chillin' in ma sweats.

Slöar runt såhär klockan 2 på eftermiddagen och har inte gjort så mycket idag. Har tagit en dusch, gjort mig iordning och målat naglarna i min vanliga lilla ljusrosa färg.. Ikväll ska nog hela familjen följa med Jessie på hennes fotbollsmatch. Imorgon är en wedding reception som jag är bjuden på, vi får se om jag går. Måste köpa en present i sånna fall ..but I'd probably get free food if I go.. like yummy food! Haha vi får se.
Sent imorgon kväll kommer alla mina kompisar hem från California och disneyland, woho! Dock så kanske vi åker till Utah på lördag och stannar någon natt för att säga hejdå till några i min värdfamilj som ska flytta.
(jag är inte förlovad förresten det där är min högerhand, skulle visa mitt å så synliga nagellack..)

green canyon, that '70s show, & food.

Så dom senaste dagarna, då Jacob och Jordan och alla andra jag känner, är i Kalifornien på en band trip och spenderar hela veckan typ på disney land (inte avudsjuk alls..), så har jag mest hängt runt och spenderat tid med mamma. Igår drog vi iallafall och badade at green canyon, Nate, jag, Brayden och Annelise, och så hängde Jessie på också. Det fanns en liten svinkall pool som folk tävlade om att vara längst i. Det var en kille innan oss som klarade 20 minuter, jag och Nate var i för tio men då jag inte kände att jag höll på att dö stannade jag i då Nate skakande klev upp. Jag gjorde 21 minuter!
Haha, många år av kalla dopp i älven där jag växt upp paid off! Om vi åker dit igen ska jag satsa på att slå det. Rekordet hörde jag var typ på 40 minuter. Anywhooo.
Det var superkul iallafall.

Någon mer vi, jag och mamma, gjorde igår var att laga palt och bjuda familjen på det. Dom älskade det! Och för er som inte vet så är palt alltså en norrbottnisk (mycket godare) version av kroppkakor.
Häromdagen, i söndags tror jag, lagade mamma även lax som vi hade potatis ur ungnen till. Det var såååå underbart gott att få äta fisk igen efter nio månader utan det.

Jag har spenderat hela dagen ungefär med att kolla på that '70s show. För ett tag sen traskade jag och Becca till G's och köpte två tubs med glass, så vi alla har käkat världens godaste glass. Nu sitter jag och mamma och min andra mamma och kollar på någon creepy alien film.

I feel so lucky.

While so many of the other exchange students are starting to leave, I'm still here for almost another month. But it's hard knowing that they are leaving. It makes me think about what it's gonna be like, leaving my new home. It makes me sad.

graduation!

en väldigt suddig bild på alla oss utbytesstudenter.
the scandinavians.

Jordan, Birgit, Brayden, Annelise, Jacob, och jag (som av någon okänd
anledning gjorde ett rätt så retarded face just där).

Så graduationdagen:
Vi behövde vara på skolan klockan 8 sharp för ett graduation foto så jag åkte med Jacob och Jordan till skolan. Sen blev vi bussade till BYU där vi skulle öva på hela ceremonigrejen. Dock så följde Lisa mig ut till Jacobs bil för jag ville inte ha på mig klackarna hela dagen, då vi inte behövde, så jag bytte skor. Så sen kollade vi alla bussar (utom en) och dom var fulla, så vi hitchhike:ade med någon random kille över dit. Sen hörde vi att den första och enda bussen vi inte kollade inte var full, och jag märkte ett sms som sa "you should come on the first bus". Kände mig lite dum där, haha men whatever.
The rehearsal kändes lång och vi höll på att somna. Var sååå trött.
Efter det åkte alla hem, jag gjorde mig klar och sen vid två var det dags att vara tillbaka.
Ceremonin var så cool. Det var så amerikanskt och jag älskade typ bara att vara där. Fick världens leende på läpparna. Vi fick gå upp på scenen en efter en där dom sa våra namn och så fick vi våra (fake) diplom. Vi fick hämta dom riktiga efteråt. Alla blev uppropare i alfabetisk ordning, och sen var alla vi utbytesstudenter i alfabetisk ordning i slutet. Lång väntan (!), men det var överlevningsbart.
Efter alltihop bjöd mamma hela min familj på middag at Wingers. Och senare åkte jag, Jacob, Brayden, Annelise, och Jordan till the graduation party innan vi åkte hem till Jordan och spenderade resten av natten.

the life.

