one year ago - today. ♥

Idag för exakt ett år sedan åkte jag iväg för att leva min dröm.
Jag kan knappt fatta det. Det känns som att det var så otroligt länge sedan, samtidigt som det känns som att det var nyss, - nyss jag träffade min värdfamilj för första gången, nyss som jag vaknade upp efter min första natt i Rexburg och kände mig totalt lost, och nyss som jag hade min första dag i skolan, på ett amerikanskt high school. Jag minns det så tydligt. Så mycket ändrades under året, så mycket förändrades, så mycket hände. På det här senaste året har jag fått uppleva så otroligt mycket som aldrig kommer lämna mig, saker som fortfarande betyder mer än någonting annat någonsin gjort. Jag har lärt mig så sjukt mycket. Så mycket om mig själv, om andra människor, fått så sjukt stor inblick i hur det är att vara uppriktigt öppen för olikheter och annorlunda sätt att leva och tänka. Men det bästa av allt är hur det fick mig att verkligen hitta mig själv, växa så otroligt mycket, och bli så mycket säkrare i mig själv och i livet. Och hur jag fick träffa människor som jag aldrig kommer glömma. Som för alltid kommer att påverka mig på ett eller annat sätt. Jag kommer alltid att vara mer än tacksam över att jag fick chansen att uppleva allt jag fick uppleva. Jag kan verkligen inte beskriva hur viktigt året blev för mig.



































lillördag.

Kom hem för en stund sedan, har haft sjukt kul och spelat fotboll med massa från klassen (sp, nv, te), jag och Matilda och 7 killar. Sen åkte vi till heart to heart och åt. Det var ungefär den roligaste onsdagen på länge! Hade rätt skön dag i skolan också med sovmorgon till 10:20, idrott, lunch, spanska, och religion. Idrottslektionen känns då redan lite överrallt eftersom vi körde intervallträning - gå 15 sek, springa 15 sek på ca 80% av maxpulsen, om vart annat, tio gånger. Sedan vila i fyra minuter och sen samma sak igen. Efter det körde vi street basket (vilket blir rätt tungt! för er som aldrig prövat. men superkul!) och sen lärde jag dom lightning (kommer ni ihåg usa?!) som vi spelade på pe:n i usa hela tiden. Dom var ändå sjukt duktiga på det! Blir stolt. haha det var hur som helst kul och lite skön temponedsättning efter att vi alla ungefär höll på att halvdö. Allt blir ju så sjukt lätt när man har astma också. Haha nej då, det blir jobbigare men då tar jag medicin och kör så hårt jag kan. Hur som helst, bra dag.

the random little things and moments that happen with perfect timing exactly when you need them the most.

a new end and a new beginning.

Söndag "morgon" (eftermiddag) och jag har vaknat minst lika förkyld som igår. Tror jag ska spendera dagen i sängen med filmer och böcker och försöka bli friskare till imorgon. Det blev inga äventyr med Anna igårkväll och inte heller något skypande med USA men skypade däremot med Tyskland (Berit!) och sen blev det filmkväll hos Matilda med en massa kuliga människor. Cyklade dit vid 8 och cylkade hem vid 3 (bra att man är 19 och inte har körkort i den här lilla byn). Det hjälpte nog att motverka min förklyning också... nej, inte direkt. Hur som helst, vi såg Priest (kom ihåg att jag såg den i usa med mina v-föräldrar en gång men tyckte inte om det.. antagligen för att jag fokuserade mer på telefonen än på filmen. Igår var den bra!) och In to the Wild. Det var en superbra, annorlunda film som var baserad på verkligheten. Minna hann också komma över ett tag igår så vi hann prata lite och så hade hon med sig dom godaste morotskakecupcakesen ever. Tur att nån faktiskt vet vad den gör i köket så det blir en massa smaskiga saker för mig att äta. Nu ska jag komma igång med att göra ingenting och att bli frisk.
the cupcakes, såå goda och söta.

turning point.

Har haft en superkul kväll då jag och Anna åkte och dansade! Kom hem strax efter två och skypade med Jacob i lite över en timme. Han har äntligen fått sitt mission call och ska vara i Florida i två år, I'm excited for him! Imorgon ska jag förhoppningsvis få besök av Minna med tillhörande cupcakes och kanske åka på fler äventyr med Anna lite senare. Och en till sen helgkväll är dessutom prefekt för prat med förr i tiden igen. En sisådär 8 timmar bak i tiden, med Idaho såklart, och Jacob.. Så ser min helg ut lite ungefär sådär! Förövrigt har jag dragit på mig en snuvig förkylning.. ja, en snuvig förkylning.. heh. Nej men jag är snuvig som bara den. Och förkyld.

