade bort den och hade trevligt istället. 

Det enda som är kvar nu är tagga till nästa vecka, - utsparken, balen, studenten och allt som hör till! 
  

Do you understand how hard I'm trying ..

Tonight I feel like the world won't miss me
So much to say but there's no one listening
If we're alone are we all together in thatA second chance to give you something
It takes a lifetime to come from nothing
I refuse to believe in running away

-


 

“What good is the warmth of summer, without the cold of winter to give it sweetness.” - John Steinbeck

Det har varit världens sommrigaste helg! Shorts, glass, kubb, cykel, promenader, och en massa sol! Har varit otroligt varm att ligga och steka i solen, men färger tar sig! Även om det möjligvis skiftar lite i rött på vissa ställen. 
Skämt å sido, brännan tar sig! Sakta men säkert. 
Nog om det, lite bilder på helgens äventyr. 
Vart en supertrevlig lugnt kväll hos mig i lördags då vi kollade på mello. Hann sola en massa under dagen och åt grillat till middag. Hann få bort en massa plugg igår, och gick sen på äventyr för att "bestiga mt. Rackberget".
(There's only so much to do in Älvsbyn).


Pojkarna är lättroade som vanligt, men denna gången med målet att testa en teori om mygg och vare sig de kan sprängas om man trycker in deras huvud då de suger, eller inte. 
Sedan hittade vi gästböckerna.
Och Jocke went författare. 

Bland det roligaste var att se att även folk från Idaho hittat till ända till Sverige, ända upp till Norrbotten, upp till Älvsbyn, och upp på Rackberget!
 

f everything.

Det är inte ofta jag känner så. Jag behöver inte göra det, men nu gör jag det. 
Ska sova så att det går över. Klockan än trots allt 02:25.

"God will never give us anything so difficult that we can't find a way to make even more difficult."

Jag är inte religiös, direkt. Så jag byter ut ordet "God" mot något annat. Livet kanske. Ödet? 
Jag vet inte, men jag vet att resten av meningen har en förmåga att stämma in, i alla fall på mitt liv. Kanske på era också? 

It took the death of hope to let you go.Bury all your secrets in my skin
Come away with innocence, and leave me with my sins
The air around me still feels like a cage 
And love is just a camouflage for what resembles rage again

[...]

So save your breath I will not care
I think I made it very clear
You couldn't hate enough to love
Is that supposed to be enough?
I only wish you weren't my friend,
Then I could hurt you in the end
I never claimed to be a saint
Ooh, my own was banished long ago
It took the death of hope to let you go

So break yourself against my stones
And spit your pity in my soul
You never needed any help
You sold me out to save yourself
And I won't listen to your shame
You ran away you're all the same
Angels lie to keep control
Ooh, my love was punished long ago 
If you still care don't ever let me know

If you still care don't ever let me know.
 

listen to the silence.

Som jag fått påpekat så har jag under de senaste 11 dagarna haft åtminstone 8 av dem haft någonting att blogga om. Vilket jag inte har gjort! Skäms lite. Kanske är det just därför jag inte har skrivit någonting heller, för att jag haft en massa kul för mig. 

Det började i alla fall förra fredagen med att vi tog en spontantripp rakt upp på hundbergen (mainstream) efter skolan för solen faktiskt lyste.
 Förra lördagen var det tresco igen! Och innan kvällen satte igång drog jag, Jobi, Cristina, Jocke, och Oskar och shoppade i Luleå.Sen tog vi en promenad upp för berget igen på söndagen, med lite mer sällskap.Söt-jobi! Vi gick i skolan måndag, tisdag, och onsdag, innan vi fick långhelg. Det var soligt och vi åt en massa glass. 


Jag stukade fingret på idrotten, det svullnade och blev blått, så jag fick det tejpat. 
(Om jag fortsätter i den här takten kommer jag om 8 år ha stukat alla mina fingrar, tagga ... ! )
Vi hade styrkeåtertester på idrotten, all träning hade gett resultat i allt, och jag och Matilda krossade allt och alla i plankan och körde alla 7 nivåerna ut. Grymt glad över den lektionen och stolt för att skillnaden blivit så pass stor. 


Jocke blev övergiven av sin familj i två veckor så vi bestämde oss för att agera extrafamilj och flytta in varje gång det varit dags för middag. 
En dag (i lördags) matchade vi (så oförberett och överraskande att jag derp:ade jättefint på bilden)


En annan dag (i fredags) åkte vi på bio i Luleå och såg Iron Man 3, i 3D, med Leonado Dicaprio.


På den gråmatchande dagen eldade vi lite också, och pojkarna underhöll sig med ett pringleslock.Sen gick vi upp för hundberget, för första gången i våra liv. 
...
 (kvalitén på bilderna är ju striking..)

Det känns som vi har hunnit med ett helt sommarlov på de här få lediga dagarna. För att citera: "Det här är det längsta lov jag har haft", sa Jocke. Det känns så.

Och nästan ännu mer har jag hunnit med om man räknar med alla dagar sen jag sist skrev. Har nästan lärt mig jonglera, har solat en massa, gått på miljoner promenader, lyssnat på "because of you", ätit fler magnumglassar än jag kan räkna, med någon enstaka twister, stukat fingret, hängt i Luleå, shoppat, agerat personligt smakråd (aka "personlig-köp-det-här-chef") tillsammans med mina två co. workers Jobi och Cristina, ätit hamburgare på max, ätit hamburgare, ätit våran spaghetti och köttfärsås, munkar, hemmagjord pizza, spaghetti med hamburgare, sniffat parfym, fixat hår, stått på händer, ramlat ner, handlat mat, sett fyra filmer på en dag, gått och lagt mig när solen gått upp, pratat hemligheter, insett saker, spelat innebandy, sett skräckfilm mitt i den ljusa natten... och fått en massa andra fina minnen. 

valborgs & 1 maj

På valborgs blev det hamburgergrillning, och häng med en massa folk hos Jobi tills det tillslut bara var fem av oss kvar i soffan vid halv 3 på natten. Var superdupertrevligt och mysigt med en massa söta människor. 

Igår var vi ungefär 14 pers som var och spelade innebandy på våran lediga dag i tre timmar och hade svinkul! Ännu några fler fina runda blåmärken på benen och ett par på armarna som var helt klart värt det. Att jag suger i mål har jag dock kommit fram till. Har stått två gånger nu och det är de enda två i mitt liv hittills, så, upptäckte att jag helt klart har något att förbättra. 
Efter att vi sen drog och käkade myste vi vid elden i den sol som faktiskt syntes till igår. Kan ju tillägga att de enorma snöflingorna som föll idag inte var särskilt välkomna. "Aprilväder" föreslog jag, men insåg sen att det var maj.
Det är maj nu. Och bara en månad och en vecka kvar till studenten.