Så i tisdags köpte jag mig ett par sköna, väldigt mjuka, vita, shorts från Hollister och ett par nya, fast den här gången låga, och typ vinröda, converse. Happyface!
I onsdags åkte jag en sväng till Berits good bye party och sen hängde jag med Jacob, Jordan och Brayden at Nate's house och spelade tv spel och kollade på Star Wars (då inte Mulan på VHS fungerade haha).
Och i torsdags var det graduation!! På kvällen åkte vi till the graduation party på skolan med alla seniors och djungel tema, där det fanns uppblåsbara leksaker (eller vad man nu ska kalla det), mechanical bulls, mounting climbing (vilket jag gjorde för första gången som jag alltid velat prova!), photo booths, utlottning av massa grejer, lazer tag, karaoke, food, och en lika sucky comedi show som at the break out. Men det var rätt så nice att stanna uppe till klockan tre (utan curfew) och sedan åka över till Jordans house (där dom var vakna iallafall) och vara halvdöda i sofforna och kolla på dumma filmer innan vi drog oss därifrån vid 6 tiden.
Somnade efter 7 och vaknade vid 12, sen åkte vi och campade igår kväll (fredag). Det var så great. Lisa hängde på (hon som åker hem på måndag!!) och sen var det Nate, Jacob, Brayden, Jordan, och jag. Vi åt (eller jag smakade) läskiga bratwursts (sausage - inte hot dogs) och pratade runt the camp fire och sjöng massa sånger och killarna tog stämmor.
Åh Amerika.
Nate, Jacob, Brayden
and Lisa, and Jordan
så gott var det ja..

high school in the U.S..

...is over!
(Tack och lov har jag en månad och fyra dagar kvar in the States! I mitt älskade Idaho. I lilla Rexburg. Med alla söta människor, mina kompisar och min bästa värdfamilj..)
Igår var sista dagen jag hängde i skolan. Jag tog finals i mina två första klasser. (den första innebar att kolla klart på en film. Och äta Marabou chokladen jag tog med!). Sen då det var dags för PE gick jag och Angie och hängde runt i skolan. Då det var lunch var ju varken seniorsarna eller utbytesstudenterna där så jag satte mig med Jessie. Sen kom Nate! Stackarn som är junior och inte kommer ha sina bästa kompisar där nästa år. Jordan kom iallafall också sen eftersom hade också tagit historia (även om det är en junio class), så han var där. Lunchen kan inte bli annat än superrolig då man hänger med dom.
Jessies kompis Spencer smakar svensk choklad. Hade Nate till att smaka också eftersom han inte smakat innan. Bådas rekationer var ungefär "mm......... MMM that's good!?" Haha.
Har mest videor på killarna, Nate och Jordan så har inga bilder på det hela.
Jojo & Amelie (från Frankrike fast hon har bott här i tre år, love her!)
Sen kom iallafall Stephanie, Cami och mamma och kollade runt lite innan vi åkte hem, eftersom jag egentligen inte behövde vara där då jag räknas som en senior. Jag åkte bara dit för att ta finals alltså.
Sen hängde jag med Jacob och kollade på Arn (!) (sämre ihopklippt verson med subtitles), men jag älskar filmen iallafall.
Och så lärde sig Jacob att säga "Kom hit!". Haha, det kan ju vara bra att kunna.
Idag ska vi till IF en sväng. Stephanie har ett doctors appointment så jag och mamma ska hänga at the mall ett tag.

"you've been hacked"


Hänge med Jacob och Jordan at Jordans hus. Det här är vad man får för det.
Haha då jag kom hem meddelade Jessie att "someone changed your status on facebook. It was in Swedish, I translated it and you probably want to change it".

the last real day of High School!

Fredag:

På PE:n brydde sig Grover inte om vad vi gjorde. 
Så vi gick fram och tillbaka i skolan, lite hit och dit, och till the vending machine.
Sen åkte vi till Wingers efter skolan, för att fira "sista" dagen!
(yes i cut myself out of the picture.. haha)
Jacob (or should I say Mario?) trying on Jordans mustache (and Nate's hat).

