Godmorgon.

Vaknade vid tjugo över tio ungefär, ganska tidigt för att vara mig med tanke på att jag kom hem kvart över tre inatt. Jag och Anna var nämligen till Bredsele och dansade! Såå kul det var! Bara bilresan på en och en halv timma är rolig. Med bra sällskap blir ju allt kul!

Dock så var det lite dåligt utbud på själva dansen, lite för mycket tjejjer och damer och tanter och kvinnor, och för lite av killarna och gubbarna och männen... (speciellt av killarna). Men det gick ändå! Minst sagt. För lite betyder ju inte ingenting alls. ;) Måste förresten bara meddela att det var en kille där som var så hiiimla lik Alexander Skarsgård..! Dock så fick jag inte chans att dansa med han.. ;(Precis då han var påväg mot oss kom en gubbe (ja.. gubbe och gubbe.. 40+....) och lyckades ställa sig precis framför honom..! Där rök den chansen liksom! Ja.. han var säkert påväg mot Anna iallafall men det kan man ju aldrig veta säkert! (fast säkert). Nåja, den fuskisen fick iallafall dansa med honom. Det roliga var att för ovanlighetens skull spelade bandet introt till true blood en gång under kvällen! haha, kuliga sammanträffanden.. i mitt huvud iallafall..

Förövrigt så hann jag med en massa "nyttigt" i fredags, banken, konsum, och mim (typ den enda klädesäffären i Älvsbyn för ungdomar).


Ny tröja inför dansen, shampo balsam deodorant (intressant..) och
efter jag vet inte hur länge kom jag ut med hela den
där orangegula mappen från banken.

Nu ska jag gå och göra nåt annat, nu när jag har uppdaterat om alla så viktiga (hhrmm) saker jag haft för mig.. ;)

Förresten:

Såhääär söt var min lilla sture för en stund sen, som också
ville sitta vid datorn.

Hejsålänge!

very important update.. eller?

Det blev inge Piteå idag. På grund av pdol är det antagligen ganska omöjligt att få en parkering inom gångavstånd, så vi strutade i det. Istället har jag en massa andra grejjer att göra, som att gå in på banken till exempel..
Och så har bästisen och jag bestämt träff.♥

Nu ska jag göra mig klar för dagen.

Hejsvejs, återkommer då jag (förhoppningsvis) har nåt att säga av mer intresse.

Hemma.

Imorse, tjogofem minuter sent - 05:45, anlände tåget och jag i byn. Så nu är jag hemma. ♥ För ett tag iallafall, för sista gången någonsin.

Efter att jag till slut gått och lagt mig igen och sovit till 11 ungefär så spenderade jag dagen med Ida. Vi tog det obligatorska doppet i älven i detta superhärliga väder, innan vi bestämde oss för att vara lite "nostalgiska" och kolla på mina gamla inspelade kassetter med Vintergatan. Ni vet.. tidernas bästa sommarlovsmorgon??

Sen blev det hemskt sorligt då vi insåg att det antagligen är sista gången vi träffas på ett år.. Men samtidigt hade jag svårt att fatta det. Det kändes, och känns fortfarande, ungefär som "vi syns snart!".. vilket var ömsesidigt.

Imorgon åker vi nog in till stan, med stan menar jag, som säkert många andra älvsbybor, såklart Piteå. Det blir nog mysigt! Bara det inte regnar..

..Godnatt!

#2

elin om Kommentar.:
hej! jag ska också på utbytessår med EF iår, länka? :)


Hej!! Åh så kul! Länkar hemskt gärna! :)

Kommentar.

Veronica om A moment of doubt.:
Hej jag ska precis som du bo i Usa ett år. Min resa har redan börjat, jag är på camp nu, har fått en välkomstfamilj och kommer att spendera mtt år i Ainsworth, Nebraska :)
Gud vad kul för dig!! Längtar sååå tills det är min tur att åka, jag som inte åkte på campet.
Hoppas du får ett jätteroligt år!! :)

A moment of doubt.

Åååh.. alltså, trots att Ef sagt miljontals gånger att man inte ska oroa sig - alla kommer att få en placering - så är det precis vad jag plötsligt börjat göra. Jag är så avundsjuk på de som faktiskt har fått veta vars de ska, och fått familj och allt. Just nu kan jag inte ens föreställa mig att de någonsin kommer att ringa från Ef och säga att jag ska få åka snart..

