j'aime..

För att göra mina naglar lite fina inför ett nytt år kände jag för att pyssla på lite igår, så jag använde mina nyinköpta nagellack. Tur att jag faktiskt tycker det är roligt, sen är ju resultatet en annan grej. Fick även måla mammas naglar idag. I övrigt har inte så mycket hänt, förutom att vi blev bjudna på middag hos pappas kusin i muskus idag, det var ju trevligt. Speciellt tur var det att pappa hade lite intressanta spel på sin telefon (då min är ännu mer en tegelsten) så att jag inte slutade tycka det var trevligt efter fem timmar. Haha nej men det var det faktiskt, och gott var det! 

 woho vad tjejig jag blev helt plötsligt ..
(ber om ursäkt till eventuella manliga läsare)
 

mellandag i piteå.

Julklappspengar plus mellandagsrea (eller, mest bara "mellandags"-delen..) är lika med en lite töntigt glad Lina. (Det går över, när jag inser att jag har använt pengar igen). Haha nej men jag och mamma hade en mysig dag i piteå på stan och hos faster med god middag. Tur att man i alla fall har en förälder som gillar att låta en köra när man nyss tagit körkort.

(Ungefär sämsta bilden i världen, men glömmer man sin bra kamera med sin andra familj 8 tidszoner härifrån får det bli så).

familj.


Igår hade vi besök av min faster och resten av familjen från Sundsvall som vi ser så sällan! Var supertrevligt och kul att se dom igen, även om både jag och mitt kusinbarn växt lite sen vi uppenbarligen var så nära varandra. Haha, tur man har söt familj. 

nostalgi.

Det känns som att julen är till för traditioner och nostalgi. Helt fantastiskt otroligt vad glad man kan bli av att återuppleva lite av sin barndom. Jag var fem år då När Karusellerna Sover gick på teven och jag kommer fortfarande ihåg det. Tror inte jag lett såhär mycket på ett låångt tag! Så himla söt lilla Jack är! Man måste bara älska den julkalendern. 
 
 

when the past hits you like the future. when history becomes the present.

And this is how it feels when I ignore the words you spoke to me
And this is where I lose myself when I keep running away from you
And this is who I am when, when I don't know myself anymore
And this is what I choose when it's all left up to me
 
Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you
I'm falling, falling
Breathe into me
Breathe into me
 
And this is how it looks when I am standing on the edge
And this is how I break apart when I finally hit the ground
And this is how it hurts when I pretend I don't feel any pain
And this is how I disappear when I throw myself away
 
 
 

Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you..

julafton.





Titta det fina tennarmbandet jag fick i julklapp av pappa! (Det tjocka, det smala har jag haft sen tidigare). Jag tycker dom är så fina. Och så norrbottniska, såklart. Vilket jag tycker ännu mer om. 
Ser ni vad mer jag fick? Hm.. tur jag faktiskt varit nyfiken på att läsa den boken och se vad alla pratar om, annars vet jag inte hur jag hade reagerat. Haha.
Sen är det inte illa att ha uppmärksamma supersöta killkompisar heller. Älskar örhängena!
Har i alla fall myst ner mig i sängen med min nya supercoola, supermjuka, röda filt, med ärmar (!) som jag fick utav Anna.
 

doppareda'n.

Kvinnan på tv4 (till någon som hon pratade med): "Har du fått nån julkänsla än då, känns det som att det är doppardan?"
Jag (i väntan på frukost med dopp i grytan): "..doppardan! Är det därför man doppar?!"
Mamma: Ja.

BRA, att jag hänger med. Som vanligt. Men hur som helst, GOD JUL alla söta! Hoppas ni får en fin julafton.

 

da'n före doppareda'n.

Har kört runt som en galning på byn ikväll och gjort en massa mysiga julärenden. Efter jag och mamma och pappa julhandlar lite på konsum körde jag hem dom och åkte tillbak till ica för att köpa en ask aladin eftersom det var slut på konsum. Ingen jul utan en aladin chokladask inte! 
Sen tillbak till konsum och passade på att köpa några extra små julklappar till mamma och pappa, som jag spanade in innan. Sen körde jag till Ida som är hemma i byn för att lämna en julklapp till henne och blev inbjuden på te och nybakade godsaker med hennes familj och Kalle. För att inte bilen skulle bli allt för kall i denna 30-gradiga kyla kunde jag inte stanna så länge, men det var supertrevligt! Sist åkte jag till Anna och gav henne sin julklapp. Fick också helt oväntat en ganska stor och spännande klapp från henne! Och förutom det en mysig vit stickad kofta med pälsluva som hon skulle slänga bort. Var kul att hälsa på hos henne då det var så länge sen, och få prata om en massa som man har bästatjejkompisar till. 