Så direkt efter skolan (eftersom vissa av oss inte ville skippa third hour och vissa av oss inte ville skippa fourth) åkte vi till Wingers - Jag, Birgit, Jacob, Nate, Jordan, och Brayden.
(Sista riktiga dagen i High School är avklarad! På måndag ska jag ta finals dock).
Sen kom jag iallafall hem vid 5:15 och hela min familj höll på att stresstäda då jag berättade att mamma hade kommit med på det tidiga planet från Salt Lake City klockan 5. Haha. Det tar typ en halvtimma eller nåt från Salt Lake till Idaho Falls. Och för att åka till IF härifrån tar det också typ en halvtimma. Och vi kom inte härifrån förrän efter 6 tror jag. Men det gick bra, mamma stod och väntade utanför flygplatsen (som inte är så stor alls) och vädret var alldeles fint och grejer. Berit hade slagit vad om att jag skulle gråta då jag träffade mamma igen. Jag föreslog att slå vad om fem dollar att jag inte skulle göra det. Det gjorde jag inte heller. Haha jag känner mig så känslolös. Klart jag sprang fram till henne (till och med lite hoppande sådär) och kramades. Men det var mer som "Heeeej! igen. haha vad knäppt, men kul!" Typ så kändes det. Sen åkte vi till Pandra och åt iallafall. Förutom att jag inte åt då, efter en enorm All American Burger at Wingers. Men ja.
Sen åkte vi hem och jag och Jessie åkte med Jacob och Jordan till the Avengers för dom ville ta oss på en dejt. Vi var lite sena så vi missade början, men det var det värt då killarna kom och hämtade upp oss och Jacob sa "Hej, hur är det?" till mamma! Haha.
Apropå det, Nate och Jacob tycker det är hemskt roligt att säga "Jaa". Vilket det faktiskt är. Dom är så himla söta då dom säger det hela tiden och kollar på mig med deras alldeles smiley faces. Haha, Jordan sa att han har blivit attached till oss. Mig och Birgit. Jag börjar ju också bli alldeles attached till mina söta amerikanska bff:s.

Åh och efter bion då vi skjutsat hem Jessie åkte vi efter lite tvekan (eftersom klockan var typ 11) till the goodbye party. Det var mysigt iallafall, även fast vi missade det mesta.
Super dag iallafall.

what's up?

Tisdag.
Lisa, Cu, och Adriana, during Shakespeare!
Empty (almost) hallway during my third hour, PE.
Angie! Och jag då men det blev en väldigt hemsk och suddig bild.
Det var såhär jag (och Maja och Jojo) började året, - måste ju avsluta det så också.
Jag insåg det, men insåg också att JESUS VAD DOM ÄR STORA.
Lunch outeside!
Solvor och Maja.
Culinary Art sålde smoothies. Och vi fick hämta ut våra yearbooks!

Onsdag.
Signing yearbooks!
Nate (my cute and sweet prom date!) och Angie!
Jordan (hahaha..) och Nate.
Lyckades psyka Jacob nog mycket för att få honom att skriva tre L i rad.
All thanks to my little red camera.
During study hall in the computer lab.
waiting for Jacob's choir thingy..

Idag, torsdag.
Jag och Jacob dropped off Nate at his house och åkte och hade Jamba med Lisa. Jag är mitt uppe i en process att lära Jacob svenska (vilket innefattar "Hej, hur är det?" och "bra") så jag och Lisa tog till våra kunskaper i området och gav Jacob ett live case study.
Sen drog vi och mötte upp Nate i parken och spelade basket, woho! Sen åkte Lisa och Nate hem så vi hängde runt at Jacobs house innan han skulle vara på ett möte för att få ett scholarship! Det var rätt så många ungar som fick det men det är liksom ändå a big deal. Så way to be proud of my BFF! Sen fick vi chocolate eclairs, som är såå goda!
Efter det hängde vi hos mig ett tag.
Imorgon är sista (riktiga, normala) dagen i skolan! Dom här sista veckorna har gått så ofattbart, himla fort. Jag kan inte riktigt fatta att det snart är över. Men här i Rexburg stannar jag iallafall ett tag till! yay meee.
Imorgon kommer mammaa...! (ah jag vet att jag sa det tidigare också). Kommer bli konstigt, men jag längtar.
Och sen har vi vårat goodbye party! I'm so excited!!

busy times!

aaahh forlat jag har varit sa upptagen med att plugga och hang outa dom senaste dagarna sa jag har inte hunnit blogga! Lovar att gora det sa fort jag far tid, forhoppningsvis ikvall.

