grym fredag

Bästa fredagen är väl ändå när nästan 20 pers är på att spela innebandy klockan 20:00 en fredagskväll. Underbart. Det var sjukt roligt som vanligt, och bra spel. Jag hade även turen, den här gången också, att inte vara enda tjejen ungefär halva tiden, och därmed även få ett väldigt obefogat, men roligt, skrattanfall på avbytarbänken. Tyvärr så släcktes lyset lagom till att vi skulle köra en sista match, mitt i det att vi stod och körde sten-sax-påse om vem som skulle stå, jag eller Oskar. Båda slapp! (Jag höll dock på att vinna, som vanligt i sten-sax-påse ;) ). Så vi fick plocka ihop i det kolsvarta mörkret, med undantag av ljuset från omkädningsrummen och några lysande telefoner.

Har även varit till Piteå idag när jag inte jobbat, och shoppat lite julklappar och presenter. Sen gjorde vi det självklara och mysiga besöket hos min söta faster. 

Kanske även värt att nämna den, här, omtalade halkan för framtida referenser? Folk som alla går likadant, som hasar fötterna för att inte slå ihjäl sig, bilar som sniglar fram i rondellerna för att inte få sladd, inställda bussar, och ambulanser och brandbilar åkandes överallt. Dessutom har vädret varit så konstigt och varmt så min astma reagerar på den annorlunda luften så fort jag är ute och rör mig fortare än snigelfart. Och jag är förkyld. Men other than that everything's toppen!

the story of våran Umeå tripBörjade min onsdag förra veckan hos mamma, åkte till Stockholm, fortsatte hem till byn, för att sen avsluta dagen i Umeå. Så det såg ut såhär ungefär: Ransta - Stockholm (Arlanda) - Luleå - Älvsbyn - Umeå. Tåg, flyg, bil. Jag hann vara hemma en timme, för att packa om väskan och duscha. Det var en rolig dag. 

Vi skulle bo hos Jobis syrra där hon för tillfället bor i ett kollektiv, i ett väldigt mysigt område med en massa "västerbottensgårdar". När vi kom fram till Umeå drog vi direkt för att gå på ett rap battle som Julia ville gå på, men det slutade väldigt roligt när vi, ink. killen som jobbade där, inte hittade det. Han hade trott vi skulle på vänsterpartiets möte. 

Vi gick på ett kafe med open mic istället. Sedan bjöd helgen på ett roligt medicinarspex som vi gick och tittade på, paltlagning, ett upprivet och vattenskadat kök, inflyttnings/utflyttningshemmafest hos oss, en massa studenter och musikstuderande, mycket städande och pantande av burkar, ätande av mackor, och checkade av stan. Hann även träffa Axel innan vi åkte hem i söndags, vilket var superkul. 

Hela helgen och Umeå och allt folk, och så som vi upplevde det, gav mig en känsla av hur jag alltid föreställt mig min mammas historier från 70-talet. Även vissa människors härligt underliga kläd- och hårstilar hjälpte till med detta. Grymt rolig liten upplevelse. Och kul att få en inblick i studentlivet, innan jag bestämmer mig för att fortsätta plugga.

hemma igen, igen.

 
Tänkte bara lite snabbt att vi överlevde hemresan igårkväll i alla fall, trots lite fel på bilen så gick det supersmidigt. Det var en superkul grej att hänga i umeå, och bland dess studentliv, i några dagar! Så när jag har tid lite senare lägger jag upp några bilder och berättar. 

Umeå

Tänkte bara, eftersom jag varit värdelös på att blogga, göra ett värdelöst inlägg och berätta att jag är i Umeå. Men imorgon åker vi hem så då ska jag försöka göra mindre värdelösa inlägg! Och berätta mer.

when something changes but everything stays the same
Bokade flyg ner till mamma igår så har packat idag och ska strax åka till Luleå och hoppa på planet.  
 
 

tonight I feel like the world won't miss me, so much to say but there's no one listening


fars dag!

Idag har varit en extremt najs dag. Fick sova till 12, dock bara 7 h sömn så syftet med sovmorgon uppfylldes kanske inte, men det var värt eftersom vi spelade innebany klockan ett. Ungefär 13 pers, så det var grymt roligt. Är det nåt jag saknat så är det bandyn! Sen hänkade jag till och med på gymmet för lite biceps/triceps. Också grymt skönt, och det var länge sen. Det saknar jag också, från skolan, hur mycket kul träning det blev! 
 
