and there i went.

När jag klev på tåget igårkväll kändes det verkligen som att morgonen var hur länge sen som helst. Hade världens sovmorgon vilket var sjukt skönt, men efter det blev det fullt upp! Till skolan och gjorde bort engelskaprovet (som dom andra gör idag), spanskalektion, snabb lunch, religion, gick tidigare därifrån för att ha körlektion i två timmar och fail:ade ungefär 350 gånger.
Sen gick vi, klassen, inklusive skidåkarna/orienterarna, och åt ute till middagen för att vara med Feras en sista gång innan han och hans familj blir hemskickade. Det är verkligen så ledsamt.
 

♥ (sen måste jag bara påpeka att det var ungefär den minst osmickrande bilden på mig, eller det som syns av mig, någonsin. Måste bara poängtera det). 

Stressade sedan hem, bytte om, och tog med hela vägen till folkan från mitt hus (typ 100 meter) med cykel, och var där 17:45. Allt detta på ca tio minuter. Vi skulle nämligen mörkerorientera (för idrotten). Jag, Matilda, Johannes, och Jocke. Och (dom proffsiga) orienterarna/skidåkarna. Haha.
Mitt tåg skulle gå 19:43. Kom hem ungefär en halvtimma innan dess, men nog var det värt det. Det är inte varje dag man springer runt hela byn i jakt på kontroller medan man försöker undvika att bli tagen av dom som jagar en och samtidigt hinna till sin kontroll innan läraren ringer och man får minuspoäng. Jag och Johannes blev iallafall jagade av Matilda och Jocke och lyckades klara oss hela vägen. Roligt var det! Plus att det var sjukt stjärnklart och fint. 
Kom till tågstation några minuter innan tåget skulle gå. Men såklart var det försenat. Dock bara med typ en kvart.

Har ägnat morgonen sen jag kom hit till att hjälpa mamma med att släpa en massa skrot till släpet och upp på det. 
Klädd så jag känner mig lite som en skogsvaktare. 
 
light like a feather.

Idag har varit en sån där dag då det mesta bara känns bra. Och lätt. Och kul. Det hjälpte antagligen att solen skinit hela dagen, sånt gör mig glad. 

Det var till och med roligt att spela upp en scen av Hamlet på svenskan som vi övat på (och inte alls var så förberedda på, men det var inte alla andra grupper heller, så det gjorde bara det hela mest roligt).
Fick sluta efter det eftersom vi inte hade någon idrott, inte helt fel nån gång ibland sådär! Hade heller inte någonting emot att gå på en timmas körkortsteori nyss. Och sist men inte minst ska jag cykla iväg till badmintonträningen om någon minut. Bara det gör mig glad, jag kan cykla, överallt, och det är så nära, går så fort. Haha, kommer bli lite ledsen då snön kommer för att stanna. Men fint är det. 

livet.

Jag har inte skrivit ett inlägg på en vecka! Tiden går helt enkelt bara alldeles, alldeles för fort. 
 
Idag har jag iallafall haft en dubbel körlektion och kört runt på byn i två timmar, från klockan 8 imorse. Fick vakna klockan 7 vilket var en plåga. Efter jag kom hem idag har jag pluggat körkortsteori. Mycket körkort idag alltså. Inte så pjåkigt. Faktiskt. Lite besvärligt är det väl allt men man får ju tagga!
Och kvällen just nu har bestått av att Jobi har jobbat på att göra mig till ännu ett Justin Bieber fan, och därav spelas just nu en hel massa låtar med honom. Måste erkänna att jag har iallafall gått från mestadels likgiltig till på god väg till jb-fan.
 
 
 
Det är förövrigt rätt mysigt nu när det är lite snö ute, och soligt om dagarna. Kallt också, men samtidigt inte sådär dödskallt (som det såklart kommer att bli). Kunde till och med cykla till skolan idag för snön smälte bort från vägarna. Blev hemskt deprimerad i onsdags och torsdag då jag var tvungen att .. (ser fram emot vintern....!) haha.
Och en massa tända ljus har jag ordnat också. Mysigt värre!
 
Jag hade en mysig helg iallafall, bra men lite jobbig samtidigt. Så som livet blir ibland, då man råkar ge sig in på det.
 
Åker förövrigt ner till västerås i övermorgon och stannar där över lovet!

i know it's over, don't i?hope is a blessing, and hope is a curse.

the day of today.

* Blivit made fun of ett antal gånger på grund min lilla olycka där jag av misstag i bilen påväg till Luleå i lördags råkade spotta ut en liten klunk med dricka ungefär som en liten dusch sådär halft över Oskar och Matilda, och mig själv och mitt hår. 
* Uppmanad till 3-sekunders-pussar i utbyte mot saker.
* Utsatt för blåmärkesskapande ninjagrepp runt mina handleder ett x antal gånger. 
* Blivit tillsagd på engelskalektionen att det inte var nå roligt då jag pratade engelska eftersom jag lät så bra (haha söta).
* Facerape:ad ungefär en och en halv gång på en och samma lektion (helt utan min vetskap).
* Orienterat i plötsligt ankommen snö på cirka en hel massa centimeter i en timma på idrotten.
 
Ja, men en vanlig dag på Älvsbyns Gymnasium med min SPNVTE-klass. ♥ 
Haha.

finbesök!