Imorgon kommer mamma hit! I'm so excited. Except for vi skandinavier och Birgit har planerat ett goodbye party imorgon (gah imorgon!? kanns mer som .."pa fredag.. om hundra ar typ"). Sa jag vet inte om jag kommer hinna vara med, men forhoppningsvis kan jag snabba mig forbi iallafall en liten stund. Sen ryktas det ocksa om nat senior party som alla ar inbjudna till imorgon ocksa. Men det kommer nog inte sta pa mitt schema.


Okej jag har lite tid att blogga just nu, sa jag borjar:
I tisdags var jag hemma hela dagen och jobbade pa att gora om historia projektet. Jag blev iallafall klar och det blev mycket battre. Idag hade vi presentationerna. Den enda som pratade i flera minuter i varan grupp var Birgit. Jag och Bree var ungefar lika oforberedda sa vi sa i stort sett "ah och sa bla bla och sen, bla bla....uhm... aah..och sen var det sa". Men jag tror Mrs Ashton gillade vad jag hade skrivit om iallafall. Sa anyways, I'm glad I'm done! Pretty much. Behover bara fixa med min research.


Igar drog jag, Jacob, Nate, och Birgit till Smith Park och spelade tennis. For skojs skull. Sen akte vi och kopte (behovde inte ens betala, wiihooo guy friends! ..haha) giladies.. eller vad dom nu heter. Kan inte stava det. Har aldrig haft sanna forr sa det var annu en amerikansk grej! Love it. Plus att dom var jattegoda. Det var frozen custard med som slushy smaksatt grejs. Uhm, ja. Ni fattar va? ...


Pa lunchen idag drog vi till Taco Bell och at, yummy! Och billigt. Dang jag har fortfarande 4 dollar pa mitt matkonto pa skolan.. och bara en dag kvar!!

Har jag namnt att tiden gar fort?!

Nu nar min sista timme ar over ska vi dra till Jamba. Jag hade glomt att jag och Lisa planerat att aka dit eftersom hon owed me one because of a bet, sa jag, Jacob, Nate och kanske Birgit skulle aka och spela basket och hang outa. Men nu ar ju dom varldens basta kompisar sa vi aker dit allihopa.

Har forresten massa bilder fran skolan att visa ocksa, sa hang in there! Vi har fatt vara yearbooks ocksa!

monday - and the last week of school (pretty much).

Spenderade min söndag med att städa lite grann i huset medan alla var i kyrkan eftersom det var Mother's day. Det uppskattades. Jag missade tyvärr en fancy frukost för jag var så trött på morgon efter lördagen så jag bara drog täcket över huvudet och sov vidare.
Sen åkte jag till Jacobs hus för han hade sagt att han kunde hjälpa mig med mitt projekt, så han ritade två av dom fem political cartoons vi skulle göra. Haha, snacka om tur för mig! Bästa kompisen ever liksom. Sen när jag kom hem vid tio fortsatte jag jobba.. till 3:30 på morgonen. Men jag blev klar!
Trodde jag.. såklart missade jag att det inte skulle vara double spaced så nu måste jag skriva om alla fem förklaringar till bilderna och lägga till typ dubbelt så mycket information.. det är vad jag ska jobba med nu.
Så fort jag kom hem gick jag och la mig och sov i två timmar. Har aldrig varit så trött som jag var tidigare.
Det är förresten supervarmt och stekande sol idag! Eller det var iallafall. Vi traskade ut på lunchen och satt i gräset ett tag. Hade dock på mig svart och mjukisbyxor (eftersom jag var så trött och obrydd imorse), vilket inte var det bästa valet. Imorgon blir det sommarkläder som gäller minsann!

Prom!

