Efter regn kommer solsken.

Tyckte det såg ut att bli så fint ute då det slutade regna så jag tog med mig kameran och gick ut. Och nog var det fint alltid! Och det är så härligt i luften efter att det regnat..





Det regnar.

Ja det gör det.  ...mysigt.

Söndag.

Godmorgon! Eller ja, god eftermiddag kanske. Men här sitter jag i pyamas och har just sett på film efter frukosten.. så det känns som morgon.
Härligt!

Igår var det crousing i lilla Älvsbyn. Åkte runt och runt och runt med Anna, mfl, i hennes blåa gamla volvo. Det var kuligt.

Och inte nog med en sån här skön helg så har jag fått veta att min tyskalektion 8:10 imorgon är inställd så jag har sovmorgon till klockan ett! Precis som på tisdag! Härliga tider.

Nu ska jag nog ta och börja den här dagen på riktigt, genom att gå ut i det härliga vädret. Inte för att det är så mycket sol eller så direkt, men härligt är det iallafall ute.


Äntligen helg!

Gud så skönt. Nu är en hel del i skolan bortgjort, inte för att det inte finns mer att göra men..
Igår var det svenskaredovisning, musikuppvärming på idrotten.. och så hade jag spanskalektion med sexorna på högstadiet (vilket inte är fullt lika avancerat som det låter, är mest där för att hjälpa till lite, eftersom läraren som har dom inte är spanskalärare. Det är såklart min spanskaklass som delar på arbetet). Det är hur som helst jättekul! Har aldrig velat bli lärare ..och vill fortfarande inte.. (haha) men kul är det ändå. Söta "små barn".
OCH idag hade vi Matte C nationella. Blir överlycklig om jag får godkänt på det. Synd bara att jag inte kommer klara vg så jag hade fått det i betyg.. men som sagt jag blir nöjd om jag får ett godkänt! Mitt betyg låg nämligen på gränsen mellan G och VG så nationella (som alltid går dåligt för mig) blir avgörande.

Hursomhelst. Vad ville jag säga nu då.. Jag vet inte riktigt. Jag kan ju ladda upp lite Mallorcabilder som jag lovade (bara en vecka sent)! Låter väl bra?

På transferbussen till hotellet då vi landat.
Framme! Ser ni PALMERNA!?
Det här fick vi på resturangen efter middagen första kvällen.
Kan inte säga att det var supergott.
Vi råkade traska förbi en scen där det var en dansuppvisning.

Dag nummer två åkte vi till La Palma (på andra sidan ön):
<3
Kan inte klaga på utsikten!
"Sista måltiden"..
Söta tjejjor.
-Stå still! -okeej..!
Sista kvällen. På stranden för sista gången..

Vi hade det så superskönt! Längtar tillbaka. Kanske man får ta sig en tur till Mallorca, Alcúdia, Ses fotges, någon gång i framtiden..?

Mozart. typ..

Måste bara säga: Tack för din världssöta kommentar min bästa bästis. <3

(den världssöta kommentaren som tyvärr inte syns där kommentarerna är pga ingen aning vad....det måste ordnas... men.. hur som helst.)

Nåt helt annat som kanske inte är fullt lika deprimerade, och kanske inte lika intressant heller (men nu snor jag från värdefull "pluggtid" så jag hoppas det uppskattas!;) ), är att jag just såg filmen "Amadeus", om, inte helt oväntat, Mozart. Såg dock inte riktigt hela men vad jag gillade den, på nåt underligt vis! Han som spelade Mozart, hette tydligen Tom Hulce, och var helt underbart knäpp så man kunde inte låta bli att älska honom. Iallafall inte jag.


Look at him!





Hade kunnat dött för han i slutet.. då han dog..

Kanske dock (med stort D. och O och C och K) inte hade dött fullt lika mycket för han i dag..


..inget illa menat.. men, ni kanske fattar.

ANYWAYS! HEHEH.. passionerat filminlägg...

Kan rekommendera filmen om man inte ogillar en massa opera och klassisk musik.. och förr i tiden. personligen ÄLSKAR jag förr i tiden så vad som helst som har med det att göra går hem hos mig. i stort sett.
Ni kan ju kolla på det här: http://www.youtube.com/watch?v=-ciFTP_KRy4 (medan jag klurar ut hur man lägger upp youtubeklippen på bloggen..)!
ÄLSKAR hans skratt..! Höll på att dö då pappa för en stund sen, helt plötsligt och helt ovetandes om filmen, fick fram ungefär samma skratt som "Mozart" själv.


Heartbreak.

Råkade utsätta mig för en dålig kombination. Slog på den här otroligt sorliga låten..
http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4

..samtidigt som jag tittade ut genom mitt sovrumsfönster, beundrade utsikten över älven och stötte på tanken att vi mest troligt kommer att flytta till sommaren. Vårat hus och våran gård är inte bara mitt hem, utan också det stället där jag växt upp och bott på hela mitt liv. Jag har minnen från varje liten fläck i gräset och från varje hörn i huset. Så fort jag tittar åt ett håll ser jag mig själv som fem år, sex år, elva, fjorton, sexton... första dagen i skolan, lekandes med mina grannar, ätandes på smultron och jordgubbar, lekandes med mormor, cyklandes på min första tvåhjuling för första gången, badandes i älven...

Jag älskar verkligen att bo här, och tanken på att aldrig få vara i mitt hem igen i framtiden ..då jag kommer hem från usa.. gör mig verkligen gråtfärdig. Inte bara gråtfärdig, snarare gråtandes.


