isvaksdopp, militärer, skog, radiointervjuer, sol, och lite annat.

Två rätt intressanta och väldigt intressanta dagar har infunnit sig. I tisdags åkte vi till Boden, vi i idrott B (Matilda, Jocke, Johannes, Axberg, jag) och HT:arna, för att bada isvak! Sjukt rolig erfarenhet. Även om jag och Matilda panikade lite först. Det läskiga var att inte ha en aning om hur det kändes liksom. Men det var inte så farligt! Hade dessutom en sån superjacka (som ska tåla vind och regn) att mina axlar var torra då jag kom upp, trots att vi hoppade i och for under med huvudet. 
Efter passade hungriga vi på att dra förbi MAX, kolla på militärer (mest jag och Matilda då kanske...), köra hem, och ha väldigt intressanta konversationer..

Igår trodde dom flesta att vi skulle behöva plågas med att vara på skolan 8:30 och lyssna på något i stil med en tråkig föreläsning om skog. Det var en tema-dag som visade sig vara rätt kul!
Vi funderade över våra framtider och val på engelska, och berättade (på engelska) om dom, gick vidare och lekte lite företag, svarade på frågor och tävlade mot den andra gruppen, och slutade med ett rollspel som faktiskt var kul. Kanske lite för att dom lyckades rikta in sig på mig då dom valde vem som skulle vara tha baaoows ... hehe okej nä nu skojade jag. Lite. Koncernledning, rättare sagt. Fick ta det slutgiltiga beslutet om vilken produktutvecklare som skulle vinna och dessutom grilla dom med en massa frågor innan. 
 
Sen ställde vi upp på att bli intervjuade av radion, jag, Axberg, och Torben. 
Roligaste dagen på länge! Dessutom var det väldigt soligt ute ... haha, helt ärligt, det gör mig så positiv och glad. 
 


Imorgon drar jag, Jobi, och Cristina, och kör ner till Västerås med mamma och stannar där en vecka då vi har lov! 

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

Som jag har sagt i flera inlägg förut, hade jag aldrig trott att jag skulle lyckas få så många fina nya vänner både under mitt år i usa, och det här året. Vissa närmare än andra.

Det här inlägget fick mig nästan tårögd. Jag är glad att jag har fått en sån smart och rolig vän, framför allt snäll. Även om han är den som driver med mig mest på hela denna jord.
Han är en sån där person man kan lita på fullt ut. Vi har våra enorma olikheter men det spelar ingen roll. Det går för övrigt aldrig mer än max ett par minuter utan skratt när man är i närheten av denna person. 

not bad.

 

don't worry, i did too.


universitetsinspiration och en massa "högtider".

I tisdags fick vi åka på ännu en rätt så givande dag, angående framtidsinspiration och universitetsval. Kom hem med en decimeters hög av kataloger och broschyrer, en (väldigt uppskattad) vattenflaska, ett läppsyl, en massa kassar, och ungefär 8 pennor till. Även lite idéer, och erfarenheten av att ha lyssnat på en väldigt rolig föreläsning av en rätt känd komiker (Marika Carlsson). 
 


Kom dessutom hem till hembakade semlor som mamma fixat. Så fettisdag och alla hjärtans dag på samma vecka. Det ser nyttigt ut det. 
Nu var det ju dock så att chokladhjärtarna kom med pappa då han handlat någon sätta-upp-köksbordslampan-på-i-taket-sak imorse och fick det gratis. Tur för mig.
...Det sorgliga var att jag åt från den högra halvan, men flyttade upp chokladen som var kvar nertill, då jag skulle ta kortet, för att det såg så tomt ut, som att jag snart hade ätit upp alla. I min ensamhet.
Men jag erkänner ju ;)
Ska jag vara helt ärlig hade jag velat ha en nalle. En sån där supersöt, supermjuk nalle från konsum. 
 
Nej men skämt å sido. Här ska vi inte klaga.
 
Igår var jag och jobi duktiga och pluggade psykologi i flera timmar. Då jag kom dit började vi med att tolka på en parabol bakom skotern haha, men efter det satte vi igång! Sen tappade vi fokus i ett par timmar och jag fick mina naglar målade av Cristina, men sen kom Axel (psykologigeniet #1) förbi vid 12 då han slutat jobbet och hjälpte oss lite grann (kanske lite mer än "lite grann" men, you get the point). Kom hem och kom i säng vid halv 2, och med min förkylning som jag upptäckte efter idrotten igår orkade jag inte till skolan idag. Sov till tre, så nu är jag lite mer laddad inför imorgon.

hurricane.

 

Jag älskar allt med den här låten.

universitet, dissade idéer, och palt.