Har haft världens bästa dag med världens sötaste folk. Vi åkte och hyrde wetwuits innan vi åkte till Idaho Falls (ungefär) och åkte båt, blev lite solbrända, och åkte sån där ring efter båten, innan vi åkte till en Italiensk resturang på middag. Jag och Nate beställde precis samma saker, utan att vi riktigt menade det. Nån pasta med kyckling, sallad med ranch till förrätt och hallon på den italienska läsken. Haha. Supergott. (Tycker dock synd om killarna som fick betala notan på typ 150 dollar...).
Efter det åkte vi hem och gjorde oss klara innan Nate och Jordan kom och hämtade mig och Jessie.
Sen tog vi bilder, bröt arm och skojade runt lite för länge så fikat vi fick hos Jacob fick vi gluffsa i oss snabbt innan vi åkte till dansen i typ en timma!
I so loved everything.
Så fort jag får tillgång till bilder lägger jag upp dom!

prom plans for tomorrow!

Hade en bra dag i skolan. Pratade med Nate efter historian och insåg att inte nog med att jag var tvungen att hitta en klänning idag, men jag måste ju fixa den där blomgrejen (bouteneir) att sätta på honom också. Haha. Det löste sig iallafall, min vmamma ska ordna den imorgon medan vi är på the day date. Och jag hittade en klänning! Inte sådär superfancy som så många här har, typ stora feta balklänningar som puffar sig. Min är mer enkel, vit och typ siden, lite sådär Marilyn Monroe aktig. Det föredrog till och med Jacob framför dom enorma puffiga ones, så jag tror det kommer funka. Nu är det ju inte han jag ska gå med. Men ah. Iallafall. To prove a point. Haha.
Har världens bästa familj, Jessie hittade gick runt och hittade alla fina klänningar (i min smak) so I could stock up on them i provrummet, medan Becca höll mig sällskap och hjälpte mig med dragkedjorna. Stephanie hjälpte till lite sådär mammigt ..och Cami, var bara där.
Rätt så stolt över att vi lyckats med alltihop så snabbt! tihi.
Jessie's klänning var inte klar än, och min behövde ändras också. Så medan vi är på dejten ska Stephanie åka och hämta våra klänningar i IF och sen fixa blomman åt mig.

Vi åt på Panda Express (yummy!) efter att ha ditchat en china resturang där ingen verkade vilja ta nån beställning, sen kom Nate och Jacob och hämtade mig då vi kom hem för att se på sista lord of the rings.
Vi var alla så supertrötta så det var mest som "uuuuuuuuuh... im gonna fall asleeeeep". Haha, men det var kul iallafall. Nu har jag avverkat alla filmerna på en och samma vecka! (inte för att jag kommer ihåg så mycket av vad som hände men, jag gillar dom iallafall så vi behöver inte låtsas om mitt short-term memory).

Killarnas plan för imorgon är att vi ska go boating, och tubing, alltså.. åka båt, och åka på en sån där ring bakom båten.
Det är fortfarande rätt så himla kallt i vattnet så vi ska ha wetsuits på oss. Har aldrig prövat det tidigare så det blir ju spännande.. Sen skulle vi på middag, och efter det åker vi hem och får tid på oss att göra oss i ordning innan dom hämtar oss för dansen. I'm so excited!

Now I need to get some sleeeep, klockan är typ 12:36 här.

the perfect thursday - prom plans, hangouts and movies.

Haft en superbra dag, hängde med Jacob, Jessie, Jordan och Brayden, efter skolan. Jordan, som frågade Jessie till prom, behövde hitta matchande slips till Jessie's klänning så efter skolan åkte jag och Jessie med Jacob och Jordan till affären och försökte hitta rätt färg. "Pinky-beigey" is how Jessie described it. Haha. Ah dom behövde hjälp med att hitta det.
Sen hängde vi med Jacob och började kolla på andra Lord of the Rings filmen och så dök Brayden också upp.
OCH, I'm gonna get to go to prom! Eller okej, då tar vi det på svenska också - Jag kommer få gå på balen!

The story behind that var:
Jacob "felt bad" för att han inte frågade mig. Uppenbarligen ångrade han sig sen han frågat den andra tjejen långt innan. Haha. Så han tyckte jag kunde ju bara hänga med på the day date och till dansen också om jag ville och bara hänga på. Det tyckte jag skulle bli alldeles för awkward. Vilket det skulle ha blivit här. För du har din dejt och din grupp, ingen går och beblandar sig med alla andra på dansen.
Nate, however, hatar danser. Så under våran "history" lektion i tisdags föreslog jag:
"Hey you should just go to the day date with them and then I could come too and it wouldn't be awkward!" (All excited sådär).
"Yeah! So we'll just go to the day date and not the dance?". Det tyckte han var en bra ide.