Sen bjöd jag min söta pappa på att äta ute. Och munkar, för han gillar munkar. Kanske mest vaniljkrämen i dom. 
Hur som helst så ska jag sova snart, och försöka hinna ta igen en massa sömn och sova bort hur skönt, grymt trött jag är efter idag, och allt jobb. 
Inser också nu att jag inte berättat jag fått mer jobb, så det är det jag haft för mig dom senaste dagarna.

Kanske slår på the perks of being a wallflower igen. 

"Why do I, and everyone I love, pick people who treat us like we're nothing?"

 
 

"I miss all the little things, I never thought that they'd mean everything to me"


 

allt är relativt

Har haft en sjukt (relativt) produktiv dag. En sån där då jag bestämt mig för att (låtsas) ta tag i mitt liv. Skulle tro att det är den andra av den sorten jag haft sen jag kom hem från mamma. Skulle även gissa på att det gick så pass bra pga att jag jobbat idag. Så i alla fall, jag har jobbat 7-15, ringt samtal och sånt vuxligt, dragit på gymmet själv och trots det haft motivation till ett (relativt) grymt pass med tom både styka och kondition, och städat en massa i huset. 

Jag har bestämt mig för att se the perks of being a wallflower nu. Jo det var ett väldigt viktigt beslut (nej). Älskade den då jag såg den sist. 

what time is made up of

Det är mysigt att vara vaken då "alla" andra sover. Och det är mörkt. 
Jag är vaken alldeles för länge egentligen, och ser hur hösten plötsligt blev vinter. 

 

nödvändiga saker och sånt bra och roligt

Medan jag var hos mamma hann jag (äntligen) få håret klippt en dag i stan med Julia, innan jag åkte hem. Om än inte så stor skillnad så var det välbehövligt och blev mjukt och lent och sånt bra. Shoppade också äntligen nya täckkläder och sånt roligt (ej sarkastiskt).
Ikväll har det också, så väldigt passande, snöat en massa. Kramsnö, och mysigt, och halkigt att köra bil.
..Apropå det undrar jag än en gång även detta år vad skillnaden på halt och halkigt är? Två ord för samma sak bara för att? 
 
 
 


 

get up out the dark, open up your eyes


keep making them mistakes

So much for "visar mer sen". Stressade så jag hann varken ta några bilder eller komma ihåg att äta. Sen tog vi inga innan vi for till farmen heller, trots en rolig förfest. Det var i alla fall kanske inte det smartaste jag gjort att inte äta något, vilket jag plötsligt fick lida av efter halva bussresan. Älskar verkligen mina fina vänner, och snälla människor. Dom som bryr sig.
Ni är så otroligt bra. hemma igen

I förrgår kom jag hem till byn med tåget vid fem på morgonen. Jag tog en promenad hem för att slippa väcka pappa och det var rätt så mysigt när det låg ett tunt vitt täcke på backen och det var mörkt och stjärnklart. Träffade också världens sötaste katt. 

Gick och la mig igen efter två timmar och en dusch. Sedan var jag med Jobi för hon hade saknat mig (lol skämt åsido hade saknat henne också). Och med Oskar. Var vaken halva natten med Jobi för att (försöka) sympatidygna när hon skulle jobba natt så vi såg Dear John. Sen for vi till Piteå igår och hade tur vi hann in nånstans för de stängde tydligen en timma efter vi kom dit. Sen drog vi och såg Idol ett tag innan hon skulle jobba och jag i brist på annat åkte för att säga hej till mina tuffa lanande kompisar där de var på 24h-lan på forum, och fastnade där i fem timmar men som tur var gjorde vi en massa annat istället. Som att kolla på the big bang theory och prata med Matilda som också kom förbi. 

Idag taggar vi Halloween på Farmen ikväll! Och jag ska försöka mig på sminket igen. 
Sneak peek.

Min plan är: Jag dog, och kom till himlen. Visar mer senare.
 

the story of my life

 
Måste bara erkänna att, och hur mycket, jag gillar deras nya låt.