2nd day of school.

Så nu har två dagar av skolan gått och jag har haft nästan alla lektioner, utom mina språklektioner, åtminstone en gång. Känns konstigt att det inte känns som att det var så himla länge sen jag höll på att skriva ner mina klasser jag hade i usa. Nu funkar ju inte det riktigt, att skriva ner mitt schema. Men bara sådär fyi så har jag svenska (B & C), engelska (B & C), religion, psykologi, filosofi, spanska steg 5, tyska steg 2, franska steg 2, och idrott B. På idrotten är vi typ 5 pers, kommer nog bli awesome! Haha, har aldrig varit excited för idrott förut men med en kul liten grupp och grejer som vandringar, mörkerorienteringar, (eventuellt) kanot, och isvakar, så kan det nog bli kul!


Igår blev jag till och med välkomnad hem av våran syo inför alla ettor och lite till. Haha. Sen hade jag inte så mycket klasser... ehrm lektioner*, igår så cyklade hem från skolan och tillbaks ungefär fyra gånger för att fördriva ett antal timmar hemma däremellan. Tur att jag bor så sjukt nära (tre minuter på cykel och sju att gå). Idag har iallafall en massa lektioner blivit av och det är rätt så kul att komma igång igen. Säger jag nu, innan allt plugg drar igång.. Gillar iallafall min nya 94:or klass, och tillhörande teknik och natur folk, haha. Dock så är jag en av två (två!) spåkare i klassen och resten är ekonomi:are. Way to be forever alone! Haha nej skoja. Hursomehelst. Whatever. :)


min amerikanska årskurs. the seniors of 2012 (okej vi utbytesstudenter var officiellt juniors men whatever).


söndagkväll.

Har just duschat och är redo för imorgon! Eller ja, så redo man kan bli. Nu när sommarlovet är över vill jag ha det tillbaka. Hade iallafall en underbar kväll igår kväll då jag och Anna i sista minuten bestämde oss för att dra till Bredsele och dansa! Den var sista gången där i sommar så vi tyckte det var så gott som ett måste att åka. Och åh så mycket dans, i'm in love with it.

oh summer.

(Så jag har försökt ladda upp bilder ända sedan i tisdags men det funkar aldrig!? Får hålla på tretusen gånger innan jag lyckas få upp alla. Nu gjorde jag det iallafall. Bara tre dagar försent sådär. Men nu vet ni vad min frånvaro berott på).
Jag och Anna bestämde oss för att ta vara på den varmaste dagen på ett bra tag och tänkte att det blir ju inte så mycket bättre. Så vi åkte till Korsträsk och badade. Premiärbad den här sommaren! Utomhus iallafall. Det är ju sorgligt. Och så synd att jag inte bror precis vid älven längre. Men vi hade kul! Och det var så härligt.







haha dåligt försök med solen i ögonen.. så jag prövade från andra hållet

det gick väl sådär det med, men ny Bikini! Excited.




tried to strike a pose men det gick väl sådär..!




I onsdags plockade vi blåbär. Sen befann vi oss i parken där dom hade loppis och stötte på tobbe, som stod där och sålde grejer, som jag inte heller sett på hur länge som helst, superkul! 
I torsdags åkte jag till Luleå för ett besök hos tandregleringen. There's good news and bad news.. Dom dåliga är att om jag fortsätter med tandställning och för bort lite gluggar och annat så kommer mitt underbett bli större igen och då skulle en käkledsoperation vara nödvändig (har alltid varit ett alternativ om jag ville) men om vi låter mina tänder vara som dom är nu och gluggarna inte stör mig är jag klar med tandställning och allt vad det heter! Jag tror inte jag kommer operera käken på grund av riskerna och att jag egentligen inte har några problem, om man säger så. Okej mina tänder stör mig lite, men egentligen inte, inte nog mycket för att jag ska vilja ta risken. Såå, jag behöver inte ha tandställning igen! Wihoo!
Efter tandläkarbesöket träffade jag Ida på stan innan vi åkte hem till hon och hennes killes lägenhet och lagade supergod middag. Sååå kul, hade inte träffat henne sen min födelsedag förra året heller! Så det var på tiden nu när jag har kommit hem. 
Igårkväll drog jag mig med Anna och följde med och dansade i Käcktjärn och det var förvånansvärt kul igen! Efter att ha varit borta från det i ett år kände jag innan mest: "ähh.. vad töntigt det är ju inte såå kul.." Men att dansa med killar som faktiskt är riktigt sjukt bra är ungefär det roligaste som finns! Så vi drar dit nästa fredag igen. 
Ikväll kommer min faster förbi och hon, pappa, och jag ska grilla och greja. Det blir nog mysigt med lite familjetid!
Och på måndag börjar skolan. Jag ska äntligen få sista året på gymnasiet överstökat. Och lite tur som jag har att Anna inte är bra på att bestämma sig och började om två gånger så kommer vi gå ut trean tillsammans och ha vårat projektarbete ihop. Kommer kännas konstigt att gå tillbaka till gymnasiet på måndag.. men lite taggad är jag faktiskt. Ny klass! Får se hur det kommer att bli.
 