Idag efter skolan mötte jag dom vid skåpen och frågade om dom planerat dagen.
Sen säger Nate "Ah I'm so glad we don't have to go to the dance, we can just..." bla bla bla.
Jag "svarar" typ: "yeaahh... ehm.. well, hm, heh yeaah..."
Där upptäckte han att det var nåt jag tänkte på som jag inte riktigt fick ur mig.
"What?"
- Ännu ett förvirrat svar från min sida som inte visste riktigt hur jag skulle formulera mig.
"Whaat?"
Sen tillade jag tillslut det jag fick ur mig ordentligt:
"Well, it's like my only chance to goo..." Sa jag med så mycket "but never miiind" i min röst som möjligt.
Men hans svar blev:
"Well we could go!"
"What? Really??"
"yeah?!"
Han som hatar danser. Där gjorde min chock så han fick ta emot lite instängd over excitement och en kram.
Okej det var ju inte nåt traditionellt sätt att bli frågad till en dans, tekniskt sett blev jag ju inte ens frågad, men vem bryr sig?! Har väldens bästa grupp med världen bästa vänner att ha kul med hela dagen. Det kan ju inte bli bättre?!

Toppen, nu har jag en dag på mig att hitta en klänning. Tur att Stephanie ska till IF imorgon iallafall för att hämta Jessies klänning, så följer jag bara med och ber till gud att jag hittar en! Haha.

Sen var våra planer att kolla på den sista filmen imorgon. Får hoppas vi har tid med det efteråt om jag drar till Idaho Falls.

Anyways, skolan var bra idag. Min hjärna har tagit sommarlov för länge sen by now. Vilket göra att pluggandet får lida. Jag gav det iallafall ett försök och spenderade lunchen i biblioteket. Precis när jag går in dit är Jacob påväg därifrån så han säger att han ska bara gå och äta nånting och sen komma tillbaka.
Fick tjorva med nån teknikkvinna för att få ett nytt lösenord till datorerna där inne, men hon var snäll och hjälpsam. Och hjälpte mig. Medans nästan ingen annan av dom som var där inne kunde logga in heller.
Sen kom Jacob tillbaka, och efter en stund kom Nate, Jordan och Brayden också. Då klockan ringde hade vi suttit och google earth-at Sverige och mina (föredetta) hustak vid älven i lilla Älvsbyn.
Då vi "gick" till storgatan i byn (och bilden var tagen på hösten) sa Nate:
"It looks like Berlin!"
HAHAH. Way to connect it to our history class..
Det var där vi hänge på lunchen. Coola ungar är vi ju liksom.
("favorit" i repris? Ja jag har lite brist på passande bilder.. men det var faktiskt
exakt där vi satt).

Ah men allt som allt. Superbraigdag.
..yay I'm excited!
Love my new sweatshirt också - Madison tennis!

the last couple of weeks in pictures.

Skolans bibliotek.
Lisa!
PE lockers!
Body sculpting!
Hon till vänster är en av tjejerna i min first hour shakespeare english class.
Hon till höger ska gifta sig. Hon är 18.
Maira!
Ifall ni ville veta vad tjejer har på sig för byxor här.
Och skolans parkering.

the time of my life.

Onsdag idag. Haha.
Så igår hängde jag med Jacob, Nate och Birgit efter tennis practice. Vi drog till KFC och åt kyckling vingar eller nånting och bröt arm med varandra. Klart jag och Birgit förlorade. Men när jag tog till med vänsterhand mot vänsterhand och Jacob faktiskt tog i allt han kunde och faktiskt fick motstånd, blev dom impressed. Haha. Jag som är så svag.
Sen åkte vi till Jordans hus för att vi skulle kolla på Lord of the rings. Vi spelade lite guitar hero också. Men Birgit hade lovat att vara hemma till middagen så efter KFC skjutsade vi hem henne.
Så, våran plan var att plugga och jobba med vårat history project medan vi kollade på the hobbits. (Jag, Birgit och Nate har samma history class). Men det gjorde vi ju inte. Sen var det nånting som vi skulle lämna in idag, som vi inte hade gjort så då Birgit talade om det för oss var våran reaktion ungefär: "nooo, I haven't done anything?! ..we're screwed! ..Let's sluff".
Så ah. Det gjorde vi. Istället för history gick jag och Nate (Jacobs second hour lärare såg honom på morgonen så han blev basically fast) ut till the shop building och höll på med hans trägrejer, limmade och köpte läsk av läraren som inte brydde sig ett dugg om vad vi gjorde där. Eftersom Jacob inte kunde hänga med kunde vi inte åka någonstans heller eftersom han körde.
Sen jobbade vi på historian lite grann.
Sen fick jag veta (av the sluffer #1, som verkade ha väldigt roligt åt att jag inte hade varit på lektionen) att vi inte ens behövde lämna in nånting idag. Men att vi började på typ 5 nya grejer.
Karma kanske? Haha anyways. This is the year i wanna do everything! Including sluffing. (Men det behöver ju inte mamma och pappa läsa, eller hur?).