Jag får försöka tänka på att det kommer att komma, och att jag kommer få ett otroligt fantastiskt år!
..fast ärligt talat känns till och med det overkligt just nu.. till och med mer overkligt är vad det gjorde för flera veckor sen. Trots att det är mycket närmare nu. ..ska jag till USA..?

En låt.

Har inte så mycket att säga at the moment, så jag delar med mig av den här låten istället.
- Min nya att-nöta-låt.. som jag just har upptäckt. I like it. (videon är ju dock lite mysko).

..fortsättningen.

Jag överlevde sprutan, utan minsta svimmningskänsla! ...dock så bad jag om att få ligga ner för säker hetens skull.. men nästa gång jag tar en spruta.. då ska jag bannemig sitta upp som normalt folk! Som jag gjorde förr.
Förresten kanske anledningen till yrsel imorse berodde på lite för lite sömn..? Det är liksom det enda jag kan komma på, eftersom det blivit lite lite av det de senaste dagarna

Jaja, nog om det! Tänkte bara meddela att jag överlevde. Nu ska jag kolla på ett gammalt avsnitt av Grey's Anatomy på teven, ett (av många) som jag aldrig sett.. Det var länge sen jag kollade på den serien.. Men jag gillade den förut, så - kul!

Yrsel och injektioner.

Sitter just nu hos.. mammas svärföräldrar. Vi har varit här sedan imorse, och jag hade egentligen tänkt åka in till stan vid tio, för att kolla lite i affärerna. Men då jag sitter och knyter mina skor blev jag plötsligt yr. Jag har lärt känna mig själv, eller snarare mina yrselattacker, vid det här laget och insåg att jag inte ville resa på mig just då. Det hade antagligen räckt med att jag rest mig upp och sprungit ut genom dörren för att jag skulle svimma. Chanserna är stora. Dock så har jag ingen aning om var det kom ifrån. Har kollat upp mitt blodtryck och blodvärden mer än en gång, och de har alltid visat sig vara bra. Hur som helst så fastnade jag här istället, ganska frivilligt eftersom jag inte har någon lust att vara i stan och stå och kolla på en tröja och plötsligt falla ner på golvet mitt i H&M.

Dessutom insåg jag att det kan vara en bra idé att spara mina pengar, och lyssnade faktiskt på min kloka mamma för en gångs skull, så jag hoppar väl över det där med stan..

Så här sitter vi och väntar, på att klockan ska närma sig tre. 15:15 har jag tid för att ta den tredje och sista vaccinsprutan inför USA (twinrix - hepatit a och b). Och min, relativt, nyvunna rädsla för sprutor hjälps väl inte riktigt av att jag redan hållit på att svimma en gång tidigare idag. Haha, patetiskt.


Blött.

Det är vad det har varit idag. Jag, mamma och mammas mans mamma (...) var och kollade lite på en hundutställning i Köping för skojjs skull, och så började det regna. Och snacka om regn. Det slutade liksom aldrig heller då det väl hade börjat.

Var bara att gömma sig under paraplyet!

Dessutom blåste det hemskt mycket. Och medan vi stod och väntade på de hundraserna vi skulle se så lyfter plötsligt ett av tälten bredvid oss från marken och kommer mot oss. Jag kom undan på någon decimeter, men Ella Lisa (mammas mans mamma) fick det i stort sett över sig.
Men vad hade dagen varit utan lite "motvind"..? - Långtråkig.

Till slut gav vi iallafall upp och for därifrån. Istället tog vi en tur till IKEA för att äta. Och som plus i kanten inhandlade jag ett påslakan + örngott för 29:-! Inte illa va? Som hittat ;)


G'day mates!

Vad händer? Ja, inte så mycket just nu. Men igår ringde Ef. Tyvärr så var det inga nyheter.. "Jag ringer inte med goda nyheter, som du kanske hade hoppats.." var ungefär det hon sa, och eftersom jag just hade sprungit med världens fart in till mitt rum var det jag fick fram ungefär "jaoh".. Haha, jag skyller på att jag är norrbottning och har ett ordförråd som mestadels består av "schoooup" (på inandning). (Skyller jag på.. ;)