 
 

my birthday ♥

Så för mig betyder imorgon tydligen dagen efter dagen efter dagen efter imorgon.
Till mitt försvar  blev det problem med uppladdningen också. Men i övrigt har jag varit lite halvt upptagen, lat i onsdags, följde mamma )som åkte hem) till busstationen i torsdags, och åkte på nolia, köpte en ring, var hungriga, smakprovade salami tills vi blev mätta, och ("fönster") shoppade loss, med Anna i torsdags. Igår skulle vi åka och dansa men stackarn blev sjuk! Så jag har haft två mycket trevliga inte det minsta patetiska (forever alone) helgdagar för mig själv här hemma. Det som piggar upp mina dagar och mitt humör är dom små skype dejterna med Jacob var och varannan dag (natt). Här är iallafall bilderna jag lovade! Mammas söta tårta med "dom där som ni hade i Rexburg" (chocolate chips - som jag gick och smaskade på från frysen mest hela tiden..)! ♥ Och bästisens söta lilla bakverk och present. 


 

it's my birthday!

Så idag (tekniskt sett igår) är det min födelsedag! Jag är numera en supergammal (kommer väl skrattas åt vid senare tillfällen och av äldre personer) 19-åring. Och så hittade jag just den här:
It's my birthday today!!!
Som var lite rolig.. haha! Inte för att jag planerade nån stor fest.
Nej men jag brydde mig inte så mycket om att det faktiskt var min födelsedag idag. Inte så viktigt då det finns så mycket annat viktigt att prioritera i livet! (Märks att man börjar bli gammal..) Men jag hade en mysig dag med föräldrar och moster, och bästa kompis som kom med världen sötaste lilla tårta och bästa present! Lägger upp  bilder på det imorgon så ni får se! Jag och mamma tog också och hade lite mor och dotter tid och åkte på bio och såg the dark knight rises, åh så bra film!! Älskade den.

vad jag saknar just nu...

American Pancakes! Såhär till frukost. Skulle vara underbart. Med sirap.
Jag som verkligen inte ens tycker om svenska pannkakor (plättar för norrlänningarna), alls. Det är nog därför jag tycker om dom amerikanska, för många utbytisar tror jag det var tvärt om.


-


hemma.

Ikväll kom jag hem! Jag och mamma är nu hos pappa, och jag är så hemma jag kan bli, här i det nya huset. Jag har nästan varit borta härifrån byn i ett år. Och jag hade inte träffat pappa på nästan ett år. Bara några veckor till så hade det varit exakt 12 månader sedan jag åkte. Min bästa bästa kompis kom precis när jag behövde henne som mest (ungefär 11 på kvällen trots att hon skulle upp och jobba klockan 6) och jag fick äntligen träffa henne! Sist vi träffades var på min födelsedag förra året, innan jag åkte, vilket är den 7 augusti. Alltså ett år sedan om 5 dagar. Tekniskt sett 4 nu då 01:18 på morgonen. Uppdaterar lite mer senare. Men nu känns det som att jag verkligen har avklarat det här året, det är sorgligt men nu är jag tillbaka där jag startade. Ungefär. Aldrig exakt. Men så gott som det går. Och förövrigt är det enda som förändrats här i byn Konsum. Vad jag sett hittills.

road trip till Blekinge.

Äntligen lyckades jag komma på hur jag kunde ladda upp bilderna så att det funkade. Bättre sent än aldrig!


inception! ... nej men broöppning kanske?



somewhere in sweden.. ungefär.


insåg att detta lilla goda bekverk är rätt svenskt. eller iallafall inte speciellt amerikanskt med tanke på att prinsesstårta oftast inte ens finns där. vad jag vet.

familjen 












"Här Lina! Här är nåt för dig".



indeed.

åh min svenska favorit 

och så kände jag mig som hemma (Idaho) då en stor fet potatis hade placerats mitt i en rondell. så vackert. 

och sen slog min önskan in och jag fick känna mig ännu mer hemma. dock så var det väldigt fancy och annorlunda där inne märkte jag jämfört med hur det såg ut på mcdonalds i dess hemland. men whatever, jag var överlycklig.