During lunch då jag och Solvor tog en walk outside.

Nåt som var kul på min first hour idag (Shakespeare). Vi satt i en cirkel och hängde med i böckerna medan några agerade i mitten. Helt plötsligt stannar Mr. Snelgrove upp och frågar tjejerna (dom tjejerna är förresten så himla söta och snälla, får dåligt samvete då jag glömmer deras namn och vi har haft grupparbeten tillsammans flera gånger) vad dom pratar om (eftersom dom borde pay attention). Så svarar dom "We're just saying we think her shirt's cute!". Och så kollar dom på mig på andra sidan rummet.
"My shirt?"
"Yeah!"
"aw thaanks!".
Mr. Snelgrov (med black person attitute och knäppande finger): "Oh so cute giirl"
Hahaha. Funny moment.

Efter skolan drog jag på tennis. Jag var så sjukt trött eftersom vi hade en sub igår på body sculptingen som inte sa till oss då typ ingen gjorde nånting, så vi blev straffade med en timmes lång stenhård workout video.
Det, och jag kom hem vid 11 igår, somnade vi 12, och vaknade vi 6 för att duscha. Och så har det varit så varm ute och stekade sol. Det var skönt på lunchen då vi gick ut, men ansträngande att spela tennis i.
Fick äntligen min bobcat tennis sweatshirt (och en t-shirt) idag. Dessutom fick vi hämta våra cap and gowns under lunchen idag!!!
Åh dom är så coola. Haha. Jag menar, som på film liksom. I'm excitet på samma gång som jag inte vill sluta skolan här.. !
Lovar bild så småning om!


laziness.

Kom hem från tennis practice för en stund sen. Det är super hot ute och soligt idag! Hoppas på att det är lika dant imorgon. Älskar att ha tennis i sånt här väder. Nu måste jag plugga. Senare ikväll har vi family home evening med bekanta som kommer över.

monday & school - here I come.

I'm so excited about going to school tomorrow..! Haha nejmen nu undrar väl ni if I've gone insane. Men jag har haft världens skönaste mest relaxing helg efter en superkul fredag, så jag är bara taggad för att dra iväg och göra nåt under dagen! Därav är skolan, full med folk och kompisar, perfekt.
Jobbar på ett två veckors sent paper just nu. Men det är ju hopplöst. Min hjärna har tagit sommarlov. Jag tror jag kommer ge upp ännu en gång för nu är jag trött ..klockan är 10:46.
Igår gick förresten Stephanie, jag, Becca och Cami, och såg the secret world of Arrieti. För Beccas skulle typ. Det var super mysigt, den var så himla söt filmen! Sen hämtade vi Jessie som hade kommit tillbaka från sitt game och så åkte vi och köpte balklänning till henne.
Idag har jag bara pratat, skypat, msnat, smsat och chattat, med folk hela dagen ungefär. Det är ju konstigt att alla vill prata på samma gång. Och andra gånger är det ingen som pratar med mig.
Hahah, livets mysterier.
Sen hade vi middag, jag tog en dusch, och sen en liten promenix. Vädret är jätteskönt, fast lite kyligt.

the drive in movies!