Har även ägnat dagen åt att skriva på religionhemprovet och jobbar på sista frågan nu. Snart har jag altlså bara psykologihemprovet kvar. Plus ett par böcker att läsa, men det är ju ingenting. Och nu är klockan 00:22 så "idag" är (blir) det tekniskt sett julafton.. Men det sparar vi att säga till imorgon!
Jag kan inte komma ihåg att jag känt så här mycket julkänsla på ett bra tag (flera jular). Så underligt. Det ligger nog i detaljerna, och vilken inställning man har. Har tagit det så lugnt i år och inte stressat och bara tänkt på det mysiga och juliga, och gjort sånt som är mysigt och juligt. En jul i USA kanske också gjorde sitt, lite grann. 
 
 

when time flies by.

Hemskt ledsen för dålig uppdatering! Har haft så mycket att tänka på senaste veckan. 

Nu är det i alla fall jullov. Så mysigt. I veckan hade vi innebandymatch mot skidlinjen, vi förlorade med 5-2, men jag tycker vi kämpade grymt bra. Och det var roligt så hur som helst spelar det inte så stor roll. Igår hade vi bandyturnering, eller spel och sånt inne på skolan för dom som valde det. Mitt lag förlorade hela tiden. Förutom sista matchen, 1-1! Haha. 
Hängde med Johannes och käkade på grillen efteråt, innan jag gick hem och tog lov. Hängde hos Jobi med henne och Cristina och Axel och Alexander på kvällen igår och kollade på Pitch Perfect. Bra film! 
 
Idag åkte jag och mamma in till Piteå (gryyymt skönt och enkelt att köra automat, fast saknar alltid att växla, gillar det) och gjorde lite julklappsshopping, i 30-gradig kyla. Eller okej, inne i stan var det nog - 25. Men i byn har det varit runt - 30. Härligt värre norrbotten! Haha you gotta love it. 
Har slagit in en massa julklappar sen vi kom hem, och klätt granen.
Den enda som stör den mysiga julstämningen är min ilska på mig själv över att jag har två hemprov ogjorda som ligger och väntar på mig som jag svärord säkert bestämt mig för att göra NU. Snabbt, under lovet. Så jag får det ur världen. Finns inte ord för hur jag skäms över att jag inte gjort dom än. 
Men, nu var det ju jul här. Right? 
Impulsköpte världens mysigaste fluffiga filt idag också. Passar perfekt med mina juliga pyamasbyxor och min nybäddade säng med julsängkläder. Ska det va så ska det va. 
Skoja, det bara blev så. Men det är rätt mysigt i alla fall.
Nu ska jag  bara kolla ikapp julkalendern också.
 
Och just det, vi överlevde visst 21/12. Surprise.
Fast i tisdags var det bra nära att det såg ut som byns ände, då detta inträffade..
Nej, skämt å sido. Men då någonting (faktiskt) händer i byn så är det inte få som uppmärksammar det. 
Inser att min kommentar, "varför släcker dom inte?", på väg dit, kanske inte var den smartaste trots allt.

it's already over.

You never go, you're always here,
suffocating me,
under my skin, I cannot run away,
fading slowly. 
 
I give it all to you, letting go of me, 
reaching as fall,
I know it's already over now,
nothing more to lose, loving you again,
I know it's already over, already over now.
 
 

.

Från the Hobbit
 

under my skin, i cannot run away, fading slowly.

Tog en promenad runt vårat område, och gjorde som en gång tidigare då jag gick runt på kyrkogården också. Eller "gravgården" eller vad man nu ska kalla det, eftersom kyrkan inte är där. Tycker om att gå där då det är så mysigt på nåt vis. Alldeles ensam att kunna tänka för sig själv.

I lördags kom mamma hit också! Med en massa lussebullar och julklappar, och med henne kom också en hel massa extra julstämning! Vad fort det går, alldeles för fort, det är ju snart jul! Och jag har alldeles för mycket att göra. Därav väldigt lite skrivet på bloggen.. Förlåt!
 
I lördags hängde jag även med Matilda, Jocke, Anna, Oskar, och lite fler folk till bion i byn och såg the Hobbit! Jag är lite lost då det kommer till Sagan om Ringen, (med tanke på att jag såg dom första och enda gången i USA, ni vet) men det gjorde ju inte så mycket. Jag gillade den! Så det var roligt.

capture a moment that's gone forever, a moment that's impossible to reproduce.





life is what happens while you are busy making other plans.

Igår hade jag tid för ett litet (rätt ogivande) besök hos tandläkaren i byn. Sen var Anna äntligen tillbak i skolan efter hennes (minst) 8 veckors praktik så vi pratade en massa projektarbete.
Vi hoppas verkligen vi ska lyckas med det! Men det är stort så vi ska försöka så gott vi kan och se hur långt vi kan komma. Det enda som egentligen är emot oss är tidspressen.
 
Bara för att jag tycker det är så kul så vill jag till tandläkaren idag också. Så jag hade sån tur att jag till och med fick två tider i Luleå, på tandregleringen ...
Första klockan 10:00 för att ta avtryck, andra klockan 14:00 för att äntligen sätt dit en sån där liten ståltråd bakom mina framtänder så dom inte flyttar sig efter tandställningen. Så no more gomplatta på natten! Skönt, typ.
 