Hur som helst så höll de bara på att ringa runt till alla som inte fått sina placeringar än för att kolla hur vi hade det. Hon sa att jag inte var ensam om att inte fått veta någonting ännu, att de tänker på oss, och att jag inte behöver oroa mig eftersom alla kommer att få en placering så småningom. Alltså inga nyheter, men det var ju trevligt av dem att ringa iallafall! :)

Förresten: Jag åker hem till pappsen, på onsdag! Jag började känna att det skulle bli hopplöst långtråkigt att gå runt här nere och bara vänta, kanske till långt in i augusti (!?), på att få veta nånting om USA. Och av någon anledning kan jag inte ta det lugnt när jag är här, som jag brukar kunna. Kanske för att jag just nu associerar att vara här till USA, och väntan på att få fara. Jag stannar dock mest troligt inte så mycket längre än en vecka. Men på den veckan ska jag hinna träffa alla mina bästaste kompisar. Fast förutom det får jag nog gå under jorden lite grann, så jag inte behöver göra om några hejdån.. det skulle nog bli jobbigt.

Snart kommer mammas mans föräldrar hit och äter.. middag. De är så himla söta och snälla, så det blir nog trevligt.. ;)

Meeen, taggad på USA!! Jippiie, jag ska liksom dit i ett år!? I'M SO EXCITED..!

thumbs up!

I'm back!

Vi kom hem från Blekinge igår, efter att ha varit hos min moster i några dagar. Det har varit så supermysigt att vara där! Kanske lägger upp lite bilder sen då jag har laddat in dem i datorn, om det blivit några vettiga sådana vill säga.

Nu ska jag kolla på den senaste true blood avsnittet. Jippiie!

Bye for now.

I brist på annat.

Hittade en sån "rolig" lista så jag tänkte premiär mainstreama med att svara på en sådan.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag har så bra bästa kompisar som gärna vill att jag ska vara hemma och inte så himla långt bort.

Vad gjorde du kl 08 imorse: Då sov jag.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Var ute med hunden.

Det sista du sa högt: ”Men hon har ju svansen uppe” angående hunden.. haha.

Det senaste någon sa till dig: direkt till mig; ”Hejhej”.

Vad har du druckit idag: Vatten, vatten och vatten, och juice.

Vad var det senaste du åt: Korv med bröd.

Vad var det senaste du köpte: Geisha.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Beror på vilken dörr, brun eller vit.

Vad är det för väder hos dig nu: Har klarnat upp efter en ordentlig regnskur.

Godaste glassmaken: Vanlij.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.. det gör jag nog.

Sover du tungt: Jo, oftast.

Drömmer du mardrömmar: Ibland.

Favoritklädsel: Så här på sommaren föredrar jag nog jeansshortsen, eller kjol, och linne.

Favoritlåt just nu: Jag har så många just nu.. Men till exempel One Last Chance – Daughtry och The flame – Cheap Trick och What hurts the most - Rascal Flatts.

Vad ser du om du tittar till höger: En knallblå byrå.

Vad gör dig glad just nu: Tanken på USA, och på nästa sommar, och tanken på mina bästa vänner, och dans, och resan ner till Blekinge, och mina söta föräldrar, och hur mycket jag faktiskt har att sakna hemma i Älvsbyn.

Vad ska du göra härnäst: Kolla facebook kanske, det skulle inte förvåna mig. Brukar hända så fort jag inte vet vad jag sak göra.. som den hemskt beroende människa jag är.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Lite blandat, som det varit sen jag for hemifrån.

Favoritgodis: Choklad!

Kläder just nu: Jeanskjol och linne.

Sommarplaner: Åka till USA!? ;)

Hur många kuddar sover du med: Hemma: Fem. Här: två.

Spelar du något instrument: Näej.

Morgon eller nattmänniska: Natt!

Vad är viktigast för dig: Alla människor jag tycker om.

Är du kittlig: Heheh, ja... Men det kan vi hålla hemligt.

Snarkar du: Nej det brukar jag inte göra.

Stjärntecken: Lejon.

Äckligaste insekten: hmm... alltså näej.. om sniglar hade varit en insekt så hade jag svarat sniglar.. Men någon hemskt äcklig insekt kan jag inte komma på just nu..

Längtar du mest efter just nu: Att få dansa.


True Blood.

Åh, tredje avsnittet på säsong fyra av True Blood! Det ska jag kolla på nu när det äntligen har kommit upp på internet. Älskar den serien! Även om den kan vara en anings sjuk ibland.