Hemma.

Nu är vi hemma från Mallorca. I och för sig kom vi hem i fredags men har inte tagit mig tid att skriva förens nu.

Hur som helst var det superhärligt på Mallorca! Saknar det en hel del. Så mycket SOL, och VÄRME och BAD. Vi var till La Palma på andra sidan ön (vilket bara tog ca en time med buss, -dvs att Mallorca är en liten ö) och till ett vattenland som var lite westerninspirerat, Western Water Park. Himla mysigt!

Usch vad det var kallt och grått och tråkigt att komma hem hit. Längtar tillbaka till aerobicsalsan i solen på morgonen, och beachvolleybollen och att kunna ligga vid polen och stranden hela dagen, och den goda frukosten på balkongen, och den fina utsikten över havet... och alla söta människor.

Anyways. Snart är det ju typ sommarlov! Innan dess ska jag ju i och för sig vara ledig en vecka då jag åker till Stockholm och allt det där..

Tänkte lägga upp lite spanienbilder också. Men det gör jag sen någongång, då jag inte är i skolan.

Cya later.


Tidbokning och packning.

Har just bokat en tid på ambassaden i samband med ef:s avresemöte i Stockholm den 28 maj. Känns bra att ha det avklarat!

Just nu håller jag på och packar och grejjar inför avresan till Mallorca imorgonbitti, från skolan 7:45, men eftersom jag är så dum och har gått och tänkt ungefär "äh, det är så länge kvar, jag kan vara långsam" hela eftermiddagen så fick jag plötsligt en liten chock då jag började känna att jag inte fått så mycket gjort. Så nu ska jag packa på riktigt och inte bara gå runt och plocka ihop en massa saker. Högsta växeln i nu! :)

Och blogguppehåll i en vecka (inte så mycket för mig som aldrig haft en blogg innan) eftersom jag är på Mallorcaaa.. och studerar spanska för fulla muggar..!

Adiós!



jippie!

Jag är efter flera timmars tjorv vid datorn, med pass, foto, pappa, mamma per telefon, och de välkända papperna till hjälp, klar med min ansökan om visum! Nuuu ska det börja ordnas med att boka tid på den amerikanska ambassaden i Stockholm.
Förövrig ordade jag visumfotot i förmiddags innan skolan, vilket trots att fotografen lät tveksam, gick som en dans. ..på 179 små kronor..

Något annat Usa-relaterat är att jag fick inloggningsuppgifter på mejlen idag till en Ef-sida där man kan... ja jag är inte riktigt så insatt än, men jag tror att man kommer kunna se sin värdfamilj och placering och sånt på den sidan då man har fått det. Man kunde dessutom se andra utbytesstudenter där. Den är lite facebook-aktig.

Nu ska jag fortsätta det trevliga arbetet genom att skriva på en liten engelskaredovisning till på torsdag, efter jag tagit en liten paus och ätit nåt.


Ojojoj..

Det här är det mindre roliga med hela usabuljongen.

Idag kom det en massa papper med posten där det står om visumansökan och amerikanska ambassaden och en massa sånt viktigt som måste ordnas.

Jag tänkte köra igång direkt med att ansöka om visum, med hjälp av instuktionerna Ef skickat med på sex (!) sidor (och det var bara för visumet), men när jag börjar läsa förstod jag att det inte skulle gå så snabbt som jag först trodde. Det står nämligen såhär: "..fotot ska vara i färg och får inte vara äldre än 6 månader och måste vara taget rakt framifrån mot en vit bakrund där ditt ansikte tar upp mer än 50% av ytan. Ditt foto måste vara digitalt i formatet JPEG och storleken på fotot får inte överstiga 240KB. Svenska passfoton accepteras inte utan fotot måste vara 5x5 cm." .......PIECE OF CAKE! Så nu måste jag ta mig till en fotograf också. typ imorgon. Och när jag gjort det kan jag sätta igång med den väääldigt enkla ansökan. Och inte har jag skolarbeten att göra utöver det inte.. närå..

Menmen, herregud, det är ju klart värt det! Jag kan ju inte gå runt och vara negativ. Jag får ju faktiskt åka till Usa i tio månader så jag tror jag överlever några miljoner pappersblad..! Och riktigt sååå farligt som jag kanske får det att låta tror jag kanske ändå inte att det blir.. Hoppas jag. :)

in school.

Just nu sitter jag i skolan och gör ingenting. Bortsett från att skriva här.
Har haft tyska imorse och nu har jag (mest troligt) hål fram till klockan ett, då jag har franska. Och efter det har jag spanska. Haha, det rimmade.
Språkig dag alltså.

Tänk när jag är på en skola i USA.. vad annorlunda det kommer vara. Såå spännande!

Förresten, på fredag åker vi i spanskaklassen till MALLORCA! Himla skönt med lite "semester" mitt i allt, medan resten av skolan är kvar i skolan. Dessutom är vädret så bedrövligt här så det kommer inte att skada med lite mer sommarväder! Har dock blivit förkyld helt plötsligt, hade till och med feber igår (enligt tempmätarn, vilket är ovanligt för att vara mig), men jag blir nog frisk till på fredag.

Bye for now.

Ombyggnation pågår.

Håller på att fixa och greja med designen just nu. Tänkte bara meddela det eftersom det kan se lite annorlunda ut här.