I torsdags klev vi på bussen vid skolan 6:30 på morgonen för att åka till Umeå. Även om universitetet inte är bland dom nyaste tyckte jag om det! Det var en rätt så inspirerande och givande dag. Och det var skönt att få lite mer insikt och information om universitetslivet. 
Tror jag lyssnade på Hurricane av 30 seconds to mars minst tio gånger under den tre timmars långa bussresan dit. Även några gånger på vägen hem. Föreläsningen om polisutbildningen måste ha varit den mest intressanta av dom jag hann gå på. Vi gick även på en om psykologiprogrammet och sist gick bara jag och Anna på en om arkeologiprogrammet (vilket var typ det tråkigaste vi någonsin lyssnat på, sorgligt nog). Missade några andra bra föreläsningar, som en om juristprogrammet. Lite kanske det gör saken bättre att jag och Jobi han plocka på oss lite mer godis från alla skålar, prata med snygga människor ( minus "iskor" ) från UNIONEN, och få gratis fika. 
Några fler plus var elitarmbrytaren man kunde utmana (och titta på..), och den rätt så goda kycklinglunchen vi fick. 
Det blev en väldigt lång dag då vi kom hem vid 7:30, men en rolig sådan i alla fall.
 
I fredags lyckades vi käka ute igen (gissa vems idé!), jag, Johannes, och axel, men den här gången blev det i alla fall på h2h. Vilket var supergott. Och jag inser nu hur ofta det måste låta som att jag äter ute. Och jag inser också att det är ju nog sant. Men. Man lever bara en gång ;)
Sen fick vi tråkigt så vi hyrde (!) en film från konsum. The Hunger Games, och kollade på hos mig. 
I lördags, efter många om och men, ett långt skypesamtal, och dissade idéer (om att plugga bara för att det är så random på en lördag) så for jag, Oskar, och Jocke, tillslut till Jobi och chillade hos hennes med lite folk. Vi spelade maffia (standard), det var så länge sen sist så det var superkul, och sen det där namn-på-lapp-i-pannan-spelet. 
Under dagen var det dock sorgligt nog för kallt både för att vi skulle idas fara på Jokkmokksmarknaden, och för att backen skulle vara öppen så man kunde åka. 
 
Idag var mamma duktig och lagade en massa hemmagjord smaskig palt till middag som jag åt efter vi varit på gymmet. Lyxigt.
 
Det fanns mycket att plocka på sig på universitetet i Umeå. I kontrast till allt godis fick vi även med oss små söta tandborstar. Och sen en hel del broschyrer och papper. Och inte att förglömma några coola pennor.

åh gymnasiet, how I'll miss you.

Slog rekord med att vara på gymmet två gånger samma dag, idag. Inte speciellt avancerat dock för er som tror att jag have gone mad och tror jag vill bli en body builder (långt ifrån där i nuläget), så gick jag dit efter skolan, (alldeles ensam, och övergiven, eftersom Oskar jobbar i veckan) och senare, efter Axel kommit förbi så jag kunde dela med mig av en insikt, hängde jag med Jocke dit och höll honom sällskap (eftersom Matilda jobbade, haha). 
 
Skolan var rätt chill idag, och imorgon har vi "måbradag". "Valde" simning, så taggar det efter religionen och psykologin imorgon på förmiddagen. På torsdag ska vi treor som valt det för övrigt till Umeå Universitet! I are excited. Som min värdsyster (Jessie) så fint uttryckt sig. 
 
Och just det, förra tisdagen (jo jag kommer ihåg exakt vilken dag det var, har mina associsationer), där jag satt bredvid Matilda, fick jag i min uttråkadhet, plötsligt, som en blixt från klar himmel (eller nåt annat orginellt) en briljant idé. Eller kanske en diamant idé. Eller nä, guld. Guld gillar jag. 
Så jag flätade ihop våra typ exakt lika långa (det var en senare upptäckt) hår. Lite grann sådär bara.
Och ah, sen tog vi en massa bilder, på det.
 förfest innan tresco.

 dagen efter #2

Just idag, var det här det godaste jag ätit på väldigt väldigt länge. Jag överdriver inte ens.dagen efter.

Hade en så bra kväll igår! Det var otroligt roligt med alla dessa människor man känner mer eller mindre, och att bara kunna gå runt och prata (/halvskrika) med allihopa hit och dit. Till och med träffa på ett par stycken från min gamla högstadieklass! Vilket inte har varit något som hänt ofta sen vi slutade. Bästa kompisar, nya kompisar, gamla kompisar.. Så många älvsbybor, Så många från våran skola. Där ett tag var det till och med så fullt så dom inte släppte in alla som kom med en gång. Det hade inte kunnat bli bättre! Det vart ett sjukt drag. Mycket tack vare den coola dj:en också! Lägg namnet Joar Svartholm på minnet utifall att han blir känd en vacker dag. ;) 
Haha.

Idag tar jag en skön vilodag från gymmet, taggar om extra mycket för träningen, lyssnar på en massa musik, och längtar (och hungrar) ihjäl mig till vi drar och och käkar senare ikväll, så jag kan köpa mitt skrovmål. Det finns ju inget bättre dagen efter man varit ut. Eller hur? ;)


lite mer tagg.