Lite promotion för första säsongen för de som inte fastnat ännu..

(Jag passar på att avslöja min tekniska okunnighet ytterligare genom att tacka min stackars bästis Minna som fick lida för den. Nu vet jag iallafall hur man lägger upp youtubeklippen på bloggen.. Så tack!♥)

Nu tror jag att jag ska gå och hoppa in i en stor och röd t-shirt och mysa med True Blood, inklusive Alexander Skarsgård...behöver jag säga nåt mer angående honom..? ;)
Kanske lite popcorn till det? Man får väl göra det bästa av alla situationer.


Okej.

Jag och mamma åker till min moster i Blekinge på torsdag. Lite mor och dotter tid skadar ju inte innan jag försvinner i ett år.

Om jag sen hinner åker jag hem ett tag efter vi varit iväg. Blev jobbigare än jag trodde att släppa tanken på att åka hem i veckan, och bästa bästisen blev inte heller glad när hennes nyvunna hopp försvann i våran facebookkonverastion, men om jag skulle få veta att jag ska åka någon gång i augusti sådär så hinner jag ju upp till min älskade lilla by innan jag ska iväg. ..Kanske till och med skulle hinna med en liten danskväll..?

Åh, snälla låt mig få veta när jag ska åka!? Och vars jag ska skulle ju också vara ett plus. För att låta lite positiv också, utöver det andra som bara snurrar i mitt huvud, kan jag ju säga att jag faktiskt känt mig väldigt förväntansfull och glad över mitt lilla äventyr som väntar! :)

I'm alive.

Jag har äntligen kommit över den hemska vågen av längtan efter mitt hem. Det har varit så hemskt att tänka att jag aldrig får komma hem till mitt hus igen, och att jag dessutom är här nere sista tiden innan jag åker har kännts hemskt. Som att jag slösar bort min sista chans att vara hemma, jamenar tänk om jag inte åker till USA förrän första september?? Det kan ju hända. Gud vad jag vill veta nu!
Det har iallafall gått över nu, som sagt... lite grann iallafall, klumpen i halsen och vattnet i ögonen dyker inte upp så fort jag lägger en minsta liten tanke på hemma, och på hur mycket jag verkligen älskar att bara leva då jag är där.

Sen blev det lite svårt då jag faktiskt fick möjligheten att åka hem ett tag. Pappa erbjöd mig en flygbiljett om jag skulle vilja. Antar att han tycker om att ha mig hemma. Och när han dessutom fått huset sålt för rätt bra pengar vill han nog ta möjligheten att skämma bort mig lite..

Jag har inte kunnat släppa mina funderingar på det de senaste dagarna. Om jag åker hem ett tag, vilket skulle vara underbart att få göra och få komma hem som jag trott att jag aldrig skulle få göra igen, så skulle jag samtidigt få göra om allt igen. Allt det jobbiga. Jag har efter en vecka äntligen distanserat mig och börjar som sagt inte gråta bara av tanken. Men när jag har möjligheten.. det är ju så lätt att ångra sånt man inte gjort. Lättare än att ångra sånt man har gjort. Och mycket jobbigare.

Antar att jag fått en försmak av hemlängtan som kan dyka upp i USA den första tiden. Men jag är inte en sån som har svårt för att vara borta eller utan mina föräldrar, och jag längtar sällan hem då jag är borta. Därför har jag inte varit överdrivet rädd för en möjlig hemlängtan i USA. Men anledningen till att det har varit så jobbigt nu är för att jag aldrig kommer få komma hem igen. Allt annat är mycket lättare, där tänker jag bara "Äh, jag kommer ju hem igen!"..


Pictures.

Lite bilder från min sista vecka hemma.

Lördag:
Innan dansen i Bredsele.

Tisdag:
En av kjolarna och ett av linnena jag köpte på min
och mammas lilla shoppingtur. Och de snygga bootsen
jag fick låna till dansuppvisningen. Kunde inte låta bli att
ta på mig dem ;)

Onsdag:

Fick en avskedspresent av Anna ♥


Titta så fint.
Får inte glömma att ta med till USA!


Sen satsade vi stenhårt på bad i älven.




bäästaste kompis ♥

Torsdag: Vi satsade på bad igen.









Sen poppade vi popcorn..!


Och la oss i solen.


Och så smaskade vi i oss varsin sån här också.