 I torsdagskväll kom Solvor med bussen och stannade här tills idag! Så kul att se henne igen sen usa! Vi spelade badminton på kvällen och sen följde hon med mig på skolan i fredags. Efter skolan gick vi och Johannes och åt på h2h. Börjar bli stammis där känner jag. Igår åkte vi in till Piteå och shoppade lite grann innan vi åkte hem och gjorde oss iordning för kvällen. Hade sjukt kul hos Kajsa i muskus (med folk från klassen som vanligt ♥ ) innan vi drog till Kafelino i Luleå. Blev inte så länge där innan vi drog till Max, haha men kul hade vi iallafall hela kvällen! 

(Bra kvalitétsbilder.. not).
Idag fick jag också finbesök av Ida och Kalle som kom över i några timmar. Tack vare min och Solvors superidé att köpa kinderägg i fredags, så blev vi inspirerade att åka till affärn endast för att köpa några fler. Sen underhöll vi oss med dom små leksakerna. (Har förövrigt förätit mig på kinderäggchokladen nu..).
 
P.s Älskar verkligen alla mina nya, och gamla, och gamla nya, och amerikanska, och svenska, vänner. Alla! Så känn er träffade ni som känner mig. 

.....


nog är jag stol alltid.

Det är bra att man har någon som kan rätta till ens misstag. Och först och främst, men inte minst, faktiskt upptäcka dom. Sen att man har en pappa i vardagsrummet på andra sidan väggen gör ju det hela till och med ännu lite mer spännande. (Om senaste inlägget med text, "älvsbyn, boden, skellefteå, manjärv").

älska.

 

älvsbyn, boden, skellefteå, manjärv.

I tordags åkte vi fårn skolan, fem fulla bilar, till Boden och Migrationsverket för att få prata med någon om deras beslut att utvisa Feras och hans familj. Vi fick prata med två hanläggare men så långt kom vi ju inte på, och om det var speciellt givande kan man ju fråga sig. Men det känns iallafall bra att, även om jag inte sköter snacket som mina klasskompisar (som jag är så stol över), vi gör allt vad vi kan för att försöka hjälpa och få situationen att ändras. 
 
I fredags drog jag och Anna till Skellefteå och dansade på maran i folkparken. Sjukt kul! Snacka om att jag hade ont i fötterna efter 6 timmars konstant stående och dansande i dom nya skorna. Men dom var trots allt supersköna, och ännu roligare, att dansa i! Vi åkte därifrån tjugo i 2 ungefär och kom hem nångång vid 3. Somnade efter  4 och sov till 3 på eftermiddagen igår. Skäms nästan lite.
 
Hade sen en supermysig kväll med klassen, mfl, i Matildas stuga i Manjärv igår, med bastu, dopp i sjön, maffia-spelande, och prat. Älskar verkligen min söta klass. Sen skämdes jag igen då jag vaknade upp vid 3 idag. Snacka om snabb vändning på dygnet. 
Men förutom denna dagen som bara varit fylld med tjorv, måsten, städning, tvätt, plugg, och körkort, så har det varit en superrolig helg, - med allt som jag tycker mest om!

farewell, somebody's gonna miss you..

somebody's gonna wish that you were him. 
..that somebody's me.

oh my everyday life.

I lördags åkte jag och Anna och dansade i Piteå, var superkul! Fick dansa hur mycket som helst. Det bästa var nästan ändå då en av dom som vi vet är riktigt duktiga bjöd upp mig och då första dansen är över (man dansar alltid två med samma) pustar han ut och säger "Åh gud vad bra du är!". Snacka om att jag blev chockad, skrattade och sa det samma och tack ungefär. Haha. 
I söndags tog gänget från klassen (Matilda, Jocke, Alexaner, Johannes#2, Oskar, Feras, Oskar#2, och jag) en sväng till Piteå, - åt på Max och drog på bio. Vi såg the Bourne Legacy. Rätt så bra film. Det var kul iallafall!
I måndags efter skolan hade jag inte så mycket för mig så spenderade lite tid på byn, och kom hem med ett nytt linne och tights/strumpbyxor. Beställde också dansskor i måndags som kom idag! 
Igår hade jag riskettan för körkortet i några timmar på morgonen. Hade räknat med att det skulle vara extremt drygt och tråkigt att sitta där och lyssna på prat om dråger och farligheter (som så många gånger förut) men det var inte så illa faktiskt! Dessutom lär man sig en hel del som är både bra och kul att kunna. Hade även teorilektion efter skolan som jag fick stressa till efter idrotten och kom såklart inrusandes en anings sent (som vanligt, dock bara någon minut). Sen fick jag snabba mig hem för middag för att hinna på badmintonträningen. Spelade med Matilda, Alexander, Jocke, och hans lillebror Jonas, och med Anna ett tag. Jag har aldrig varit en dålig förlorare, snarare tvärt om, men då det kommer till badminton (speciellt då jag spelar med Alexander haha) är jag världens sämsta förlorare.
Idag körde vi inlines på idrotten igen. Den här gången valde jag gamla inlines som inte rullar lika lätt och snabbt. Såklart gick det i stort sett aldrig nerför, bara uppför, och stanna gjorde jag nästan i det lilla lutet nerför som vi åkte förbi. Så efter 46 minuter på tröga inlines som inte var speciellt hjälpsamma svor jag i huvudet över inlinesen och förstod varför Johannes klagade över dom förra veckan.. fast då gick det iallafall brant nerför.. haha! Så ovärt. Men fick iallafall sjukt bra träning då vi åkte med stavar också.
 


en massa inplanerade körlektioner!

sen blev glad då jag klev innanför dörren och såg det här söta lilla paketet ligga där.


(Mer vinröd-ig i verkligheten)