Hade också tur igen att jag har ungefär världens bästa kompisar, så jag och Axel gjorde dagen till en liten julklappsinhandlingsutflykt. Eller nåt. Så slapp jag åka buss och tjorva med dom tiderna. Och lite sällskap gör ju det mesta mycket roligare!
Trots min motvillighet att spendera mina icke-existerande julklappspengar så åt vi iallafall på Exotic till lunch också för att inte svälta ihjäl (som var lite min plan där från början..). Och det var ju trots allt inte helt fel en tisdag! yummy.
 
Drog också på badmintonträningen. Det var roligt ikväll, som det brukar vara, men slutade med att det bara var vi (jag, Matilda, Alexander, Jocke) kvar i slutet och hade hela idrottshallen för oss själva där vi spelade. Haha.
 
Känns bra med alla sånna här dagar som flyter på så bra.

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Att dessutom få åka och dansa i Piteå efter allt julmys under dagen gjorde ju inte min lördag sämre.
Älskar att få dansa till den här låten. Speciellt när vi båda blev lika glada över att dom spelade den just då vi dansade.

 


julmarknad i storforsen.



Det mysigaste måste ändå ha varit att dom hade två hästar som man kunde åka släde bakom, helt fantastiskt supermysigt ute i den snöiga skogen, att höra bjällrorna från hästen framför, medan snöflingorna föll ner över en. Och hästkillens härliga Emil i Lönneberga-dialekt. 
Lussebullar, se storforsen halft inbäddad i snö, titta runt på hantverk och allt som såldes, träffa folk man känner, mysiga täckbyxor, stickad tröja, vantar, och halsduk, en massa snö, och julstämning. 
Sedan hem och mysa till julkalendern. 
Till och med att bli väckt nio på morgonen en lördag av att min telefon ringde gjorde ingenting. Det var fortfarande lite mörkt ute och sådär lugnt och mysigt. Jag kände mig utvilad, och hann dessutom äta tomtegröt (risgrynsgröt) till frukost. Och blir man väckt av en inbjudan att åka på julmarknad så gör det inte så mycket att det är klockan nio en lördagsmorgon.
 

fredag!

Lite jobbigt att blogga (och skriva på min dator över huvud taget just nu) eftersom min a-tangent är borta.. Så jag måste trycka ordentligt på den som en touch-knapp ungefär. Men hur som helst. 
Sorry för dålig uppdatering.
Veckan har flytit på som vanligt! Lite "höjdpunkter":
- Långfärdsskridskor på idrotten en andra gång, sista lektionen i tisdags, i mörkret, 20 minusgrader, en massa nyfallen snö, och stjärnklar himmel. Så fint.
- Speedminton på idrotten i onsdagsmorse (roligt!).
- Valde och beställde min studentmössa!
- Spelade innebandy efter skolan i onsdags, körde stenhårt och hade superkul!
Vi var än en gång bara några från "klassen" trots att vem som helst får komma, men det gjorde ingenting, älskar att få jobba, - 3 samhällsare (jag, Ante, Oskar) mot 4 naturare och teknikare (Matilda, Jocke, Johannes, Alexander). 
- Råkade bli en av dom som Matilda och Jocke intervjuar för deras projektarbete. En hel massa roliga frågor, och det blev en fruktansvärt kul intervju. Kanske lite på grund av min "förmåga" att svara på frågor..
(hoppas också att inte något av mina svar på frågor om folk i klassen eller på skolan förolämpar någon.. haha).
- Tog en liten mysig sväng in till byn och tittade in efter lite julklappsinsperation på kvällen idag, och kom hem med en liten julklapp till mig själv istället..
 

Mys!

future memory.

 

söndag.

Idag har jag bara befunnit mig hemma (om man räknar bort tio min på ica). Hade tänkt säga att jag bara befunnit mig på min säng under dagen, men det hade kunnat misstolkas (som allt jag säger verkar kunna göras, för det mesta) då jag sen också hade tänk säga att Alexander kom förbi ett tag. Men skulle även säga att vi kollade på våran favvoserie, Stargate! såklart. Haha.
Så det blev iallafall mest en myssöndag med mina tjocksockar och min mysiga filt (som jag ju fick i USA i julklapp förra året, naw, älskar den)!
 

mys.

I fredags vart det Starwars hos Oskar och Frans med Matilda, Alexander, och Granström. Vi såg ettan, alltså den första nya. Jag tycker faktiskt om dom nya, kanske lite mer än dom gamla till och med. Beror dock kanske på att jag nog såg dom innan jag såg dom gamla, brukar bli så då, eller hur? 
Igår blev det för en gångs skull att bara vara hemma, var duktig och strök och hängde upp julgardiner och städade huset och bytte sängkläder och grejer. Det snöade också, och jag kollade på första avsnittet av julkalendern!
Älskar att dom använde samma musik och ljudeffekter och allt sånt som på förra greveholm, men jag saknar Ivar! Haha. Julkänsla iallafall. Och det har fortsatt att snöa till idag. Mysigt!
 
Från förra julen i usa, i Salt Lake..