Senare på kvällen började jag packa.. allt jag skulle ha med mig hit ner och till USA, och dessutom packade jag ner lite grejer från mitt rum i kartonger.
Såg lovande ut att få ner allt det där i en väska va?
Det gick iallafall bra till slut
(med lite hjälp av mamma får jag erkänna).
Flyttkartong.

Och direkt efter uppvisningen i fredags var det dags att fara..
Mixie tyckte dock det var lite jobbigt att hoppa in i bilen och åka.
Och jag kände nog ungefär lika dant då.

Framme.

Har packat upp och hållit på och fixa ett tag. Medan jag gjorde det slog jag på en skiva jag brukar lyssna på hela tiden hemma, och den första låten jag satte på var dessutom en som vi brukar dansa till på dansen. Fy vad jobbigt det blev. Jag började sakna allt och alla så otroligt. - Redan!
Jag brukar aldrig ha problem med att åka ner till mamma väldigt ofta, men att veta att jag inte får komma hem igen på ett år blev hemskt. Och den första gråten kom smygandes. Och ville inte gärna sluta sen heller.

Roadtrip neråt landet på G.

Just nu är vi i Skellefteå hos.. typ släkt. Det är ju helt okej och kul och så. Men jag hade just nu kunnat vara hemma och förbereda mig inför att fara på dans i Käckis med Anna, - kliva ur duschen, stå och torka håret, sminka mig med musik på hög volym, fundera vad i hela världen jag ska ha på mig, och vara glad och taggad för dans. Men nu sitter jag här. Och dessutom är mitt rum halft nedpackat där hemma och alla grejer borta, - i kartonger. Nu skulle jag antagligen blivit hämtad av några linedance-are och så skulle vi vara i bilen påväg mot Käcktjärn.

Men såhär kan jag ju inte tänka! Speciellt inte då jag kommer till Usa. Om det är nåt man inte ska göra så är det att tänka på vad man kanske missar hemma i Sverige, så man liksom inte kan släppa sitt svenska liv. Man måste fokusera på att vara där och komma in i sitt amerikanska liv. Men än så länge är jag ju inte där. Så påminn mig sen! Dock kanske det inte är för tidigt att börja träna psyket lite. ;)

Ja som ni märker så hade jag tydligen tillgång till dator och internet tidigare än söndag, men jag är inte på min dator just nu.

Förresten så var det jätteroligt förut idag vid våran dansuppvisning. Jag gjorde lite fel i början på en dans som jag aldrig riktigt lyckats lära mig fullt ut. Av någon anledning. Men det var ju min allra första uppvisning! Men det var sorligt att säga hejdå till dem och jag fick ett par kramar.
Även min ena bästa kompis Minna tog sig dit så jag kunde bamsekrama henne hejdå. Dock hoppas jag på att både hon och bästa Anna, och eventuellt söta Ida också, kan ta sig ner till mig i Västerås. Det här med att säga hejdå inför ett helt år borta är inte det lättaste! Speciellt inte att säga hejdå till sina bästa kompisar. Och familjen såklart.

Innan uppvisningen idag hann jag också ta ett till dopp i älven. Ett sista dopp. Iallafall på väldigt väldigt länge. Och helt säkert det sista doppet på våran strand vid vårat hus. Att bada där är så obeskrivligt underbart så jag tänker inte ens försöka beskriva det, speciellt när jag har växt upp där och tillbringat väldigt många och långa varma sommardagar nere på stranden med mina kompisar.

Nåja. Nog babblat.

Vi hörs på söndag! (Gissar jag på).

Puss å kram.

Sista inlägget här hemma..

Blev inga bilder idag heller som jag hade tänkt! Har haft fullt upp med att packa hela kvällen och spenderat lite sista-minuten-tid med Anna och Verran (Veronica). Imorgon åker vi ner till mamma efter våran linedanceuppvisning vid två. Vi kommer nog fram lördag-natt så bloggning och bilderna jag lovat får komma på söndag. Har hur mycket foton som helst från de senaste dagarna. Nu lovar jag på riktigt att jag ska lägga upp bilderna så fort jag får möjlighet.

Idag har vi iallafall badat till och med två gånger, jag och Anna då. Kanske sistra gången för mig, för alltid? Iallafall sista gången medan vi fortfarande bor här. Och det här blir min sista natt i min säng på ett år. Och min sista natt i vårat hus.

Godnatt.