Det var typ det bästa jag gjort här på andra sidan sen jag kom hit. typ. Det var iallafall superkul, och det bara ryker amerikanskt om det hela!
Jacob och Jordan hämtade mig typ två timmar innan filmerna började, och så åkte vi lite hit och dit och fixade soffkuddar, filtar, presenningar, och dynamo radios... (som vi fick veva stup i kvarten för att få ljud på.. det var lite underhållade. Den hade även bland annat larm och ficklampa! Fancy huh?). Sen hang outade vi, åt lite cookie dough, lite nybakade kakor, spelade guitar hero, sjöng guitar hero, sög på guitar hero, och åkte och hämtade upp Birgit och Vilma.
Vad som också var superkul att Jessies kompisar liksom också är med i det gänget så hon var också medbjuden men åkte med Annelise och Brayden senare (fast dom kom till bion innan oss).
Jag, Jacob, och Vilma hade en annan killes supercoola gamla truck och låg på flaket och var coola. Annelise, Brayden, Jordan och Jessie var i deras bil och hade det varmt. Men vi på flaket hade ungefär så många filtar över oss att vi inte kunde se filmen. Fast det gjorde inte så mycket för vi brydde oss inte så himla mycket om filmerna iallafall.
Först var det the three stooges, och sen wrath of the titans. Den första sög riktigt hårt. Den andra var säkert bra. Men det hade inte vi så stor aning om.
Planerna för veckan är att kolla på alla Lord of the Rings filmerna eftersom jag aldrig sett dom (...).
Vilma berättade om sina actionfilmer hemma i Danmark och jag sa att jag hade sett alla star wars filmerna. Jacobs reaktion var: "ahh why do you guys have to be European?!?!" och syftade på att vi kommer åka hem så han kommer inte kunna hänga med coola oss nåt mer.
Haha..
Fick mig en förkylning och en lånad tröja som jag som jag somnade i och har hängt i hela dagen.

just got home.

Kom hem fran the drive in for en stund sen. Klockan ar 1:36 har. Hade det superkul!
Verkligen vad jag kom hit for. Berattar mer imorgon. Nu ska jag sova!

normalities and abnormalities.

så gissa vad jag gjort idag? Hängt with the B to the irgit, as usual!
Hon är verkligen min bästa kompis här. Kommer bli så sjukt svårt då hon åker härifrån innan mig, och sen att åka hem till Sverige och inte ha henne i krokarna hela tiden!
Haha anyways.
Birgit blev frågad till Prom så hon ville jag skulle följa med och kolla på klänningar efter skolan. Så det gjorde vi! Sen gick vi till hennes hus. Sen var vi superhungriga så då traskadee vi till Subway. Sen till Albertsons och Walmart. Sen tillbaka till henne.
Idag hade vi ett historia test, men vi var i grupper på 6 personer så det var inte så skrämmande. Nästan kul istället! Nästan. Och så var det multiple choice.
Och åh, igår var facebook fyllt med statusar om nån Wills family. Jag hade ingen aning om vem det var men idag finns det ungefär ingen i skolan som kan ha missat det. First hour hade vi grupparbete och en tjej i min grupp berättade om hela grejen. Så det är tydligen en lärare på skolan, vars 12-årige son ungefär hängde sig själv, typ igår, och överlevde inte. Så under lunchen var det några killar i skolan som samlade alla som ville vara med och så bad dom för familjen. Facebook är verkligen fullt av grejer och massa sms går runt. Har fått tre stycken om vilka färger vi ska ha på oss imorgon för att hedra killen och hans familj.
Trist! Och man kan ju verkligen undra vad som hände då en 12-åring tar självmord.
Imorgon kanske jag hänger på Birgit, Vilma, och nån (för mig) främmande Italiensk kille (från Blackfoot) till IF efter skolan. Men vi får seom det krockar med drive in bion så Birgit inte kommer med, för jag är så excited för the drive in movie!!

tuesday.

Idag hade vi inte practice så jag följde med Birgit efter skolan istället och så stannade vi till på the BYU-I store och köpte oss sweatshirts och sweatpants. Eller jag köpte byxorna och Birgit tröjor.
Sen gick vi i blåsten till Broulims och sen till Jamba Juice and got a Jamba, - smaskigt. Sen hängde vi runt hos henne innan jag åkte hem.
Skolan var bra. Jag, Birgit, och Angie brukar inte engagera oss så mycket i PE:n, men idag spelade vi äntligen volleyboll igen så jag och Angie blev excited och drog iväg för att spela.
Jag fick bollen i ansiktet och Angie missade den.
Sen förlorade vårat lag.
Så då gick vi tillbaka till Birgit och satt i Grovers rum istället. Haha.

hahahaha ...

true story.